HÖG SPORTFAKTOR MED MÅNGA FINESSER.

Komfort och säkerhet i BMW 3-serie Sedan.

BMW 3-serien uppfyller samtliga kriterier för en avkopplande färd. Den rymliga interiören med sina många förvaringsmöjligheter gör varje resa till en bekväm upplevelse. Det flexibla bagageutrymmet erbjuder maximal funktionalitet och det genomtänkta passagerarskyddet ger en trygg känsla på alla platser i bilen.

Read more

BERÖRINGSFRI ÖPPNING AV BAKLUCKAN.

När man varit ute och shoppat och kommer fram till bilen med händerna fulla av kassar och vill öppna bagageluckan måste man i regel börja rota efter nyckeln i fickan eller väskan. Det slipper du med det innovativa Comfort Access-systemets beröringsfria öppning av bakluckan: en kort riktad fotrörelse under den bakre stötfångaren räcker för att en sensor ska aktivera bagageluckans öppningsmekanism.
Bagageluckan låses upp och öppnas sedan automatiskt. Sensorerna som är installerade i olika höjd inne i den bakre stötfångaren registrerar fotrörelsen. Denna innovativa funktion ökar komforten vid i- och urlastning av bagageutrymmet. Det går bara att öppna bilen om systemet har identifierat fjärrkontrollen.

FÖRVARINGSKONCEPT.

Smartphone, kaffemugg eller småprylar: I BMW 3-serie Sedan ryms allt det du behöver ha med dig. I mittkonsolen finns en dryckeshållare med plats för två drycker. När hållarens skyddslock är stängt kan det användas till att lägga saker på. I framdörrarnas dörrfickor finns plats för flaskor på upp till en liter.

Extrautrustningens förvaringspaket omfattar ett fack i instrumentpanelen på förarsidan, förvaringsnät på baksidan av framsätenas ryggstöd och två väskhållare. I bagageutrymmet finns det ett förvaringsnät för små föremål. Dessutom ingår ett flexibelt nät för bagageutrymmets golv, en förvaringsinsats för facket under och 12-voltsuttag i mittkonsolen bak och i bagageutrymmet.

FUNKTIONER.

Bagageutrymmet på cirka 480 liter i BMW 3-serie Sedan är tillräckligt stort för att klara vardagens alla utmaningar. Med extrautrustningens genomlastningssystem ökar flexibiliteten ytterligare tack vare att ryggstödet bak kan delas i förhållandet 40:20:40 och ger dig friheten att anpassa passagerar- och lastutrymmet efter behov. Det bakre ryggstödets mellersta och högra segment kan fällas separat. Det bakre ryggstödets vänstra segment kan fällas tillsammans med mittsegmentet. Detta gör i- och urlastning i BMW 3-serie Sedan otroligt smidig. Exempelvis kan två passagerare sitta bekvämt i baksätet samtidigt som man transporterar långa föremål som skid- eller snowboardfodral inne i bilen.

PASSIV SÄKERHET.

PASSIV SÄKERHET.

Varje BMW-modell är utrustad med ett paket bestående av intelligenta säkerhetsfunktioner som aktivt bidrar till att minimera risken för olyckor – samtidigt som de ger den där känslan av att alltid vara i trygga händer. En extremt stark och väl tilltagen balkkonstruktion i kombination med intelligent användning av höghållfast stål sänker inte bara vikten utan bidrar till att maximera passagerarutrymmets hållfasthet.
Energin vid en kollision leds runt passagerarutrymmet till andra delar av karossen, som underredet, sidoramen, torpedväggen och taket för att tas upp av de främre och bakre deformationszonerna. Vid en kollision från sidan skyddar B-stolpens och tröskelbreddarnas förstärkta struktur, de höghållfasta sidokollisionsbalkarna i dörrarna samt de stabila tvärbalkarna under stolarna.
Bilens frontparti innehåller olika system för att skydda fotgängare. Mellan stötfångaren och dess inklädnad finns en stötabsorberande del som mildrar skadorna vid en eventuell påkörning i benhöjd. Dessutom har motorhuven deformationselement som fångar upp kollisionsenergin och fungerar som deformationszon.