Stage

ELEKTRIFIERANDE OCH ANNORLUNDA.

BMW 530e plug-in-hybrid.

ELEKTRIFIERANDE OCH ANNORLUNDA.

BMW 530e plug-in-hybrid.

ELEKTRIFIERANDE OCH ANNORLUNDA.BMW 530e plug-in-hybrid.

Tänk kreativt. Följ med din tid. Två viktiga teman för långsiktigt hållbara koncept. BMW 530e iPerformance personifierar båda delarna så bra att den till och med är före sin tid. Den är fylld av elektrifierande körglädje och går med sin laddhybriddrivning en lysande framtid till mötes.

Read more

BILKONCEPT.

BILKONCEPT.

BMW 530e iPerformance har både en elmotor och en 4-cylindrig bensinmotor som tillsammans utgör den effektiva hybriddrivningen BMW eDrive. Därmed lyckas den förena helt elektrisk, utsläppsfri körning på kortare sträckor med dynamiska prestanda och hög komfort på långa resor – tack vare kombinationen med den 4-cylindriga bensinmotorn.

Read more

DRIVNING.

DRIVNING.

Drivlinans kärnkomponenter utgörs av en 4-cylindrig BMW TwinPower Turbo-bensinmotor på 135 kW (184 hk), en kraftfull elmotor på 83 kW (113 hk) och ett högprestandabatteri med litiumjonteknik och en kapacitet på 9,2 kWh. Med ren eldrift går det att köra en sträcka på upp till ca 45 km, med en maximal hastighet på 140 km/h.

Read more

INTELLIGENT ENERGISTYRNING.

INTELLIGENT ENERGISTYRNING.

Med en förutseende drivningsstrategi bidrar den intelligenta energistyrningen till att optimera hybriddrivningens verkningsgrad. Systemet tar hjälp av navigationsdata för att analysera de sträckor och trafiksituationer som lämpar sig bäst för eldrift, alternativt för att ladda upp batteriet.

Read more

KÖRUPPLEVELSE.

KÖRUPPLEVELSE.

BMW 530e iPerformance har olika körlägen som ger föraren stora möjligheter att påverka den faktiska förbrukningen. Bränsleförbrukningen beror dels på vilket körläge som föraren har valt, dels på förarens personliga körstil.

Read more

DESIGN.

BMW 530e iPerformance må vara grön på insidan, men det yttre liknar mer en välskräddad kostym med eleganta detaljer: njurstavar i typisk BMW i Blå, blå navkåpor, BMW i-logo på sidorna och eDrive-emblem strax bakom hofmeisterknicken samt på instegslisterna.

UPPKOPPLING.

Appen BMW Connected för plug-in-hybrider för iOS och Android visar detaljerad information om aktuell status för din BMW 530e iPerformance – t ex batteriets laddnivå och aktuell räckvidd. Laddningen kan fjärrstyras med hjälp av veckotimer.

LADDA BEKVÄMT.

BMW 530e iPerformance kan laddas i ett vanligt eluttag med den medföljande laddkabeln eller vid publika laddstationer med en kabel från BMW Originaltillbehör. Via navigationssystemet och appen BMW Connected får föraren information var laddstationerna finns och om de är lediga. Laddningen kan betalas genom exempelvis tjänsten Clever.

Read more

LADDGUIDE.

Laddar BMW i8 Roadster

LADDGUIDE.

The future is electric.

Laddguiden innehåller matnyttig information om bl. a. laddkontakter, elfaser, att ladda hemma och publikt, BMWs laddbara modeller samt batteriteknik.