EXTRA ALLT: ROCK AND SOUL.

BMW M550d xDrive Sedan: 381 hk, 280 kW.

EXTRA ALLT: ROCK AND SOUL.

BMW M550d xDrive Sedan: 381 hk, 280 kW.

EXTRA ALLT: ROCK AND SOUL.BMW M550d xDrive Sedan: 381 hk, 280 kW.

BMW M550d xDrive Sedan representerar den samlade erfarenheten hos ingenjörerna på BMW M, speciellt i syfte att uppnå exakt avstämning av drivlina, chassi och styrning. Den vässade designen, den kompromisslösa dynamiken och den stilfulla komforten syns redan vid första anblicken av denna M Performance-modell. Markanta detaljer understryker den exklusiva sedanmodellens sportiga karaktär och ger den en särställning inom BMW 5-serien, både visuellt och tekniskt.


Värden för BMW M550d xDrive Sedan:
Bränsleförbrukning blandad körning (EU): 6,2 l/100 km
Koldioxidvärde blandad körning (EU): 162 g/km

BMW M550d xDRIVE SEDAN. M PERFORMANCE-DESIGN.

Förutom utvald utrustning från M Sport får BMW M550d xDrive Sedan ännu mer markant utseende genom en rad designdetaljer, som är unika för just den här modellen. Kombinationen av M Performance och BMW 5-seriens självklara elegans resulterar i en bil som har utvecklats både för intensiva körupplevelser och vardagens alla utmaningar. Exteriören bjuder på detaljer som modifierade luftintag i frontspoilern, modellbeteckning i accentfärg och blickfång i form av exklusiva lättmetallfälgar. Invändigt skapar den sportiga förarplatsen en atmosfär som ger racingsugna förare känslan av vara i sitt rätta element.

BMW M550d xDRIVE SEDAN. EXKLUSIVA DESIGNDETALJER.

Redan på långt håll profilerar sig BMW M550d xDrive Sedan genom de specialstylade 20'' M lättmetallfälgarna Dubbeleker 434. Sportiga backspegelkåpor i Ferritgrå ger en läcker kontrast mot karossens lackering. Det kraftfulla bakpartiet understryker den dynamiska utstrålningen med modellbeteckning i mörkt krom och specialdesignade ändrör i mörkt krom. I samma stund du kliver in i bilen väcks körglädjen till liv när du ser instegslisternas aluminiuminlägg med modellbeteckning. M lädersportratten ger dig riktigt bra grepp. Och med den 8-stegade Steptronic-sportväxellådans växelpaddlar blir växlingen både komfortabel och extra sportig. Bland de visuella accenterna på förarplatsen märks den digitala modellbeteckningen under varvräknaren och en exklusiv M-logo på växelväljarspaken.

RAK 6-CYLINDRIG M PERFORMANCE TWIN POWER TURBO-DIESELMOTOR.

Motorn i BMW M550d xDrive Sedan har en imponerande kraftutveckling, ett unikt sound och en anmärkningsvärd dragkraft som sätter riktig fart på den här M Performance-modellen. En avgörande faktor är de tre turboaggregaten med variabel turbingeometri. I reda tal är det uppenbart att det är M-gener med i leken: utan att tveka katapulterar 740 Nm iväg BMW M550d xDrive Sedan från 0 till 100 km/h på 4,7 sekunder. En imponerande acceleration som förenas med lika anmärknigsvärd effektivitet. För 10 mils blandad körning (EU-körcykeln) ligger förbrukningen på 6,2 liter och koldioxidvärdet stannar på 162 g/km. Detta förhållande mellan prestanda och bränsleförbrukning är unikt inom BMW 5-serien.

BMW M550d xDRIVE SEDAN. KÖRDYNAMIK FRÅN M PERFORMANCE.

Kördynamiken i BMW M550d xDrive Sedan är skapad för höga prestanda. Målet är ännu större körglädje med lika bra egenskaper i vardagslag. De smidiga, exakta köregenskaperna och den balanserade avstämningen av alla komponenter känns i varje kurvtagning. Genom omfattande modifieringar har ingenjörerna på BMW M lyckats optimera chassit och styrningen för denna lyxiga sedan – in i minsta detalj.

 • Ännu mer dynamik: M sportchassi, sänkt

  För att omvandla motorns enastående prestanda till suverän och glädjeladdad kördynamik har fjädringen och krängningshämmarna stämts av exakt för den vridmomentstarka 6-cylindriga motorn. En specialanpassad upphängning av framaxeln ger imponerande körkänsla. Ännu mer smidighet ger den M Performance-anpassade styrningen och det speciellt avstämda M sportchassit, som är sänkt 10 mm.

 • Bättre drivgrepp: BMW xDrive

  Standardutrustningen för BMW M550d Sedan omfattar den intelligenta fyrhjulsdriften BMW xDrive med Performance Control. Den intelligenta drivningen reglerar och fördelar drivmomenten steglöst mellan de båda bakhjulen. Detta ger enastående hög klass på dynamiken, smidigheten och drivgreppet. Oavsett vad vägen bjuder på för underlag följer bilen exakt med i varje riktningsändring, vilket gör att du behöver korrigera betydligt mindre med ratten. För att få den rätta M Performance-dynamiken har systemet stämts av för att ge bilen bakhjulsdriven karaktär.

8-STEGAD STEPTRONIC-SPORTVÄXELLÅDA.

Kraftöverföringen i BMW M550d xDrive Sedan sköter standardutrustningens 8-stegade Steptronic-sportväxellåda. Den M Performance-specifika avstämningen av växlingsprogrammen har anpassats speciellt till motorns prestandapotential. Med växelpaddlarna på ratten blir växlingen extra sportbetonad. Dessutom har växellådan funktionen Launch Control. Den ger optimal acceleration från stillastående. Den kompakta formen, den låga vikten och det perfekta samspelet med auto start-/stoppfunktionen är bidragande orsaker till sänkta värden för bränsleförbrukning och utsläpp.

M PERFORMANCE-FAMILJEN.

Vässad design, fulländad drivning, maximerad kördynamik. Tre avgörande egenskaper som formar en M Performance-modell. De exklusiva erbjudandena från BMW M GmbH förenar det bästa från respektive modellserie med de dynamiska M-generna, och skapar därmed ett helt eget segment.

Intensifierad körglädje.

Lär känna alla M Performance-modellerna.

Bränsleförbrukning och koldioxidvärden.

 • Bränsleförbrukning, elförbrukning och koldioxidvärden är beräknade enligt EU-körcykeln. De verkliga värdena för den individuella bilen kan avvika.

  Räckvidden beror på faktorer som körstil, vägbanans beskaffenhet, utomhustemperatur, uppvärmning/luftkonditionering och föruppvärmning/kupékylning.

  Förbrukning och koldioxidvärden finns under rubriken Tekniska data för respektive bilmodell. Förbrukning och koldioxidvärden beror på den valda däckdimensionen.