SPORTIG.

Kördynamik och effektivitet för BMW 4-serie Cabriolet.

SPORTIG.

Kördynamik och effektivitet för BMW 4-serie Cabriolet.

SPORTIG.Kördynamik och effektivitet för BMW 4-serie Cabriolet.

BMW 4-serie Cabriolet kommer med sin pulshöjande kraftutveckling och smidiga dynamik att ge dig intensiva körupplevelser. Tänk dig en behagligt kurvig väg längs kusten eller en utmanande serpentinväg i bergen – du kommer uppskatta den starka motorn, den effektiva lättviktstekniken och det sportbetonade chassit i alla lägen.

INTENSIV DYNAMIK.

I BMW 4-serie Cabriolet förenas enastående dynamik och exakta köregenskaper för att ge dig som förare gränslös körglädje i alla lägen. Även vid kurvtagning och i krävande körsituationer är den perfekta väghållningen absolut påtaglig. Upplev en imponerande syntes av kraftfulla prestanda och sportig smidighet.

KRAFTFULLA MOTORER.

6-cylindrig rak BMW TwinPower Turbo-bensinmotor.

Den raka 6-cylindriga BMW TwinPower Turbo-bensinmotorn från den senaste generationens BMW EfficientDynamics motorfamilj kännetecknas av imponerande kraftutveckling, silkeslen gång och ett mäktigt motorljud. Tack vare Dubbel-VANOS, Valvetronic, direktinsprutning och TwinScroll-turboaggregat har motorn en effekt på 240 kW (326 hk) och drar i genomsnitt bara 7,6 till 6,8 liter vid 10 mils blandad körning.

4-cylindrig BMW TwinPower Turbo-bensinmotor.

Den senaste generationens 4-cylindriga BMW TwinPower Turbo-bensinmotor med en cylindervolym på 2,0 liter ger dig maximal körglädje. Den kännetecknas av temperamentsfull kraftutveckling och direkt gasrespons även vid låga varvtal samtidigt som den är bränsleeffektiv och uppvisar låga koldioxidvärden.

Rak 6-cylindrig BMW TwinPower Turbo-dieselmotor.

Den senaste generationens raka 6-cylindriga BMW TwinPower Turbo-dieselmotor innehåller avancerad teknik som turboaggregat med variabel turbingeometri och Common Rail-direktinsprutning, vilket bidrar till höga prestanda och låg bränsleförbrukning. Den ger 190 kW (258 hk) till 230 kW (313 hk) och levererar ett högst imponerande maximalt vridmoment på 560 till 630 Nm.

4-cylindrig BMW TwinPower Turbo-dieselmotor.

Den senaste generationens 4-cylindriga BMW TwinPower Turbo-dieselmotorer på 2,0 liter med temperamentsfull kraftutveckling och direkt gasrespons även på låga varvtal kännetecknas av låg bränsleförbrukning och låga koldioxidvärden.

8-STEGAD STEPTRONIC-SPORTVÄXELLÅDA.

Extrautrustningens 8-stegade Steptronic-sportväxellåda ger högsta dynamik, effektivitet och körkomfort: korta växlingstider ger ännu snabbare acceleration, de perfekt avstämda åtta växelstegen gör att du knappt känner av växlingen. Samtidigt hålls motorn på det idealiska varvtalet för att ge optimal kraftutveckling och tyst gång. I höga hastigheter gör åttans växel att motorns varvtal reduceras, vilket i sin tur även sänker förbrukningen och koldioxidutsläppen.

SPORTIGA KÖREGENSKAPER.

BMW 4-serie Cabriolet, en strålande sommardag och ett brett leende på läpparna. Kan det bli bättre? Visst. Med Driving Experience Control. I läget Sport eller extrautrustningens Sport+ aktiveras en hårdare stötdämparinställning. Perfekt för en riktigt dynamisk körstil. Särskilt i kombination med extrautrustningens adaptiva M chassi och variabla sportstyrning med Servotronic. Komponenter som lovar köregenskaper med ännu högre komfort.

  • Viktfördelning 50:50

    Idealisk viktfördelning 50:50 mellan fram- och bakaxeln resulterar i stabil spårhållning, hög smidighet och precis styrning. Dessutom bidrar den låga tyngdpunkten och de korta överhängen till ännu bättre köregenskaper.

  • Adaptivt M chassi

    Det adaptiva M chassit anpassas elektroniskt till körförhållandena och körsituationen i alla lägen. Dessutom kan föraren med hjälp av Driving Experience Control ställa in chassits egenskaper så att de passar den egna körstilen – från komfortabel till extra sportig.

  • Variabel sportstyrning

    Den variabla sportstyrningen med Servotronic möjliggör direkta och smidiga köregenskaper med mindre rattmotstånd. Styrningens utväxling rättar sig efter rattutslaget. Det innebär att manöverförmågan ökar vid sportig körning och att det krävs mindre styrkraft vid parkering och i svängar. I utrustningen ingår även läget Sport+.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

Mer kraft. Mindre förbrukning. Det är BMW EfficientDynamics. Vårt samlingsnamn på en rad olika tekniska åtgärder för drivlinan, energistyrningen och bilkonceptet. Målet är att sänka bränsleförbrukningen och koldioxidutsläppen, och samtidigt öka dynamiken och körglädjen. Lösningarna hör till standardutrustningen i alla BMW-modeller – självklart även i BMW 4-serie Cabriolet.