ALLA MÖJLIGHETER PÅ ETT BRÄDE.

BMW ConnectedDrive tjänster och appar i BMW 3-serie Sedan.

I BMW 3-serie Sedan är den förstklassiga komforten en självklarhet. Med BMW ConnectedDrive tjänster och appar blir färden ännu bekvämare. Din bil kan exempelvis bli ett mobilt kontor. Du kan även njuta av allt som internet har att erbjuda medan du sitter i din BMW 3-serien och bilköer slipper du tänka på. Skulle det oförutsedda ändå inträffa får du snabb och automatisk assistans.

Read more

BMW CONNECTEDDRIVE SERVICES.

Med hjälp av BMW ConnectedDrive Services går det att använda den digitala mobilitetsassistenten BMW Connected i bilen samt ta del av de intelligenta BMW ConnectedDrive-tjänsterna med ett stort utbud av information, underhållning och tjänster när du är ute och kör.

Funktionerna ger t ex tillgång till platsrelaterad information som väder och nyheter, onlinesökning med Google och praktiska Office-funktioner. Dessutom kan individuella tjänster och funktioner som t ex reseguider och hotellguider användas utan smartphone via menyn BMW ConnectedDrive.

I systemet ingår bekväm och obegränsad användning av utvalda smartphone-appar. BMW ConnectedDrive Services ger dig även tillgång till BMW ConnectedDrive Store, där du snabbt och lätt får tag i alla tjänster och appar du behöver. BMW ConnectedDrive Services erbjuder även en rad andra funktioner som ger dig nya upplevelser varje gång du kör din BMW.

 • BMW Apps

  Funktionen BMW Apps är en plattform som möjliggör bekväm användning av utvalda smartphone-appar i din bil. BMW utvecklar inte bara sina egna appar som t ex BMW Connected och BMW M Laptimer, utan har också ett nära samarbete med partnerföretag som Spotify, Napster, GoPro, Deezer och Audible för att även dessa appar ska kunna användas på ett säkert sätt när du är ute och kör.
  För att använda funktionen ansluter man en kompatibel smartphone via en snap-in-adapter eller en smartphone-USB-kabel till bilen. Därefter går det att styra alla appens funktioner med kontrollreglaget för iDrive. Genom BMW:s nära samarbete med olika partnerföretag ökar hela tiden utbudet av appar som kan användas i bilen. Mer information finns på www.bmw.com/apps.

 • Apple CarPlay-förberedelse

  Med hjälp av Apple CarPlay-förberedelsen kan föraren använda en kompatibel iPhone, trådlöst och bekvämt även under körning. Innehållet och funktionerna i telefonen, t ex musik, iMessage/sms, telefonfunktionen, Siri, navigation och en rad appar kan visas och användas på vanligt sätt via bilens normala gränssnitt. Beroende på utrustningen i bilen styrs funktionerna med pekskärm, kontrollreglaget för iDrive eller via röststyrning. Apple CarPlay har en giltighetstid på tre år och kan därefter förlängas via BMW ConnectedDrive Store.

INTELLIGENT NÖDSAMTAL.

Funktionen intelligent nödsamtal ger dig snabb hjälp och assistans från utbildad personal i nödsituationer oavsett när på dygnet olyckan sker. Du kan få hjälp på ditt språk även om olyckan sker utomlands. Systemet ringer automatiskt ett nödsamtal vid en olycka, t ex när airbags löser ut eller om bältesträckarna aktiveras. Via bilens inbyggda SIM-kort – det vill säga oberoende av din privata mobiltelefon – skickas räddningsrelevant information som t ex bilens exakta position, hur allvarlig olyckan är och potentiella skador på passagerarna till BMW Callcenter. BMW Callcenter larmar omedelbart den lokala räddningstjänsten och assisterar samtidigt den som råkat ut för olyckan till dess att räddningstjänsten är på plats. Nödsamtalet kan även utlösas manuellt, för att t ex hjälpa andra trafikanter.

Intelligent nödsamtal.

OFFICE-FUNKTIONER.

BMW ConnectedDrive flyttar ditt kontor in i din BMW 3-serien. Slå dig ner och skapa ditt mobila kontor i bilen. Med BMW ConnectedDrive kan du bland annat ta emot, läsa och skicka e-post och skicka uppgifter och anteckningar.

 • Bluetooth Office

  Med Bluetooth Office kan du utnyttja den tid du tillbringar i bilen ännu effektivare. Tack vare anslutning via Bluetooth och USB kan du organisera din vardag bekvämare. Bluetooth Office gör det möjligt att visa BMW Office-funktioner med information om möten, samtal och kontakter på Control Display. Du kan även visa din kalender. All kompatibel mobil utrustning finns listad på www.bmw.se/bluetooth.

 • BMW Online Office

  Med BMW Online Office utnyttjar du tiden i bilen ännu effektivare: funktionen gör det möjligt att på ett säkert sätt ta emot, läsa och skicka e-post i bilen.
  Med din dator kan du via kundportalen My BMW ConnectedDrive enkelt ställa in din mejlbox med din vanliga e-postadress så att den är tillgänglig i din bil. I bilen kan även vissa e-postleverantörers e-postkonton läggas upp under BMW Online Office. I fall då flera e-postkonton från samma e-postleverantör förekommer visas de tydligt i menyn. När inställningarna har gjorts skickas alla meddelanden direkt till bilen utan fördröjning.

REAL-TIME TRAFFIC INFORMATION.

Real-Time Traffic Information (RTTI) ger dig alltid det senaste trafikläget. Du får information om störningar i trafiken tillsammans med den aktuella platsen och varaktigheten för att kunna ge relevant information om trafiksituationen på motorvägar, motortrafikleder, större genomfartsvägar och många gator i städerna. Intelligenta rekommendationer av alternativa rutter hjälper dig att hitta den snabbaste och effektivaste vägen till ditt resmål.

Som informationskällor används bl a anonyma rörelseprofiler baserade på GPS-data från fordonsflottor, smartphone-appar och polisrapporter och även återkommande trafikmönster i rusningstrafik.

Det aktuella trafikläget visas i form av vägmarkeringar i grönt, gult, orange och rött.

Real-Time Traffic Information.

BMW CONCIERGE SERVICES.

Har du alltid undrat hur det skulle kännas att ha en personlig butler? Nu har du din chans, med BMW Concierge Services från BMW ConnectedDrive. Med denna bekväma funktion räcker det med en knapptryckning för att upprätta en förbindelse till BMW Callcenter som assisterar dig när du är ute och kör.
Oavsett om du letar efter en viss restaurang, en uttagsautomat eller ett jourapotek – din BMW Callcenter-assistent tar reda på adressen och skickar den direkt till bilens navigationssystem. BMW Concierge Services fungerar, oberoende av din mobiltelefon, dygnet runt, sju dagar i veckan, oavsett om du är på hemmaplan eller utomlands.

BMW Concierge Services.

BMW REMOTE SERVICES.

Med BMW Remote Services och den kostnadsfria appen My BMW Remote (tillgänglig i Apple App Store och på Google Play) kan man använda sin smartphone för att sköta olika funktioner via fjärrstyrning, t ex låsa eller låsa upp bilen. Det går även att skicka adresser till destinationer som hittats genom en onlinesökning med Google direkt till navigationssystemet. Dessutom går det att se var bilen befinner sig. Innan BMW Remote Services kan användas måste funktionen aktiveras via kundportalen My BMW ConnectedDrive.

BMW Remote Services.

INTERNET.

Med funktionen Internet kan du webbsurfa i din BMW 3-serien via bilens högupplösta Control Display. Liksom på datorn hemma har man tillgång till internet med hög hastighet i bilen (nätberoende). Webbadressen kan matas in på ett enkelt och bekvämt sätt via kontrollreglaget för iDrive eller hämtas ännu snabbare med hjälp av favoritknapparna.
Med det fasta priset för datatrafik som ingår i funktionen Internet kan man surfa på internet direkt från bilen var man än befinner sig i landet (ingen roaming). Control Display i bilen används för att visa webbsidorna.