RULLA UT RÖDA MATTAN. PÅ VÄGEN.

Designen för BMW 6-serie Gran Coupé.

RULLA UT RÖDA MATTAN. PÅ VÄGEN.

Designen för BMW 6-serie Gran Coupé.

BMW 6-serie Gran Coupé kombinerar perfektion och kontraster till en alldeles unik utstrålning. I denna bil förenas två till synes olika bilkoncept: sedan och sportcoupé. Bilen kännetecknas både av en lyxig känsla och innovativ teknik och är lika effektiv som den är dynamisk. Resultatet är en unik kombination av banbrytande design, kompromisslös sportighet och dynamisk elegans.

RULLA UT RÖDA MATTAN. PÅ VÄGEN.Designen för BMW 6-serie Gran Coupé.

BMW 6-serie Gran Coupé kombinerar perfektion och kontraster till en alldeles unik utstrålning. I denna bil förenas två till synes olika bilkoncept: sedan och sportcoupé. Bilen kännetecknas både av en lyxig känsla och innovativ teknik och är lika effektiv som den är dynamisk. Resultatet är en unik kombination av banbrytande design, kompromisslös sportighet och dynamisk elegans.

Read more

EXTERIÖRDESIGN.

En markant utsträckt linje löper från fronten längs den långa motorhuven och sedan över taket mot det kraftfulla bakpartiet. Raffinerade konturlinjer på sidorna skapar en fascinerande växelverkan mellan ljus och skugga som förstärker den exklusiva och dynamiska elegansen hos BMW 6-serie Gran Coupé.
Detaljer som t ex ändrör och njure i krom ger bilen ett både exklusivt och sportigt utseende. Det gäller i synnerhet för njurstavarna i påkostad design. De ger fronten ett mer kraftfullt utseende tillsammans med de stora luftintagen i frontspoilern med ny design. Det fokuserade uttrycket hos LED-strålkastarna förstärker detta utseende ytterligare. I kombination med nya lackeringar som t ex BMW Individual Frozen Brilliant White metallic drar bilen blickarna till sig i alla lägen.

Fascinerande elegant.

Upplev designen för BMW 6-serie Gran Coupé.

ADAPTIVA LED-STRÅLKASTARE.

Utmärkande för de adaptiva LED-strålkastarna med halv- och helljus är att ljusfördelningen automatiskt anpassar sig efter bilens hastighet (dynamisk belysning av vägbanan). I utrustningen ingår förutom blinkers och varselljus även funktionerna adaptiva strålkastare med variabel ljusfördelning för stads- och motorvägskörning, kurvbelysning samt BMW Selective Beam, inkl bländningsfri helljusassistent, med automatisk växling mellan hel- och halvljus. Systemet ger dig därmed en optimalt upplyst vägbana i alla tänkbara situationer.
De vridbara strålkastarna styrs av rattutslaget och gör att du ser längre in i kurvan när det är mörkt. För att ge bättre sikt åt sidorna aktiveras den integrerade kurvbelysningen så fort blinkers aktiveras eller ratten vrids – till och med när bilen står still. De adaptiva strålkastarna ger optimal belysning av den närmaste omgivningen även i dessa situationer, vilket ökar den aktiva säkerheten avsevärt.
BMW Selective Beam reglerar helljuset automatiskt vilket ger förstklassiga siktförhållanden vid körning i mörker. Systemet övervakar den mötande och framförvarande trafiken och ser till att medtrafikanterna inte bländas genom automatisk reglering av helljuset.

20" LÄTTMETALLFÄLGAR MULTIEKER 616.

20" LÄTTMETALLFÄLGAR MULTIEKER 616.

De nya 20" lättmetallfälgarna Multieker 616 med olika storlek fram/bak ger inte bara bilen ett dynamiskt utseende. Fälgarnas höga hållfasthet och låga vikt förbättrar även bilens köregenskaper. Dessutom garanterar fälgarnas komplexa design med ekrar i varierande tjocklek optimalt luftflöde till bilens bromsar och därmed maximal kylning.

INTERIÖRDESIGN.

BMW 6-serie Gran Coupé kombinerar sportighet och elegans på ett oöverträffat sätt. Det tar sig tydliga uttryck i interiören. Utdragna linjer och svepande ytor skapar en lyxig känsla i kupéutrymmet. Extrautrustning som BMW Individual interiörlister i ädelträutförande Ask Vit ådrad eller BMW Individual helläderutrustning Merino Amarobrun ger karaktären ännu starkare konturer. All viktig information visas på den fristående, högupplösta Control Display som är utrustad med skyddsglas och galvaniserad ram. Skärmens plana design förstärker det exklusiva intrycket. De glänsande ytorna i Black-Panel-design på mittkonsolen är ett givet blickfång. Keramikdetaljer pryder som extrautrustning både växelväljarspaken och kontrollreglaget iDrive Touch.
Baksätet med två skålade säten erbjuder bekväma sittplatser. Med mittarmstödet uppfällt finns det dessutom plats för en femte person under kortare resor. Andra nyheter är utrustningspaketen Design Pure Experience och Design Pure Excellence. Med den nya klädseln exklusivläder Nappa med utökad omfattning i Cognac/Svart eller Elfenbensvit/Svart samt en rad andra detaljer kan du välja om du vill betona bilens sportiga eller eleganta sida.

FÄRGER OCH MATERIAL.

Metalliclackeringarna Glaciärsilver och Jatoba ger bilen ett mer klassiskt utseende medan metalliclackeringen Melbourneröd och den nya färgen Sonic Speed Blue metallic framhäver bilens sportiga personlighet.

I interiören lägger man särskilt märke till exklusivläderklädseln Nappa med utökad omfattning i Elfenbensvit/Svart eller Cognac/Svart. Med kontrastsöm och svarta detaljer på ryggstöd och säten skapas en smakfull kombination av sportig elegans och flärdfull lyx. En särskilt exklusiv detalj är BMW Individual interiörlister Pianolack Svart.

BMW Individual erbjuder ett ännu större urval av exklusiva utrustningsdetaljer och ger dig möjligheten att sätta en personlig prägel på bilen. Förutom BMW Individual Frozen Brilliant White metallic, som visas här, finns det ytterligare fem olika Individual-lackeringar att välja mellan. Du har också möjlighet att förstärka den lyxiga känslan i kupéutrymmet i din BMW 6-serie Gran Coupé med det mest exklusiva lädret som finns i BMW:s sortiment: BMW Individual läder Merino.

BANG & OLUFSEN HIGH-END SURROUND SOUND SYSTEM.

Bang and Olufsen High-End Surround Sound System har den innovativa signalbehandlingen Dirac Dimensions som ger en öppen och levande rumskänsla med fantastisk akustik. Till detta bidrar 16 högtalare med 1 200 watts förstärkareffekt och en centerhögtalare på instrumentpanelen som fälls ut automatiskt. Den innehåller mellanregisterhögtalare och Acoustic Lens Technology som ger jämn ljudkvalitet på alla platser i bilen. Systemet har två surroundinställningar att välja på: Läget Studio ger en kristallklar klang och med Expanded upplevs klangrummet som ännu större. Ljuseffekterna för högtalarpanelerna bidrar till att ge en audiovisuell totalupplevelse.