GOTT OM PLATS FÖR ALLA DINA PLANER.

Komfort och funktionalitet i BMW 3-serie Touring.

GOTT OM PLATS FÖR ALLA DINA PLANER.

Komfort och funktionalitet i BMW 3-serie Touring.

GOTT OM PLATS FÖR ALLA DINA PLANER.Komfort och funktionalitet i BMW 3-serie Touring.

Till vardags, för helgutflykten eller semesterresan: BMW 3-serie Touring är den perfekta bilen eftersom den erbjuder oslagbar komfort. Den rymliga interiören med sina många förvaringsmöjligheter gör varje resa både bekväm och avkopplande. Det generösa bagageutrymmet erbjuder förtsklassig flexiblitet och det genomtänkta passagerarskyddet ger en trygg känsla på alla platser i bilen.

Read more

BERÖRINGSFRI ÖPPNING OCH STÄNGNING AV BAKLUCKAN.

BERÖRINGSFRI ÖPPNING OCH STÄNGNING AV BAKLUCKAN.

När man varit ute och shoppat och kommer fram till bilen med händerna fulla av kassar och vill öppna bakluckan måste man i regel börja rota efter fjärrkontrollen i fickan eller väskan. Det slipper man med den smarta funktionen Comfort Access som öppnar bakluckan helt beröringsfritt. En snabb rörelse med foten under den bakre stötfångaren räcker för att en sensor ska aktivera bakluckans öppningsmekanism.
I den bakre stötfångaren finns integrerade sensorer på olika höjd. Dessa känner av personer och registrerar fotrörelsen. Även den beröringsfria stängningen av bakluckan sker på samma sätt. Denna innovativa funktion ökar i- och urlastningskomforten för bagageutrymmet. Systemet öppnar dock bara bilen efter att säkert ha identifierat att personen har fjärrkontrollen med sig.

FÖRVARINGSKONCEPT.

Smartphone, kaffemugg eller småprylar: I BMW 3-serie Touring ryms allt det du behöver ha med dig. I mittkonsolen finns en dryckeshållare med plats för två drycker. När hållarens skyddslock är stängt kan det användas till att lägga saker på. I framdörrarnas dörrfickor finns plats för flaskor på upp till en liter.
Extrautrustningens förvaringspaket erbjuder ännu fler förvaringsmöjligheter: paketet innehåller ett förvaringsfack med lock på instrumentpanelens förarsida, nätfickor på framstolarnas ryggstöd samt två krokar för väskor. Bagageutrymmet är utrustat med ett förvaringsnät och ett spännband för säkrare transport. Dessutom ingår ett flexibelt nät för bagageutrymmets golv, en förvaringsinsats för facket under golvet samt ett 12-voltsuttag i mittkonsolen bak.

FUNKTIONER.

Bagageutrymmet i BMW 3-serie Touring rymmer allt som vardagen kräver – från småprylar till packningen för semesterresan. Med de bakre ryggstöden i uppfällt läge är bagagevolymen hela 495 liter. Med fällda ryggstöd ökar volymen till imponerande 1 500 liter. Tack vare det standardmonterade genomlastningssystemet är baksätets ryggstöd delbart i förhållandet 40:20:40. Det gör att passagerar- och lastutrymmet kan ändras efter behov. Det bakre ryggstödets mellersta och högra segment kan fällas separat. Det bakre ryggstödets vänstra segment kan fällas tillsammans med mittsegmentet. Detta gör i- och urlastning i BMW 3-serie Touring mycket flexibel. Exempelvis kan två passagerare sitta bekvämt i baksätet samtidigt som man transporterar långa föremål som skid- eller snowboardfodral inne i bilen. Som enda modell i sitt segment erbjuder BMW 3-serie Touring ett separat öppningsbart bakfönster som förenklar i- och urlastning ytterligare.

PASSIV SÄKERHET.

PASSIV SÄKERHET.

Varje BMW-modell är utrustad med ett paket bestående av intelligenta säkerhetsfunktioner som aktivt bidrar till att minimera risken för olyckor – samtidigt som de ger den där känslan av att alltid vara i trygga händer. En extremt stark och väl tilltagen balkkonstruktion i kombination med intelligent användning av höghållfast stål sänker inte bara vikten utan bidrar till att maximera passagerarutrymmets hållfasthet.
Energin vid en kollision leds runt passagerarutrymmet till andra delar av karossen, som underredet, sidoramen, torpedväggen och taket för att tas upp av de främre och bakre deformationszonerna. Vid en kollision från sidan skyddar B-stolpens och tröskelbreddarnas förstärkta struktur, de höghållfasta sidokollisionsbalkarna i dörrarna samt de stabila tvärbalkarna under stolarna.
Bilens frontparti innehåller olika system för att skydda fotgängare. Mellan stötfångaren och dess inklädnad finns en stötabsorberande del som mildrar skadorna vid en eventuell påkörning i benhöjd. Dessutom har motorhuven deformationselement som fångar upp kollisionsenergin och fungerar som deformationszon.

 • Den angivna bränsleförbrukningen och utsläppsvärdena utgår från EU-förordning (EG) 715/2007 i den version som gällde vid tidpunkten för typgodkännande. Värdena avser ett typfordon med grundläggande konfiguration och det visade intervallet tar hänsyn till storleken på hjul, däck och extrautrustning.

  * Värdena är enligt WLTP-körcykeln. Från första september 2018 har WLTP helt ersatt körcykeln NEDC. På grund av mer realistiska testförhållande är under WLTP, uppmätt bränsleförbrukning, energiförbrukning och koldioxidvärde ofta högre och verklig räckvidd i många fall lägre än med uppmätt NEDC-värde. Under år 2019 är NEDC-värdena legalt bindande.

  ** Uppgifter om förbrukning och koldioxidvärden uppfyller kraven för mätning enligt den nya WLTP-körcykeln och har räknats om till EU-körcykeln (NEDC) för att underlätta jämförelser. Andra värden kan gälla vid beräkning av skatt och övriga fordonsavgifter. Du kan beräkna din fordonsskatt på: www.bilsvar.se

  Mer information om WLTP-körcykeln finns på www.bmw.se/wltp.

  Värdena avser basmodell med standardväxellåda; värden i [ ] gäller för modell med extrautrustningens växellåda.

  Modellerna på bilderna kan ha extrautrustning och tillbehör som inte ingår i standardutrustningen för den svenska marknaden. Information om vilka modeller och utrustningsalternativ som erbjuds i Sverige framgår av texten. Kontakta din BMW-återförsäljare för mer information. Med förbehåll för ändringar i konstruktion och utrustning samt skrivfel och andra felaktigheter.