Stage

ELEKTRIFIERANDE OCH ANNORLUNDA.

BMW 530e plug-in-hybrid.

ELEKTRIFIERANDE OCH ANNORLUNDA.

BMW 530e plug-in-hybrid.

ELEKTRIFIERANDE OCH ANNORLUNDA.BMW 530e plug-in-hybrid.

Tänk kreativt. Följ med din tid. Två viktiga ledord för hållbar och långsiktig framgång. BMW 530e iPerformance är en bil som personifierar båda så bra att den till och med är före sin tid. Den är fylld av elektrifierande körglädje och går med sin laddhybriddrivning en lysande framtid till mötes.

BMW 530e iPerformance:
Bränsleförbrukning blandad körning (EU) l/100 km: 2,1–1,9
Koldioxidvärde blandad körning (EU) g/km: 49–44
Elförbrukning blandad körning (EU) kWh/100 km: 14,1–13,1

* Värdena är preliminära.

BILKONCEPT.

BILKONCEPT.

BMW 530e iPerformance har både en elmotor och en 4-cylindrig bensinmotor som tillsammans utgör den effektiva hybriddrivningen BMW eDrive. Därmed lyckas den förena helt elektrisk, utsläppsfri körning på kortare sträckor med dynamiska prestanda och hög komfort på långa resor – tack vare kombinationen med den 4-cylindriga bensinmotorn.

DRIVNING.

DRIVNING.

Drivlinans kärnkomponenter utgörs av en 4-cylindrig BMW TwinPower Turbo-bensinmotor på 135 kW (184 hk), en kraftfull elmotor på 83 kW (113 hk) och ett högprestandabatteri med litiumjonteknik och kapacitet på 9,2 kWh. Med ren eldrivning går det att köra en sträcka på upp till ca 50 km, och den maximala hastigheten ligger på 140 km/h.*

* Värdena är preliminära.

INTELLIGENT ENERGISTYRNING.

INTELLIGENT ENERGISTYRNING.

Med en förutseende drivningsstrategi bidrar den intelligenta energistyrningen till att optimera hybriddrivningens verkningsgrad. Systemet tar hjälp av navigationsdata för att analysera de sträckor och trafiksituationer som lämpar sig bäst för eldrift, alternativt för att ladda upp batteriet.

KÖRUPPLEVELSE.

KÖRUPPLEVELSE.

BMW 530e iPerformance har olika körlägen som ger föraren stora möjligheter att påverka den faktiska förbrukningen. Bränsleförbrukningen beror dels på vilket körläge som föraren har valt, dels på förarens personliga körstil.

DESIGN.

BMW 530e iPerformance må vara grön på insidan, men det yttre liknar mer en välskräddad kostym med eleganta detaljer: njurstavar i typisk BMW i Blå, blå navkåpor, BMW i-logo på sidorna och eDrive-emblem strax bakom hofmeisterknicken samt på instegslisterna.

UPPKOPPLING.

Appen BMW Connected för plug-in-hybrider för iOS och Android visar detaljerad information om aktuell status för din BMW 530e iPerformance – t ex batteriets laddnivå och aktuell räckvidd. Laddningen kan fjärrstyras med hjälp av veckotimer.

LADDA BEKVÄMT.

BMW 530e iPerformance kan laddas i ett vanligt eluttag med den medföljande laddkabeln eller vid publika laddstationer med en kabel från BMW Originaltillbehör. Via navigationssystemet och appen BMW Connected får föraren information var laddstationerna finns och om de är lediga. Laddningen kan betalas genom exempelvis tjänsten Clever.