DYNAMISK.

Kördynamik och effektivitet för BMW 4-serie Coupé.

DYNAMISK.

Kördynamik och effektivitet för BMW 4-serie Coupé.

DYNAMISK.Kördynamik och effektivitet för BMW 4-serie Coupé.

Att nya BMW 4-serie Coupé är sportig syns vid första anblicken. Och att den är dynamisk känns vid första kontakten med gaspedalen. Med starka motorer, bakhjulsdrift alternativt fyrhjulsdrift och perfekt viktfördelning. Varje gång du växlar känner du draget. Varje kurva får dig att längta till nästa. Och varje kilometer blir till en minnesvärd upplevelse.

REN DYNAMIK.

Temperamentsfull sportkänsla och perfekta prestanda. BMW 4-serie Coupé med extrautrustningens adaptiva M chassi, variabla sportstyrning och 8-stegade Steptronic-sportväxellåda tar den imponerande dynamiken från den kraftfulla motorn till vägen med maximal effektivitet. Upplev den gränslösa körglädjen i BMW 4-serie Coupé.

KRAFTFULLA MOTORER.

Rak 6-cylindrig BMW TwinPower Turbo-bensinmotor.

Den raka 6-cylindriga BMW TwinPower Turbo-bensinmotorn från den senaste generationens BMW EfficientDynamics motorfamilj kännetecknas av imponerande kraftutveckling, silkeslen gång och ett mäktigt motorljud. Tack vare Dubbel-VANOS, Valvetronic, direktinsprutning och TwinScroll-turboaggregat har motorn en effekt på 240 kW (326 hk) och drar i genomsnitt bara 7,9 till 7,4 liter vid 10 mils blandad körning.

4-cylindrig BMW TwinPower Turbo-bensinmotor.

Den senaste generationens 4-cylindriga BMW TwinPower Turbo-bensinmotor med en cylindervolym på 2,0 liter ger dig maximal körglädje. Den kännetecknas av temperamentsfull kraftutveckling och direkt gasrespons även vid låga varvtal samtidigt som den är bränsleeffektiv och uppvisar låga koldioxidvärden.

Rak 6-cylindrig BMW TwinPower Turbo-dieselmotor.

Den senaste generationens raka 6-cylindriga BMW TwinPower Turbo-dieselmotor innehåller avancerad teknik som turboaggregat med variabel turbingeometri och Common Rail-direktinsprutning, vilket bidrar till höga prestanda och låg bränsleförbrukning. Den avger 190 kW (258 hk) till 230 kW (313 hk) och levererar ett högst imponerande maximalt vridmoment på 560 till 630 Nm.

4-cylindrig BMW TwinPower Turbo-dieselmotor.

Den senaste generationens 4-cylindriga BMW TwinPower Turbo-dieselmotorer på 2,0 liter med temperamentsfull kraftutveckling och direkt gasrespons även på låga varvtal kännetecknas av låg bränsleförbrukning och låga koldioxidvärden.

8-STEGAD STEPTRONIC-SPORTVÄXELLÅDA.

Extrautrustningens 8-stegade Steptronic-sportväxellåda ger högsta dynamik, effektivitet och körkomfort: korta växlingstider ger ännu snabbare acceleration, de perfekt avstämda åtta växelstegen gör att du knappt känner av växlingen. Samtidigt hålls motorn på det idealiska varvtalet för att ge optimal kraftutveckling och tyst gång. I höga hastigheter gör åttans växel att motorns varvtal reduceras, vilket i sin tur även sänker förbrukningen och koldioxidutsläppen.

SPORTIGA KÖREGENSKAPER.

En knapp för högre glädjefaktor. Finns i BMW 4-serie Coupé på reglaget för Driving Experience Control. Om man väljer läget Sport eller extrautrustningens Sport+ aktiveras en hårdare stötdämparinställning. Bilen reagerar då ännu direktare och motorn ger snabbare respons. Perfekt för att ge ännu smidigare köregenskaper vid sportigt dynamisk körning. Framför allt i kombination med extrautrustningens adaptiva M chassi, som ställs in elektroniskt beroende på körstil och vägförhållanden.

  • Viktfördelning 50:50

    Idealisk viktfördelning 50:50 mellan fram- och bakaxeln resulterar i stabil spårhållning, hög smidighet och precis styrning. Dessutom bidrar den låga tyngdpunkten och de korta överhängen till ännu bättre köregenskaper.

  • Adaptivt M chassi

    Det adaptiva M chassit anpassas elektroniskt till körförhållandena och körsituationen i alla lägen. Dessutom kan föraren med hjälp av Driving Experience Control ställa in chassits egenskaper så att de passar den egna körstilen – från komfortabel till extra sportig.

  • Variabel sportstyrning

    Den variabla sportstyrningen med Servotronic möjliggör direkta och smidiga köregenskaper med mindre rattmotstånd. Styrningens utväxling rättar sig efter rattutslaget. Det innebär att manöverförmågan ökar vid sportig körning och att det krävs mindre styrkraft vid parkering och i svängar. I utrustningen ingår även läget Sport+.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

Mer kraft. Mindre förbrukning. Det är BMW EfficientDynamics. Vårt samlingsnamn på en rad olika tekniska åtgärder för drivlinan, energistyrningen och bilkonceptet. Målet är att sänka bränsleförbrukningen och koldioxidutsläppen, och samtidigt öka dynamiken och körglädjen. Lösningarna hör till standardutrustningen i alla BMW-modeller – självklart även i BMW 4-serie Coupé.