SPORTIG PÅ UTSIDAN. RYMLIG PÅ INSIDAN.

Designen för BMW 3-serie Touring.

SPORTIG PÅ UTSIDAN. RYMLIG PÅ INSIDAN.

Designen för BMW 3-serie Touring.

SPORTIG PÅ UTSIDAN. RYMLIG PÅ INSIDAN.Designen för BMW 3-serie Touring.

Den unika kombinationen av dynamik, elegans och flexibilitet gör BMW 3-serie Touring till den sportigaste modellen i sin klass. BMW 3-serie Touring innehåller 3-seriens alla formmässiga särdrag och utgör på så vis en naturlig fortsättning på BMW:s designtradition: lång motorhuv, korta överhäng, långt axelavstånd och tillbakaflyttat kupéutrymme. Det gör att BMW 3-serie Touring alltjämt är segmentets självskrivna fixstjärna.

Read more

EXTERIÖRDESIGN.

Den sportigt eleganta exteriören andas harmoni och utstrålar estetisk och dynamisk fulländning redan vid första ögonkastet. De smäckert utformade luftintagen i frontspoilern med sina horisontella dekorgaller bidrar tillsammans med strålkastarnas design till att ge bilen ett lågt och brett intryck. De dubbla runda strålkastarna med integrerade ljusringar är utförda med LED-teknik.


Men det är inte bara fronten som är ett naturligt blickfång. Även den distinkta bakre stötfångaren med sina dubbla horisontella linjer och de brett placerade bakljusen med LED-teknik gör BMW 3-serie Touring lätt att känna igen även i mörker.


Luxury Line-utförandet i Platinasilver metallic med 18" lättmetallfälgar är bara en av många varianter som visar hur du kan sätta din personliga prägel på BMW 3-serie Touring. Varje utförande förstärker modellens sportiga karaktär.

LED-LJUSDESIGN.

Utöver de standardmonterade strålkastarna och bakljusen av LED-typ har även dimstrålkastarna i BMW 3-serie Touring LED-lampor.

 • LED-strålkastare

  All funktioner i LED-strålkastaren såsom varselljus, parkerings- och blinkersljus är med LED-teknik. Halv- och helljuset arbetar med 10 Power-LED-lampor. Strålkastarna med automatisk ljusviddsreglering lyser upp vägbanan på ett enastående sätt och bidrar därmed till ökad säkerhet vid körning nattetid och vid dåligt väder.
  LED-elementen har lång livslängd och förbrukar upp till 50 procent mindre energi än vanliga glödlampor. Det gör att både bränsleförbrukning och utsläpp minskar. Dessutom avger de ett klart ljus som påminner mycket om dagsljus och är särskilt behagligt för ögonen. Genom den smala yttre konturen betonar LED-strålkastarna bilens sportiga utseende.

 • Adaptiva LED-strålkastare

  Utmärkande för de adaptiva LED-strålkastarna är att ljusfördelningen automatiskt anpassar sig efter bilens hastighet, vilket resulterar i en dynamisk belysning av vägbanan framför bilen. I utrustningen ingår förutom blinkers och varselljus även funktionerna adaptiva strålkastare med variabel ljusfördelning för stads- och motorvägskörning, kurvbelysning samt BMW Selective Beam, inkl bländningsfri helljusassistent, med automatisk växling mellan hel- och halvljus. Systemet ger dig därmed en optimalt upplyst vägbana i alla tänkbara situationer.
  De vridbara strålkastarna styrs av rattutslaget och gör att du ser längre in i kurvan när det är mörkt. För att ge bättre sikt åt sidorna aktiveras den integrerade kurvbelysningen så fort blinkers aktiveras eller ratten vrids – till och med när bilen står still. De adaptiva strålkastarna ger optimal belysning av den närmaste omgivningen även i dessa situationer, vilket ökar den aktiva säkerheten avsevärt.
  BMW Selective Beam reglerar helljuset automatiskt vilket ger bästa tänkbara sikt vid körning i mörker. Systemet övervakar den mötande och framförvarande trafiken och ser till att medtrafikanterna inte bländas genom att reglera helljuset automatiskt.

 • LED-dimstrålkastare

  Vid dimma eller nederbörd bidrar LED-dimstrålkastarna till förbättrad sikt nära bilen och en ökad säkerhet. Förutom den breda ljuskäglan kännetecknas strålkastarna av ett dagsljusliknande ljus, lång livslängd och låg energiförbrukning.

  Dessutom ger LED-dimstrålkastarna, som sitter under strålkastarna, BMW 3-seriens front ett modernt utseende.

 • Bakljus med LED-teknik

  De BMW-typiska L-formade bakljusen med lampor i LED-teknik består av separata ljusstarka LED-element. Den distinkta designen visar tydligt att det handlar om en BMW även när det är mörkt ute.
  De stora blinkerslamporna och de reaktionssnabba LED-bromsljusen bidrar till att öka säkerheten i BMW 3-serien.

PANORAMAGLASTAK.

Panoramaglastaket öppnar upp nya spännande perspektiv och ger kupéutrymmet en ljus och rymlig atmosfär. Är solen för stark kan den eldrivna solskyddsgardinen enkelt stängas med en knapptryckning.
Tack vare den främre skjut- och lyftfunktionen kan panoramaglastaket även användas för att ge bättre ventilation i passagerarutrymmet. När glastaket ställs i ventilationsläget öppnas det skjutbara innertaket automatiskt för att luften ska kunna cirkulera i hela bilen. Den integrerade vindavvisaren skyddar passagerarna mot drag när glastaket är öppet.

INTERIÖRDESIGN.

Redan när du kliver in i BMW 3-serie Touring märks den förarorienterade layouten och den höga materialkvaliteten tydligt: den rymliga interiören med sina många förvaringsmöjligheter och instrumentpanelen med sin överskådliga och funktionella utformning bidrar till att skapa en inbjudande atmosfär som präglas av elegans och dynamik. Interiörens många detaljer i krom och Svart högglans förstärker det högkvalitativa intrycket medan den BMW-typiska inriktningen på föraren bidrar till ökad komfort på förarplatsen.
Den ergonomiska fulländningen är resultatet av omsorgsfull problemlösning. Det bästa exemplet är 8,8" Control Display för extrautrustningens navigation Professional. Den fristående skärmens placering ovanför mittkonsolen ger ett exklusivt intryck. Mittkonsolen har även två dryckeshållare med skyddslock som i stängt läge kan användas till förvaring. Detta är bara ett par av alla de detaljer som bidrar till det sportigt moderna helhetskonceptet i BMW 3-serie Touring.

EXKLUSIVA MATERIAL.

Interiörens höga detaljfinish märks redan vid första ögonkastet. Sportstolarna (extrautrustning) erbjuds t ex i utförandet läder Dakota Oyster. De matchande interiörlisterna Aluminium finslipad med accentlist Svart högglans klär även interiörens samtliga fyra dörrsidor.

Krominlägg vid förarplatsen, t ex runt de klassiska runda mätartavlorna, förstärker intrycket av exklusivitet. Dekorpanelen runt ljudanläggningen och klimatautomatiken liksom luftinsläppens infattningar är utförda i Svart högglans. Extrautrustningens belysningspaket med Ambient Light skapar en diskret och elegant ljussättning av interiören med hjälp av direkta och indirekta ljuskällor.

Maximal exklusivitet med utrustning från BMW Individual: interiörlister i ädelträutförande Ask Vit ådrad eller den utökade läderutrustningen BMW Individual Merino fint narvad i Kashmirbeige eller Amarobrun skapar en atmosfär av sofistikerad elegans som förhöjer kvalitetskänslan ytterligare en nivå.

 • Den angivna bränsleförbrukningen och utsläppsvärdena utgår från EU-förordning (EG) 715/2007 i den version som gällde vid tidpunkten för typgodkännande. Värdena avser ett typfordon med grundläggande konfiguration och det visade intervallet tar hänsyn till storleken på hjul, däck och extrautrustning.

  * Värdena är enligt WLTP-körcykeln. Från första september 2018 har WLTP helt ersatt körcykeln NEDC. På grund av mer realistiska testförhållande är under WLTP, uppmätt bränsleförbrukning, energiförbrukning och koldioxidvärde ofta högre och verklig räckvidd i många fall lägre än med uppmätt NEDC-värde. Under år 2019 är NEDC-värdena legalt bindande.

  ** Uppgifter om förbrukning och koldioxidvärden uppfyller kraven för mätning enligt den nya WLTP-körcykeln och har räknats om till EU-körcykeln (NEDC) för att underlätta jämförelser. Andra värden kan gälla vid beräkning av skatt och övriga fordonsavgifter. Du kan beräkna din fordonsskatt på: www.bilsvar.se

  Mer information om WLTP-körcykeln finns på www.bmw.se/wltp.

  Värdena avser basmodell med standardväxellåda; värden i [ ] gäller för modell med extrautrustningens växellåda.

  Modellerna på bilderna kan ha extrautrustning och tillbehör som inte ingår i standardutrustningen för den svenska marknaden. Information om vilka modeller och utrustningsalternativ som erbjuds i Sverige framgår av texten. Kontakta din BMW-återförsäljare för mer information. Med förbehåll för ändringar i konstruktion och utrustning samt skrivfel och andra felaktigheter.