BMW 3-serie Sedan (G20) sedd framifrån
BränsletypBensinDieselLaddhybrid

THE 3

BMW 3-SERIE SEDAN:

ALLA HÖJDPUNKTER

BränsletypBensinDieselLaddhybrid
THE 3BMW 3-SERIE SEDAN: <p>ALLA HÖJDPUNKTER<p>

Knappt ens på vägen och redan lämnar BMW 3-serien Sedan allt bakom sig, såväl konventioner som förväntningar. Ikonen visar än en gång hur man uppfinner sig själv på nytt. Med sitt stilbildande designspråk står den nämligen för starten av en ny era. Den ultimativa sportsedanen drivs av ännu starkare och effektivare motorer. 

Läs mer

VÄLJ DIN BMW 3-SERIE SEDAN.

BMW 320i Sedan

Bensin.

BMW 3-Serie Sedan Benzin
Pris från 407.300,00 kr
 • Park Distance Control (PDC), fram och bak.
 • Tredje generationens 8-stegade Steptronic-växellåda.
 • Automatiskt avbländbar innerbackspegel.

BMW 330e Sedan

Laddhybrid.

BMW 330e xDrive Sedan PHEV
Pris från 530.500,00 kr
 • BMW Live Cockpit Professional.
 • Harman Kardon högtalarsystem.
 • Eluppvärmd ratt.

BMW 330e xDrive Sedan

Fyrhjulsdriven laddhybrid.

BMW 330e xDrive Sedan PHEV
Pris från 556.100,00 kr
 • Connected Package Professional.
 • Akustisk varning för fotgängare.
 • 18" Lättmetallfälg v-eker.

TRE KRAFTFULLA ARGUMENT:

 • 01 Ögon på vägen, och på informationen - med Head-Up Display
 • 02 Driving Assistant som övervakar, varnar och bromsar
 • 03 Plug-in hybrid - för en ännu smartare 3-serie

DESIGNEN HOS BMW 3-SERIE SEDAN.

BMW 3-serie har alltid varit en pionjär. Med sitt nya formspråk förenar sportsedanen den framgångsrika historien med framtiden. Ett utseende som med varje detalj uppfyller önskan om ren körglädje.

Läs mer

KOMFORT I 3-SERIE SEDAN.

Når en ny nivå.

Även när det gäller komforten är BMW 3-serie ännu bekvämare och mer praktisk än föregångaren. Vare sig det är tillgång till bilen via din smartphone, akustikglas eller det intelligenta genomlastningssystemet så ger varje detalj avlastning i kombination med hög åkkomfort.
BMW 3-serie Sedan (G20), BMW Laserlight. Bild från sidan av den vänstra strålkastaren med BMW Laserlight.

BMW Laserlight.

Extrautrustningens adaptiva BMW Laserlight lyser i helljusläget med laser nästan dubbelt så långt som konventionella strålkastare, upp till 530 m. Det leder till bättre sikt i mörker och därmed även till avsevärt högre säkerhet. Blå accenter och logon BMW Laser i strålkastaren demonstrerar bilens tydliga hightech-karaktär och sportiga ambitionsnivå.
Vy av BMW 3-serie Sedan (G20) snett uppifrån med fokus på det stängda glastaket.

Glastak.

Glastakluckan med skjut- och lyftfunktion, elektriskt inställbart innertak, klämskydd samt komfortöppning och komfortstängning bidrar till ett individuellt reglerbart luftflöde och en behaglig temperatur i kupéutrymmet. Den inbyggda vindavvisaren skyddar mot drag och minimerar vindbruset i kupéutrymmet.
Bild snett bakifrån av parkerad BMW 3-serie Sedan (G20) med förare som öppnar bakluckan automatiskt med foten.

Automatisk baklucka.

Den automatiska bakluckan gör det bekvämt att öppna och stänga bakluckan med en lättåtkomlig knapp i dörrsidan eller med fjärrkontrollen. Bakluckan kan som vanligt öppnas och stängas med bakluckans handtag på utsidan och med knappen på insidan av bakluckan. I kombination med Comfort Access kan den även öppnas med en fotrörelse under stötfångaren.
Bild framifrån av förarplatsen i BMW 3-serie Sedan (G20) med blå Ambient Light i fotutrymmet.

Ambient Light.

Ambient Light med konturbelysning i fram- och bakdörrarna skapar en avkopplande och behaglig belysning i passagerarutrymmet. De sex dämpbara ljusdesignvarianterna har även en dynamisk funktion i fyra av varianterna. Welcome Light Carpet lyser upp marken under dörrarna vid in- och urstigning.

BMW 3-SERIE SEDAN LADDHYBRIDMODELLER.

Upptäck BMW 3-serie Sedan 330e och 330e xDrive med innovativ hybriddrivning.

Det bästa av två världar: Med BMW 3-serie Sedan laddhybridmodellerna BMW 330e och BMW 330e xDrive upplever du hållbar mobilitet och effektiv kördynamik. Upptäck de många fördelarna med de innovativa BMW hybridfordonen och läs mer om drivningskoncept, kördynamik, BMW Charging och praktiska digitala tjänster från BMW ConnectedDrive.
Laddhybrid BMW 3-serie Sedan 2021 G20 sedd snett framifrån laddande med modell

Laddhybridtekniken i BMW 3-serie Sedan.

I perfekt harmoni: I BMW 3-serie Sedan laddhybridmodellerna BMW 330e och BMW 330e xDrive förenas den elektriska drivtekniken BMW eDrive med en kraftfull BMW förbränningsmotor. Tillsammans skapar de båda drivenheterna en körupplevelse som kombinerar högsta effektivitet med stor körglädje – och beroende på körläget även helt utan utsläpp och nästan ljudlöst eller med starkt vridmoment med tillräckliga reserver för längre sträckor. När det gäller BMW 330e xDrive säkerställs optimal dynamik och drivgrepp dessutom av fyrhjulsdriften BMW xDrive, unikt för laddhybrider i det här fordonssegmentet. Ett värdefullt bidrag till den effektiva körupplevelsen står även den så kallade energiåtervinningen för. Vid bromsning omvandlar denna fordonets rörelseenergi till elektrisk energi som lagras i batteriet.
Mer om BMW laddhybriddrivning
Laddhybrid BMW 3-serie Sedan 2021 G20 sedd snett framifrån körande på väg

Körlägen i BMW 3-serie Sedan laddhybrider.

Kör bara på el och utan utsläpp till arbetet eller kraftfullt och dynamiskt med tillräcklig räckvidd under helgutflykten – med BMW 3-serie Sedan laddhybriderna 330e och 330e xDrive håller du alla möjligheter öppna. Du har tillgång till smarta körlägen som säkerställer optimalt samspel mellan förbrännings- och elmotor i alla situationer – och du kan uppleva fascinationen med framtidsinriktad teknik och en unik körupplevelse.
Mer om de intelligenta körlägena
Laddhybrid BMW 3-serie Sedan 2021 G20 sedd från sidan vid laddstation

Laddning av BMW 3-serie Sedan laddhybrider.

Hemma eller på väg: Med BMW Charging får du anpassade lösningar för laddning av din BMW 3-serie Sedan med hybriddrivning. Förutom den medföljande standardladdkabeln (Mode 2) för eluttaget hemma kan du använda en BMW Wallbox för extra bekväm, säker och snabb laddning. I leveransomfattningen för BMW 3-serie Sedan laddhybrider ingår förutom standardladdkabeln (Mode 2) även en laddkabel (Mode 3) för offentlig laddning samt ett BMW Charging Card som ger förmånliga villkor för offentlig laddning.

Laddningstiden (0–100 %) för BMW 3-serie Sedan BMW 330e och BMW 330e xDrive är ca 3,6 timmar vid en laddeffekt på 3,7 kW (BMW Wallbox, BMW Flexible Fast Charger, offentliga laddstationer) och ca 6,0 timmar vid en laddeffekt på 2,3 kW (eluttag hemma).

Mer om BMW Charging
Närbild laddhybrid BMW 3-serie Sedan 2021 G20 navigationssystem

Digitala tjänster för BMW 3-serie Sedan laddhybrider.

Utnyttja ännu mer av varje meter som du kör: BMW erbjuder innovativa digitala tjänster som underlättar vardagen med din BMW 3-serie Sedan 330e eller 330e xDrive. Med BMW Connected Charging ser du närmsta offentliga laddstationer på din resväg och även annan information som vilken laddstolpe som är ledig, priser och vad du kan göra under tiden bilen laddas. Med My BMW-appen ser du laddstatusen och se senaste laddningarna. Du informeras med ett pushmeddelande till exempel när ditt fordon är färdigladdat. Andra digitala tjänster som BMW Intelligent Personal Assistant eller smartphone-integrering underlättar din dagliga mobilitet ytterligare, så att du upplever avkopplande körglädje i din BMW 3-serie Sedan med laddhybriddrivning.
Mer om de digitala tjänsterna

FULLSTÄNDIGT KLIMATAVTRYCK.

Fullständigt miljöavtryck

Laddhybrider är inte bara ett bra val i form av lägre koldioxidutsläpp och bränsleförbrukning vid varje körning. Som ett led i vårt övergripande miljöarbete har vi undersökt det fullständiga klimatavtrycket hos våra laddhybrider, hela vägen från framställning av råmaterial och produktion till användning och återvinning. *Resultatet visar att nya BMW 330e Sedan med hjälp av förnybara energikällor har upp till 60% lägre koldioxidutsläpp än BMW 330i Sedan.

FÖRARASSISTANSSYSTEM OCH CONNECTIVITY I BMW 3-SERIE SEDAN.

Innovation i ögonhöjd.

BMW 3-serie erbjuder en mängd intelligenta assistanssystem och innovativa teknologier som gör din körning ännu säkrare och bekvämare. Vare sig det är köassistenten, parkeringsassistenten eller geststyrningen – med BMW Live Cockpit Professional och den helt digitala, 12,3” stora instrumentdisplayen kan du snabbt se all information på ett och samma ställe.
Närbild på förarplatsens display i BMW 3-serie Sedan (G20) med Parking Assistant Plus.

Parking Assistant Plus.

Parking Assistant Plus underlättar parkering och vändning på små ytor. Det omfattar bl a Surround View-systemet med Top View, Panorama View och 3D View samt parkeringshjälp på sidan, nödbromsfunktionen aktiv parkeringsdistanskontroll, parkeringsassistent för parkering parallellt med eller vinkelrätt mot gatan och backningsassistent.
Närbild framifrån på förarplatsens display i BMW 3-serie Sedan (G20) med BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional med navigation omfattar en 10,25" stor högupplöst informationsdisplay med pekfunktion och en helt digital 12,3" instrumentdisplay. BMW Operating System 7 kan bland annat styras med kontrollreglaget iDrive Touch.
Närbild framifrån på förarplatsens display i BMW 3-serie Sedan (G20) med Driving Assistant Professional.

Driving Assistant Professional.

Driving Assistant Professional ger bästa tänkbara komfort och säkerhet i kritiska eller monotona trafiksituationer. Förutom funktionerna som ingår i Driving Assistant innehåller Driving Assistant Professional bland annat styr- och spårhållningsassistent med utökade funktioner, filbytesassistent och nödstoppsfunktion samt filhållningsassistent med aktivt sidokollisionsskydd.
Närbild på förarplatsens display i BMW 3-serie Sedan (G20) med backningsassistent.

DE BÄSTA ASSISTENTERNA GÖR JOBBET I BAKGRUNDEN.

BMW 3-serie Sedan med backningsassistent.

BMW INTELLIGENT PERSONAL ASSISTANT.*

Närbild framifrån på förarplatsens display i BMW 3-serie Sedan (G20) med BMW Intelligent Personal Assistant.

Vore det inte underbart om dina personliga fordonsexperter fanns i din BMW? Med BMW Intelligent Personal Assistant kan du kommunicera med din BMW. Säg dina kommandon med helt vanlig röst för att styra bilens många funktioner. Intelligent Personal Assistant kan dessutom förklara allt som har med bilen att göra så att du lär känna din BMW ännu bättre.

 

*Finns inte med svensk språkversion.

Bild från sidan av BMW 3-serie Sedan (G20) på dagen framför stadskuliss.

FÖR ALLA KURVOR SOM DU HAR FRAMFÖR DIG.

Kördynamiken hos BMW 3-serie Sedan.

KÖRDYNAMIKEN FÖR 3-SERIE SEDAN.

Perfektion i aktion.

Med sin utmärkta väghållning och sportiga köregenskaper tar den lättmanövrerade BMW 3-serie Sedan kördynamiken till en ny nivå. Med motorer som har vidareutvecklats och fått ännu högre effekt, chassikomponenter som är perfekt anpassade därefter och en optimerad viktfördelning föregår den med god marginal sitt rykte som den ultimata sportsedanen.
Sidovy snett underifrån av bakpartiet på BMW 3-serie Sedan (G20).

M sportdifferential.

M sportdifferentialen ger optimalt drivgrepp och maximal körstabilitet även vid fullt gaspådrag ut ur tvära svängar, vid höga kurvhastigheter eller vid körning på olika underlag. Drivgreppet maximeras via en elektroniskt reglerad lamellspärr som minskar skillnaderna i rotationshastighet mellan bakhjulen.
Detaljbild av hjul på BMW 3-serie Sedan (G20) med M sportbromsar.

M sportbromsar (från 30i, extrautrustning för 20i).

M sportbromsar med 4-kolvs fasta bromsok fram och 1-kolvs flytande bromsok bak i blå färg med M-logo har stora bromsskivor och därmed extra stor bromskraft.
Trefjärdedelsvy bakifrån av BMW 3-serie Sedan (G20) med adaptivt M chassi körande.

Adaptivt M-chassi.

Det adaptiva M chassit är sänkt tio millimeter och anpassas elektroniskt till körförhållandena och körsituationen i alla lägen. Dessutom kan föraren ställa in chassits egenskaper efter den önskade körstilen med Driving Experience Control – från komfortabel till sportig inställning med extra smidiga köregenskaper.
Detaljbild ur fågelperspektiv av mittkonsolen i BMW 3-serie Sedan (G20) med växelspaksknopp och Steptronic-sportväxellåda.

Steptronic Sportväxellåda.

Den 8-stegade Steptronic-sportväxellådan ger om så önskas mycket sportig växling. Både vid automatisk och manuell växling med växelväljarspaken eller växelpaddlarna – för allt från avspänd och lugn körning till en utpräglat dynamisk körstil. I läget Sport och med växelväljarspaken i vänstra läget S/M är växlingskarakteristiken inställd på högsta möjliga prestanda.

MODELLÖVERSIKT FÖR BMW 3-SERIE SEDAN.

Advantage-paket

Advantage-paketet håller vad det lovar och erbjuder många konkreta fördelar för dig som kund. I interiören märks exempelvis ett antal smarta funktioner som förbättrar komforten och ökar säkerheten.
Bild från sidan av BMW 3-serie Sedan (G20) med Advantage-paket.

Sport Line

I utförandet Sport Line utstrålar bilen ännu mer dynamik. Detaljer i Svart högglans ger både exteriören och interiören ett sportigt utseende. Sportstolar för förare och framsätespassagerare i Svart tyg/Sensatec ger maximal komfort och optimalt stöd. Advantage-paketet och Ambient Light avrundar utförandet.
Bild från sidan av BMW 3-serie Sedan (G20) som Sport Line.

Luxury Line

Utförandet Luxury Line framhäver bilens eleganta sida. Lyxiga, högglansförkromade designelement ger exteriören en exklusiv look. Det stilfulla utseendet märks även i interiören. Här fulländas det luxuösa intrycket av förstklassig läderklädsel och sobra interiörlister.
Bild från sidan av BMW 3-serie Sedan (G20) som Luxury Line.

M Sport

Med M Sport gör du bilen ännu sportigare. Förutom en mängd detaljer som vässar looken för exteriören och interiören tar M Sport körglädjen till nästa nivå. M sportchassit, M sportbromsarna och M Aerodynamikpaketet optimerar de kördynamiska egenskaperna märkbart.
Bild från sidan av BMW 3-serie Sedan (G20) som M Sport.
 • Advantage-paket
 • Sport Line
 • Luxury Line
 • M Sport

BMW ORIGINALTILLBEHÖR OCH M PERFORMANCE PARTS FÖR 3-SERIE SEDAN.

Den vanliga sköna känslan.

Med BMW M Performance Parts ger du din BMW 3-serie Sedan maximal banracingkaraktär. Välj bland visuellt vässad designutrustning för exteriören och interiören och snygga smidda fälgar och lättmetallfälgar. Med BMW Originaltillbehör kan du forma din BMW 2-serie Coupé precis efter dina egna önskemål: Produkterna är perfekt anpassade för BMW 3-serie Sedan vad gäller kvalitet, design och prestanda.
BMW 3-serie Sedan (G20), BMW takbox

BMW takbox.

Den moderna BMW takboxen i Svart med sidodekor Titansilver har en volym på 420 liter och passar till alla BMW lasthållarsystem. Tack vare det dubbelsidiga öppningssystemet med tredubbelt centrallås på båda sidor är boxen stöldskyddad och går lätt att lasta i och ur.
BMW 3-serie Sedan (G20), BMW Advanced Car Eye 2.0

BMW Advanced Car Eye 2.0.

BMW Advanced Car Eye 2.0 är en avancerad och mycket känslig kamera med full HD, som till och med på natten har koll på allt som händer framför och bakom bilen. Vid skakningar och ovanliga rörelser utanför bilen sparar kameran situationen automatiskt för att kunna dokumentera eventuella olyckor och inbrottsförsök så bra som möjligt.
BMW 3-serie Sedan (G20), trådlös laddningsstation Universal

Trådlös laddningsstation Universal.

Ladda trådlöst, alltid och överallt: Med BMW Trådlös laddningsstation Universal laddar du din smartphone smidigt och bekvämt utan kabel i bilen. Det gör att mobiltelefonen förvaras säkert och inte glider runt. Extra smart: Den inbyggda powerbanken är löstagbar och möjliggör trådlös laddning även utanför bilen.
BMW 3-serie Sedan (G20), M Performance frontens dekorgaller svart

M Performance Frontgaller svart.

Starkare karaktär. Prydnadslisterna och dess kanter i svart högglans utstrålar kraft och självförtroende. För en individuell stil med kaxig attityd.
BMW 3-serie Sedan (G20), M Performance bakspoiler kolfiber

M Performance bakspoiler i kolfiber.

Uttrycksfull: M Performance bakspoiler i kolfiber understryker bilens exklusiva, sportiga utseende. Tack vare hightech-materialet i kolfiber är konstruktionen extremt lätt men ändå mycket stabil. Bakspoilern ger optimerade aerodynamiska värden och ännu sportigare köregenskaper.
BMW 3-serie Limousine (G20), M Performance ratt

M Performance ratt.

Handfasta argument: Tack vare sina grepp i alcantara ligger M Performance ratten synnerligen bra och skönt i handen – för en sportig känsla vid styrning. De tydliga konturerna och mittmarkeringen i rött läder förstärker den speciella motorsportlooken. Ett bra komplement: M Performance rattkåpa av kolfiber/Alcantara och M Performance växelpaddlar kolfiber.

TEKNISKA DATA FÖR BMW 3-SERIE SEDAN.

BMW 330i Sedan.

Motoreffekt i kW (hk) vid varv/min:

190 (258)/5000-6500

Acceleration från 0 till 100 km/h i sekunder: 

5,9

Bränsleförbrukning, blandad körning, i l/100 km: 

6,4 - 6,9

Koldioxidutsläpp blandad körning i g/km: 

147 - 158

BMW 3-serie Sedan (G20), tekniska data
BMW 3-serie Sedan, privaterbjudanden.

PRIVATERBJUDANDEN PÅ BMW 3-SERIE SEDAN.

Se våra aktuella erbjudanden på BMW 3-serie Sedan för dig som privatperson. Det finns kampanjerbjudanden på billån men kom ihåg att du alltid kan privatleasa alla våra modeller om du kontaktar din återförsäljare. Om du är osäker på om privatleasing eller billån är rätt finansiering för dig kan du läsa mer om fördelarna och jämföra villkoren.
BMW 3-serie Sedan, tjänstebilserbjudanden

TJÄNSTEBILSERBJUDANDEN PÅ BMW 3-SERIE SEDAN.

Se våra aktuella erbjudanden på BMW 3-serie Sedan för dig som letar efter en tjänstebil. Det finns kampanjerbjudanden på både BMW Business Lease och företagsleasing, uppdelade per prisbasbelopp. Om du är osäker på vilken finansiering som är rätt för dig kan du läsa mer om fördelarna och jämföra villkoren.

RÅDGIVNING OCH TJÄNSTER FÖR BMW 3-SERIE SEDAN.

För bekymmersfritt bilägande.

BMW Service Inclusive

BMW Fri Service.

#whateverhappens: Koppla av på resan med eldrift: Det här paketet ger 100 % transparens och enkel planering. Du väljer själv om det ska gälla i 4 eller 6 år – eller 3 år om du är leasingkund. Servicetjänster:
 • Service med fordonskontroll
 • Service av mikrofilter
 • Service av bromsvätska
Läs mer om BMW Service Inclusive
BMW Teleservices

BMW Teleservices.

Med de innovativa teletjänsterna som ingår i BMW ConnectedDrive gör din BMW att du kan fokusera på annat. Om det är dags för service eller om ett problem skulle uppstå, förser den din föredragna BMW Service Partner med all relevant information om din bil. Din servicepartner kontaktar dig då för att boka en tid. Det gör att du kan lita på snabb och okomplicerad service av din bil och att du inte behöver tänka på allt själv. Enda kravet: Att du har registrerat din bil online på BMW ConnectedDrive Portal och sparat en Service Partner. Upptäck nu hur BMW Teleservices gör ditt liv bekvämare.
Läs mer om BMW Teleservices
BMW Mobile Care

BMW Mobile Care.

Den kostnadsfria assistanstjänsten BMW Mobile Care är tillgänglig för alla BMW-förare dygnet runt, året om. Ett telefonsamtal – och våra experter står till din tjänst med all sin kompetens – per telefon eller vid behov på plats.
Läs mer om BMW Mobile Care