GÅ DIN EGEN VÄG. OCH TA MED DIG HELA VÄRLDEN.

BMW ConnectedDrive tjänster & appar i BMW 5-serie Sedan.

Kommunikation, information och underhållning – med tjänster och appar från BMW ConnectedDrive får ditt mobila liv ett stort lyft.

BMW CONNECTEDDRIVE SERVICES.

Utrustningen BMW ConnectedDrive Services ligger till grund för de intelligenta BMW ConnectedDrive-tjänsterna som du kan använda under körning för att ta del av ett stort utbud av information, underhållning och tjänster.
Hit räknas även BMW Online som ger tillgång till aktuell, platsbaserad information som t ex väder och nyheter samt möjliggör onlinesökningar och användning av Office-funktioner. Dessutom går det att sammanställa individuella tjänster och funktioner som t ex webbkameror, parkeringsinformation eller rese- och hotellguider.
I systemet ingår även bekväm, säker och obegränsad användning av smartphone-appar som BMW Connected och mycket annat.

BLUETOOTH OFFICE.

Med Bluetooth Office kan du utnyttja den tid du tillbringar i bilen ännu effektivare. Tack vare anslutning via Bluetooth och USB kan du organisera din vardag bekvämare. Bluetooth Office gör det möjligt att visa BMW Office-funktioner med information om möten, samtal och kontakter på Control Display. Du kan även visa din kalender. All kompatibel mobil utrustning finns listad på www.bmw.se/bluetooth.

INTELLIGENT NÖDSAMTAL.

INTELLIGENT NÖDSAMTAL.

Funktionen intelligent nödsamtal ger dig snabb hjälp och assistans från utbildad personal i nödsituationer oavsett när på dygnet olyckan sker. Du kan få hjälp på ditt språk även om olyckan sker utomlands. Systemet ringer automatiskt ett nödsamtal vid en allvarlig olycka när airbags löser ut eller bältessträckarna aktiveras. Via bilens inbyggda SIM-kort – det vill säga oberoende av din privata mobiltelefon – skickas räddningsrelevant information som t ex bilens exakta position, hur allvarlig olyckan är och potentiella personskador på passagerarna till BMW Callcenter. BMW Callcenter larmar omedelbart den lokala räddningstjänsten och assisterar samtidigt den som råkat ut för olyckan till dess att räddningstjänsten är på plats. Nödsamtalet kan även utlösas manuellt, för att t ex hjälpa andra trafikanter.

BMW CONCIERGE SERVICES.

Oavsett om du letar efter ett hotell eller vill boka bord på en restaurang – assistenterna på BMW Callcenter har alltid tid och tar sig an dina frågor dygnet runt, sju dagar i veckan.

BMW CONCIERGE SERVICES.

Oavsett om du letar efter ett hotell eller vill boka bord på en restaurang – assistenterna på BMW Callcenter har alltid tid och tar sig an dina frågor dygnet runt, sju dagar i veckan.

Har du alltid undrat hur det skulle kännas att ha en personlig butler? Nu har du din chans: upplev service på en helt ny nivå med Concierge Services från BMW ConnectedDrive.

 

Med denna bekväma funktion räcker ett knapptryck för att koppla upp dig mot en BMW Callcenter-assistent som agerar som din ”personliga assistent” när du sitter i bilen.

 

Oavsett om du letar efter en specifik restaurang eller ett jourapotek – din BMW Callcenter-assistent skickar dig alla adressinformation till bilens navigationssystem. Assistenten kan även hitta närmaste bankomat eller boka ett hotellrum åt dig om du så önskar. Concierge Services fungerar oberoende av din mobiltelefon kostnadsfritt dygnet runt, sju dagar i veckan, oavsett om du är hemma eller utomlands. En förutsättning för att kunna använda denna funktion är utrustningen ConnectedDrive Services.

BMW REMOTE SERVICES.

En smartphone som fjärrkontroll för din BMW.

BMW REMOTE SERVICES.

En smartphone som fjärrkontroll för din BMW.

Med BMW Remote Services och den kostnadsfria appen My BMW Remote (tillgänglig i Apple App Store och på Google Play) kan man använda sin smartphone för att sköta olika funktioner via fjärrstyrning, t ex låsa eller låsa upp bilen. Det går även att skicka adresser till destinationer som hittats genom en onlinesökning med Google direkt till navigationssystemet. Dessutom går det att se var bilen befinner sig. Innan BMW Remote Services kan användas måste funktionen aktiveras via kundportalen My BMW ConnectedDrive.

REAL TIME TRAFFIC INFORMATION.

Med hjälp av Real-Time Traffic Information (RTTI) har du alltid tillgång till den senaste trafikinformationen när du är ute och kör. Du får exakta uppgifter om var och hur länge det råder begränsad framkomlighet, nästan i realtid. Som informationskällor används bl a rörelseprofiler baserade på mobilnätet, GPS-data från fordonsflottor, smartphone-appar och polisrapporter. Analysen är så noggrann att bilköer kan lokaliseras med en exakthet på ned till 500 meter. På så sätt kan RTTI ge information i realtid om det aktuella trafikläget på motorvägar, landsvägar och ett stort antal gator i städer och ge förslag på effektiva alternativa sträckor.
En förutsättning för att kunna använda denna tjänst är utrustningen BMW ConnectedDrive Services.