KRAFT.

Kördynamik och effektivitet för BMW 4-serie Gran Coupé.

KRAFT.

Kördynamik och effektivitet för BMW 4-serie Gran Coupé.

KRAFT.Kördynamik och effektivitet för BMW 4-serie Gran Coupé.

BMW 4-serie Gran Coupé – elegans som syns direkt, dynamik som måste upplevas. Med motor och chassi i symbiotiskt samspel med den aerodynamiska designen. Med en förlösande kraft, lika lätt som suverän. Med starka motorer, bakhjulsdrift alternativt fyrhjulsdrift och perfekt viktfördelning. För körglädje av högsta kaliber.


Read more

IMPONERANDE DYNAMIK.

Redan från första ögonblicket gör BMW 4-serie Gran Coupé tydligt vilka egenskaper som står i fokus. Hög sportfaktor, exakta köregenskaper och bästa tänkbara åkkomfort ger föraren en upplevelse med extraordinära prestanda – och perfekt väghållning och kurvtagning. Egenskaper som tillsammans med den intelligenta lättviktstekniken gör den sportigt eleganta 4-dörrars coupén till ett under av dynamik och smidighet.

KRAFTFULLA MOTORER.

Rak 6-cylindrig BMW TwinPower Turbo-bensinmotor.

Den raka 6-cylindriga BMW TwinPower Turbo-bensinmotorn från den senaste generationens BMW EfficientDynamics motorfamilj kännetecknas av imponerande kraftutveckling, silkeslen gång och ett mäktigt motorljud. Tack vare Dubbel-VANOS, Valvetronic, direktinsprutning och TwinScroll-turboaggregat har motorn en effekt på 240 kW (326 hk) och drar i genomsnitt bara 9,2-8,5 liter vid 10 mils blandad körning*.

Read more

4-cylindrig BMW TwinPower Turbo-bensinmotor.

Den senaste generationens 4-cylindriga BMW TwinPower Turbo-bensinmotor med en cylindervolym på 2,0 liter ger dig maximal körglädje. Den kännetecknas av temperamentsfull kraftutveckling och direkt gasrespons även vid låga varvtal samtidigt som den är bränsleeffektiv och uppvisar låga koldioxidvärden.
Read more

Rak 6-cylindrig BMW TwinPower Turbo-dieselmotor.

Den senaste generationens raka 6-cylindriga BMW TwinPower Turbo-dieselmotor innehåller avancerad teknik som turboaggregat med variabel turbingeometri och Common Rail-direktinsprutning, vilket bidrar till höga prestanda och låg bränsleförbrukning. Den avger 190 kW (258 hk) till 230 kW (313 hk) och levererar ett högst imponerande maximalt vridmoment på 560 till 630 Nm.
Read more

4-cylindrig BMW TwinPower Turbo-dieselmotor.

Den senaste generationens 4-cylindriga BMW TwinPower Turbo-dieselmotorer på 2,0 liter med temperamentsfull kraftutveckling och direkt gasrespons även på låga varvtal kännetecknas av låg bränsleförbrukning och låga koldioxidvärden.
Read more

8-STEGAD STEPTRONIC-SPORTVÄXELLÅDA.

Extrautrustningens 8-stegade Steptronic-sportväxellåda är en automatlåda för högsta dynamik, effektivitet och körkomfort: korta växlingstider ger ännu snabbare acceleration, de perfekt avstämda åtta växelstegen gör att du knappt känner av växlingen. Samtidigt hålls motorn på det idealiska varvtalet för att ge optimal kraftutveckling och tyst gång. I höga hastigheter gör åttans växel att motorns varvtal reduceras, vilket i sin tur även sänker förbrukningen och koldioxidutsläppen.

SPORTIGA KÖREGENSKAPER.

Köregenskaperna hos BMW 4-serie Gran Coupé kan bara beskrivas med ett enda ord: enastående. BMW-typisk bakhjulsdrift, låg tyngdpunkt och perfekt viktfördelning garanterar ren och skär körglädje. Som om inte det vore nog förstärks ekipaget av standardutrustningens variabla sportstyrning med Servotronic och extrautrustningens adaptiva M chassi. Särskilt vid sportig körning med många kurvor ger det exceptionellt bra väghållning.

 • Viktfördelning 50:50

  Idealisk viktfördelning 50:50 mellan fram- och bakaxeln resulterar i stabil spårhållning, hög smidighet och precis styrning. Dessutom bidrar den låga tyngdpunkten och de korta överhängen till ännu bättre köregenskaper.

 • Adaptivt M chassi

  Det adaptiva M chassit anpassas elektroniskt till körförhållandena och körsituationen i alla lägen. Dessutom kan föraren med hjälp av Driving Experience Control ställa in chassits egenskaper så att de passar den egna körstilen – från komfortabel till extra sportig.

 • Variabel sportstyrning

  Den variabla sportstyrningen med Servotronic möjliggör direkta och smidiga köregenskaper med mindre rattmotstånd. Styrningens utväxling rättar sig efter rattutslaget. Det innebär att manöverförmågan ökar vid sportig körning och att det krävs mindre styrkraft vid parkering och i svängar. I utrustningen ingår även läget Sport+.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

Mer kraft. Mindre förbrukning. Det är BMW EfficientDynamics. Vårt samlingsnamn på en rad olika tekniska åtgärder för drivlinan, energistyrningen och bilkonceptet. Målet är att sänka bränsleförbrukningen och koldioxidutsläppen, och samtidigt öka dynamiken och körglädjen. Lösningarna hör till standardutrustningen i alla BMW-modeller – självklart även i BMW 4-serie Gran Coupé.

Read more
 • Den angivna bränsleförbrukningen och utsläppsvärdena utgår från EU-förordning (EG) 715/2007 i den version som gällde vid tidpunkten för typgodkännande. Värdena avser ett typfordon med grundläggande konfiguration och det visade intervallet tar hänsyn till storleken på hjul, däck och extrautrustning.

  * Värdena är enligt WLTP-körcykeln. Från första september 2018 har WLTP helt ersatt körcykeln NEDC. På grund av mer realistiska testförhållande är under WLTP, uppmätt bränsleförbrukning, energiförbrukning och koldioxidvärde ofta högre och verklig räckvidd i många fall lägre än med uppmätt NEDC-värde. Under år 2019 är NEDC-värdena legalt bindande.

  ** Uppgifter om förbrukning och koldioxidvärden uppfyller kraven för mätning enligt den nya WLTP-körcykeln och har räknats om till EU-körcykeln (NEDC) för att underlätta jämförelser. Andra värden kan gälla vid beräkning av skatt och övriga fordonsavgifter. Du kan beräkna din fordonsskatt på: www.bilsvar.se

  Mer information om WLTP-körcykeln finns på www.bmw.se/wltp.

  Värdena avser basmodell med standardväxellåda; värden i [ ] gäller för modell med extrautrustningens växellåda.

  Modellerna på bilderna kan ha extrautrustning och tillbehör som inte ingår i standardutrustningen för den svenska marknaden. Information om vilka modeller och utrustningsalternativ som erbjuds i Sverige framgår av texten. Kontakta din BMW-återförsäljare för mer information. Med förbehåll för ändringar i konstruktion och utrustning samt skrivfel och andra felaktigheter.