NJUT AV FARTVINDEN.

Designen för BMW 6-serie Cabriolet.

NJUT AV FARTVINDEN.

Designen för BMW 6-serie Cabriolet.

Med en design som inspirerats av racerbåtar kan du njuta av sol och svalkande vindar: BMW 6-serie Cabriolet är ett elegant, tvådörrars ekipage med maritim utstrålning. Suffletten går harmoniskt över i skuldrornas linjer. Instrumenten på förarplatsen har en sportig design. Karossens dynamiska linjer bidrar till en optimal aerodynamik.

NJUT AV FARTVINDEN.Designen för BMW 6-serie Cabriolet.

Med en design som inspirerats av racerbåtar kan du njuta av sol och svalkande vindar: BMW 6-serie Cabriolet är ett elegant, tvådörrars ekipage med maritim utstrålning. Suffletten går harmoniskt över i skuldrornas linjer. Instrumenten på förarplatsen har en sportig design. Karossens dynamiska linjer bidrar till en optimal aerodynamik.

EXTERIÖRDESIGN.

Varje detalj på BMW 6-serie Cabriolet utstrålar kraft, smidighet och fartvind. Tillsammans med de standardmonterade LED-strålkastarna och extrautrustningens LED-dimstrålkastare ovanför luftintagen ger den kraftfulla, framåtlutande njuren ett effektfullt intryck.
Från sidan imponerar i synnerhet de nya ytterbackspeglarna med inbyggda blinkers och det långa axelavståndet. Konturlinjen som sveper över hela sidan rundas distinkt av mot framhjulet och ger intrycket av formligen pressa ned cabrioleten i asfalten. Bilens linjer för tankarna till den strömlinjeformade designen hos en motorbåt.
Bakpartiet med muskulösa hjulhus och en kraftfull utstrålning bildar en tydlig kontrast till frontpartiets dynamiska utseende. Bakpartiet präglas främst av de L-formade bakljusen, de markanta ändrören och de horisontella kromlisterna. En sak är tydlig, särskilt när suffletten är nedfälld: BMW 6-serie Cabriolet är den mest exklusiva cabrioleten bland alla BMW-modeller.

ADAPTIVA LED-STRÅLKASTARE.

Utmärkande för de adaptiva LED-strålkastarna med halv- och helljus är att ljusfördelningen automatiskt anpassar sig efter bilens hastighet (dynamisk belysning av vägbanan). I utrustningen ingår förutom blinkers och varselljus även funktionerna adaptiva strålkastare med variabel ljusfördelning för stads- och motorvägskörning, kurvbelysning samt BMW Selective Beam, inkl bländningsfri helljusassistent, med automatisk växling mellan hel- och halvljus. Systemet ger dig därmed en optimalt upplyst vägbana i alla tänkbara situationer.
De vridbara strålkastarna styrs av rattutslaget och gör att du ser längre in i kurvan när det är mörkt. För att ge bättre sikt åt sidorna aktiveras den integrerade kurvbelysningen så fort blinkers aktiveras eller ratten vrids – till och med när bilen står still. De adaptiva strålkastarna ger optimal belysning av den närmaste omgivningen även i dessa situationer, vilket ökar den aktiva säkerheten avsevärt.
BMW Selective Beam reglerar helljuset automatiskt vilket ger förstklassiga siktförhållanden vid körning i mörker. Systemet övervakar den mötande och framförvarande trafiken och ser till att medtrafikanterna inte bländas genom automatisk reglering av helljuset.

20" LÄTTMETALLFÄLGAR MULTIEKER 616.

20" LÄTTMETALLFÄLGAR MULTIEKER 616.

De sportiga 20" lättmetallfälgarna Multieker 616 med olika storlek fram/bak ger inte bara bilen ett dynamiskt utseende. Fälgarnas höga hållfasthet och låga vikt förbättrar även bilens köregenskaper. Dessutom garanterar fälgarnas komplexa design med ekrar i varierande tjocklek optimalt luftflöde till bilens bromsar och därmed maximal kylning.

SUFFLETT.

Den helautomatiska suffletten har enastående bra ljud- och värmeisolering. När suffletten är stängd är cabrioletens silhuett mer lik en coupé. Med den elektriska, uppvärmbara bakrutan får man effektiv ventilation i kupéutrymmet utan att det drar.
Förutom i Svart finns suffletten i ytterligare två färger. Vid en hastighet på max 40 km/h tar det endast 19 sekunder att öppna och 24 sekunder att stänga den.
Även med stängd sufflett kan passagerarna få en fläkt av cabrioletkänsla: Alla rutor kan vara nedhissade samtidigt som själva suffletten är uppfälld. Det skyddar mot solen, men släpper in luft.

INTERIÖRDESIGN.

Den sportigt eleganta interiören kompletterar den distinkta exteriördesignen på ett perfekt sätt. Det mjuka exklusivlädret Nappa med utökad omfattning i Cognac/Svart, interiörlister i ädelträutförande Fineline brun och de generöst utformade ytorna i Design Pure Experience ger kupéutrymmet en rymlig och harmonisk känsla.
All viktig information visas på den fristående, högupplösta Control Display som är utrustad med skyddsglas och galvaniserad ram. Mittkonsolen i Black Panel-design samt som extrautrustning keramikinlägg på kontollreglaget iDrive Touch och växelväljarspaken förstärker den exklusiva känslan. Praktiska fack och dryckeshållare fram och bak erbjuder generösa förvaringsutrymmen.

FÄRGER OCH MATERIAL.

Material av högsta kvalitet ger BMW 6-serie Cabriolet en exklusiv karaktär. Det stora urvalet av färger gör att du kan sätta din egen prägel på bilen. Det finns elva olika lackeringar för exteriören – från klassiskt elegant Glaciärsilver till nya, sportiga Sonic Speed Blue metallic. Dessa färger passar perfekt till det eleganta kupéutrymmet, där det mjuka exklusivlädret Nappa med utökad omfattning i Cognac/Svart eller Elfenbensvit/Svart skapar en raffinerad känsla och exklusiva interiörlister i ädelträutförande Fineline brun ger ytorna mer struktur.

BMW Individual ger bilen en extra lyxig touch. Detaljer som BMW Individual interiörlister i ädelträ eller BMW Individual helläderutrustning Merino skapar en elegant atmosfär i interiören. BMW Individual erbjuder dessutom ytterligare sex lackeringar, både i matt och glänsande metallic, som bidrar till att lyfta bilens utseende till en ännu högre nivå.

BANG & OLUFSEN HIGH-END SURROUND SOUND SYSTEM.

Bang and Olufsen High-End Surround Sound System har den innovativa signalbehandlingen Dirac Dimensions som ger en öppen och levande rumskänsla med fantastisk akustik. Till detta bidrar 12 högtalare med 1 000 watts förstärkareffekt och en centerhögtalare på instrumentpanelen som fälls ut automatiskt. Den innehåller mellanregisterhögtalare och Acoustic Lens Technology som ger jämn ljudkvalitet på alla platser i bilen. Systemet har två surroundinställningar att välja på: Läget Studio ger en kristallklar klang och med Expanded upplevs klangrummet som ännu större. Ljuseffekterna för högtalarpanelerna bidrar till att ge en audiovisuell totalupplevelse.