DELEGERA ARBETET TILL PÅLITLIGA ASSISTENTER.

BMW ConnectedDrive förarassistans i BMW 6-serie Gran Coupé.

Ett stort antal innovativa funktioner hjälper dig på många olika sätt under körningen och garanterar på så sätt högsta komfort och säkerhet. Du kan därför koncentrera dig på väsentligheterna – oförfalskad körglädje.

DRIVING ASSISTANT PLUS.

Driving Assistant Plus omfattar inte bara utrustningen i Driving Assistant; körfältsassistent, påkörnings- och fotgängarvarning med citybromsfunktion. Extra bekvämlighet ger den aktiva farthållaren med Stop and Go.
Upp till en hastighet på 210 km/h håller den aktiva farthållaren automatiskt den hastighet och det avstånd till bilen framför som föraren har ställt in. I långsam trafik, till exempel vid köbildning, tar bilen själv hand om acceleration och inbromsning samt håller det inställda avståndet till bilen framför. Om fordonet framför bromsar in häftigt reagerar din BMW direkt om påkörningsvarningen är aktiverad. Systemet reagerar stegvis. Först visas en varningssymbol, därefter börjar symbolen blinka och en signal hörs, som sista åtgärd bromsar bilen in kraftigt.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

Extrautrustningens BMW Head-Up Display i fullfärg projicerar den viktigaste information för körningen direkt i förarens synfält – för fullt fokus på vägen. Information som visas inkluderar hastighet, navigationsanvisningar, hastighetsbegränsningar, omkörningsförbud, telefon- och infotainmentlistor samt information och varningar från de olika förarassistanssystemen (utrustningsberoende).
Symbolerna som projiceras på vindrutan visas i fullfärg och med kristallklar upplösning. Genom att bilden upplevs vara ca 2,3 m framför vindrutan och är placerad optimalt i ögonhöjd går det snabbt och lätt att ta in informationen utan att uppmärksamheten blir lidande.
Projektionens ljusstyrka anpassas automatiskt till de yttre ljusförhållandena, dessutom finns det natt- och dagläge och möjlighet att ställa in hur högt upp projektionen ska visas. Föraren kan själv välja vilken information som ska visas utöver hastigheten och varningar från förarassistanssystemen.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

PARKERINGSASSISTENT.

Parkeringsassistenten underlättar vid fickparkering på gatan. Systemet mäter längden på parkeringsluckorna när man kör förbi i låg fart (under 35 km/h) och med ett max avstånd på 1,5 m till de parkerade bilarna. När en tillräckligt stor lucka hittats behöver föraren bara slå på blinkers, sedan tar parkeringsassistenten över styrningen och rattar in bilen i parkeringsfickan samtidigt som föraren väljer rätt växel och gasar och bromsar. Systemet ger anvisningar på Control Display samt extra akustiska varningar. På så sätt kan du alltid parkera säkert och bekvämt.

BMW NIGHT VISION MED FOTGÄNGARVARNING.

BMW Night Vision med fotgängarvarning innebär ett synfält utöver det som strålkastarna kan ge och gör på så sätt att fotgängare och stora djur syns i mörkret, även på långt håll. En värmekamera är inbyggd bakom den vänstra BMW-njuren och visar bilden från området framför bilen på Control Display. Människor och djur kan identifieras på upp till ca 300 meters håll.
Dessutom räknar systemet med hänsyn till hastighet och styrvinkel ut om risk för kollision med objektet finns. Vid överhängande fara visas en blinkande röd symbol (djur eller människa) på videobilden och på BMW Head-Up Display (extrautrustning). Dessutom hörs en varningssignal och bromsarna försätts i bromsberedskap.
Denna varningsfunktion aktiveras automatiskt när bilen startas. Även om videobilden inte är aktiverad kommer det ändå en varning vid eventuell fara. BMW Night Vision med fotgängarvarning är en innovation från BMW ConnectedDrive.

BMW SELECTIVE BEAM.

BMW SELECTIVE BEAM.

BMW Selective Beam underlättar mörkerkörning och ökar både komforten och säkerheten. Funktionen ger bästa tänkbara sikt i mörker, utan att andra förare bländas. BMW Selective Beam identifierar andra trafikanter och bländar av helljuset just där dessa befinner sig. Dess räckvidd på över 400 m ger föraren möjlighet att upptäcka risker i tid och gör det lättare att hålla kursen.

SURROUND VIEW.

Surround View omfattar de kamerabaserade funktionerna Top View, Side View och backkamera. Kameror i ytterbackspeglarna och en backkamera ger ett 270 graders perspektiv runt bilen.
Top View avbildar området kring dörrarna och vägbanan på bilens sidor för att underlätta vid parkeringen. Side View gör det säkrare när man närmar sig ställen med begränsad sikt, som utfarter eller oöverskådliga korsningar. Två digitala kameror till höger och vänster framtill registrerar vad som händer framför bilen. På så sätt kan man upptäcka fordon som närmar sig från sidorna i god tid och hinna reagera. Från en hastighet på 15 km/h stängs funktionen Side View av automatiskt. Det går att välja mellan de tre funktionerna backkamera, Top View och Side View, den som önskas kan aktiveras efter behov.
Kamerasystemen aktiveras när körläge R väljs, med PDC-knappen eller med Side View-knappen. Bilden visas på Control Display.

Navigation Professional med kontrollreglage iDrive Touch.

Navigation Professional utmärker sig genom sin design och sina många praktiska funktioner: Det lättanvända navigationssystemet inkluderar kontollreglage iDrive Touch och Control Display. I systemet ingår även radio Professional med DVD-spelare och 20 GB minne för ljudfiler inkl musikbibliotek. Dessutom kan alternativa vägar visas. De mest använda POI-sökningarna (Points of Interest) som mackar, hotell och liknande sparas i en lista med symboler i POI-menyn. Den fast installerade, högupplösta 10,2" färgskärmen med splitscreen-funktion är optimalt överskådlig och lätt att läsa av.
Den intuitiva manövreringen görs med kontrollreglaget iDrive Touch, där man helt enkelt kan skriva in destinationen på pekplattan med sin egen handstil. Alternativt kan man använda systemets direktvalsknappar, de åtta favoritknapparna eller röststyrning (ej med svensk språkversion). Tack vare att kartan visas i 3D, har satellitbilder som bakgrund och sevärdheter i fotorealistisk grafik blir hela navigationen till en lättöverskådlig visuell upplevelse.

Navigation Professional.

  • Kontrollreglage iDrive Touch

    Med kontrollreglaget iDrive Touch, som ingår i navigation Professional, kan Control Display användas på ett bekvämt sätt med en hand. Tack vare pekplattan i kontrollreglaget kan man enkelt skriva in t ex destinationen för navigationssystemet med sin egen handstil.
    Dessutom går det aktivera och ställa in flera funktioner samt bläddra i listor genom att vrida och trycka på kontrollreglaget. Användningen av reglaget är både enkel och intuitiv, vilket gör att föraren kan koncentrera sig på den omgivande trafiken samtidigt som det används. Alla funktioner som styrs med kontrollreglaget visas tydligt på Control Display.