AVKOPPLING INGÅR ALLTID.

Förarassistanssystem i BMW 5-serie Sedan.

Ju bekvämare din resa är, desto mer utvilad och nöjd kommer du fram. I BMW 5-serie Sedan börjar komfort redan när du stiger in – och upphör inte ens när du senare lämnar bilen.

COMFORT ACCESS.

Innovativt och användarvänligt – med Comfort Access, inkl beröringsfri öppning och stängning av bakluckan, kan bilens dörrar öppnas och motorn startas utan att fjärrkontrollen behöver plockas fram. Fjärrkontrollen kan ligga i exempelvis byxfickan eller i en väska och identifieras automatiskt när du närmar dig bilen. När bilen har låsts upp automatiskt kan du sätta dig i bilen och starta motorn direkt genom att trycka på start-/stoppknappen.
I utrustningen ingår även beröringsfri öppning och stängning av bakluckan. Med den här funktionen kan bakluckan öppnas eller stängas automatiskt med en rörelse med foten i mitten under den bakre stötfångaren. För att kunna identifiera personen finns det sensorer installerade i olika höjd inne i den bakre stötfångaren. Det går endast att öppna bilen om systemet har identifierat att du har med dig fjärrkontrollen. Det är förutsättningen för att bakluckan sedan ska låsas upp och öppnas automatiskt, helt utan att man behöver röra vid den.
Tack vare att fjärrkontrollen identifieras är funktionen alltid helt säker. Även om det ligger något föremål under bilen eller om ett djur kryper in under stötfångaren låter sig systemet inte luras.

MULTIFUNKTIONELL INSTRUMENTDISPLAY.

Den multifunktionella instrumentdisplayen med Black Panel-teknik och en skärm på 10,2" ger mätarna och instrumenten en helt ny dimension som optimerar körupplevelsen. På kombiinstrumentet kan tre olika lägen visas, som inte bara har olika karaktär utan även olika färger och grafisk design: Comfort, ECO PRO och Sport.

INFOTAINMENT PROFESSIONAL FÖR BAKSÄTET.

Infotainment Professional för baksätet omfattar två separata 9,2''-färgskärmar (kan vinklas) och en DVD-spelare. Under körning kan navigation och internet användas (förutsätter navigation och ett passande internetabonnemang). Systemet styrs med fjärrkontroll och har anslutning för MP3-spelare, spelkonsoler och hörlurar (även trådlösa, finns som BMW Originaltillbehör).

BMW FRI SERVICE. BEKYMMERSFRITT BILÄGANDE.

Med BMW Fri Service behöver du inte längre oroa dig för underhållskostnader. Din nya BMW har nämligen BMW Fri Service de 3 första åren upp till 8 000 mil* (gäller endast svensksålda bilar). Det innebär att du kostnadsfritt får ordinarie service, i enlighet med bilens serviceintervallsystem, utförd hos din auktoriserade BMW-återförsäljare/serviceverkstad i Sverige.

På så vis slipper du oroa dig för servicekostnader de första åren och kan helt och hållet ägna dig åt att köra!