PERFORMANCEKONSTNÄR.

Kördynamik & effektivitet för BMW 6-serie Gran Coupé.

PERFORMANCEKONSTNÄR.

Kördynamik & effektivitet för BMW 6-serie Gran Coupé.

Självklart lämpar sig BMW 6-serie Gran Coupé även för kortare turer. Men det räcker inte för att stilla dina begär. En perfekt avstämd chassi- och växellådsteknik ser till att väghållningen alltid är optimal även vid sportig körning och i snäva kurvor. Du kommer snart att märka att BMW 6-serie Gran Coupé har en helt unik körstil.

PERFORMANCEKONSTNÄR.Kördynamik & effektivitet för BMW 6-serie Gran Coupé.

Självklart lämpar sig BMW 6-serie Gran Coupé även för kortare turer. Men det räcker inte för att stilla dina begär. En perfekt avstämd chassi- och växellådsteknik ser till att väghållningen alltid är optimal även vid sportig körning och i snäva kurvor. Du kommer snart att märka att BMW 6-serie Gran Coupé har en helt unik körstil.

Read more

BMW EFFICIENTDYNAMICS.

BMW EFFICIENTDYNAMICS.

Oavsett om det gäller maximala prestanda eller minimal förbrukning – det viktigaste är körglädjen som är så typisk för BMW. BMW EfficientDynamics heter strategin från BMW, som syftar till att minska bränsleförbrukningen och sänka koldioxidvärdena samtidigt som prestanda och dynamik förbättras. Det är ett åtgärdspaket för drivlinan, energistyrningen och bilkonceptet som baserar sig på BMW EfficientLightweight – och det är standard i alla BMW-bilar.
Den nya generationens BMW TwinPower Turbo-motorer, både i diesel- och bensinversion, ger högre prestanda och reducerar förbrukningen. Det i sin tur ökar effektiviteten och optimerar aerodynamiken.

SPORTAVGASSYSTEM.

Det mustiga ljudet från sportavgassystemet förstärker den sportiga känslan. Det går även att ställa in motorljudet via ett integrerat avgasspjäll som styrs med hjälp av reglaget för Driving Experience Control. De dynamiskt inriktade körprogrammen Sport och Sport+ ackompanjeras av ett mer kraftfullt och distinkt sound, medan de komfortinriktade programmen har ett mer diskret motorljud som ger en behaglig körupplevelse på längre resor.

8-STEGAD STEPTRONIC-SPORTVÄXELLÅDA.

Den 8-stegade Steptronic-sportväxellådan anpassar sig till den individuella körstilen. Den täcker in hela spektrumet från lugn körning till ett utpräglat dynamiskt körsätt. Förutom automatisk växling finns också möjligheten att växla manuellt, antingen med den sportigt utformade växelväljarspaken eller med rattens växelpaddlar.
I läget Sport är växlingskarakteristiken inställd på högsta möjliga prestanda. Tack vare den täta stegningen med åtta växlar hålls motorn dessutom alltid på den nivå där balansen mellan kraft och effektivitet utnyttjas som bäst. Det innebär även en snabbare accelerationsförmåga vid t ex omkörningar.
Den åttonde växeln minskar varvtalet i hög fart, vilket gör körningen både bränslesnålare och tystare. Till detta bidrar även den nya, effektivare momentomvandlaren. Med den 8-stegade Steptronic-sportväxellådan uppnår du maximal effektivitet och fenomenal komfort vid växlingen.

 • Launch Control

  Launch Control är en funktion för den 8-stegade Steptronic-sportväxellådan som ger maximal acceleration från stillastående. Det sker genom att DTC-funktionen (dynamisk väggreppskontroll) aktiveras med en snabb tryckning på DSC-knappen (dynamisk stabilitetskontroll) samtidigt som växelväljarspaken ställs på läge ”S”, bromsen trampas ned ordentligt och gaspedalen trampas ned för kickdown. Därefter släpper man bromsen medan gaspedalen hålls nere och bilen accelererar då maximalt tills man släpper upp gaspedalen. En funktion som garanterat uppskattas av förare med motorsportambitioner.

KÖRDYNAMIK.

En känsla av total kontroll – tack vare det perfekta samspelet mellan chassi, styrning och annan avancerad teknik. BMW 6-serie Gran Coupé bemästrar även de kurvigaste vägarna med imponerande smidighet. Och med reglaget för Driving Experience Control kan du välja mellan ett sportigt körläge med direkt vägkontakt och ett mer bekvämt körläge för en mer behaglig körupplevelse.

 • Chassi

  Tack vare sin avancerade teknik imponerar BMW 6-serie Gran Coupé med överlägsna köregenskaper, precisa styregenskaper och hög kursstabilitet. Chassit utgör den tekniska utgångspunkten. Det garanterar optimal kontakt med vägbanan och perfekt väghållning i alla lägen – ett resultat av perfekt avstämda tekniska komponenter, intelligenta chassiregleringssystem och en välavvägd viktfördelning mellan de båda axlarna. På så sätt kan du njuta av både maximal säkerhet och maximal körglädje, även vid sportig körning.

 • Aktiv integralstyrning

  Extrautrustningens aktiva integralstyrning kombinerar medstyrande bakhjul och variabel utväxling för styrningen av framhjulen. Vid hastigheter under ca 60 km/h styr bakhjulen i motsatt riktning mot framhjulen. Det känns som om axelavståndet minskar, vilket bidrar till ökad smidighet och lättstyrdhet. Vid hastigheter över ca 60 km/h styr bakhjulen i samma riktning som framhjulen. Axelavståndet uppfattas som längre, vilket ökar både stabiliteten och körkomforten – särskilt vid snabba och spontana filbyten.

 • Driving Experience Control inkl ECO PRO

  Med Driving Experience Control-reglaget kan föraren välja mellan läget Comfort för standardinställning av motor och växellåda, det energieffektiva läget ECO PRO samt läget Sport, som ger en ännu mer dynamisk körupplevelse. ECO PRO­läget anpassar karakteristiken för gaspedalen, växellådan samt bilens klimatautomatik till en bränsleeffektiv körstil.
  ECO PRO-läget sänker bränsleförbrukningen med upp till 20 procent. En ytterligare besparing kan uppnås med funktionerna ”segling”, hastighetsassistent och ECO PRO-rutt. Hastighetsassistenten kan med navigationssystemets hjälp registrera lokala förhållanden och informera föraren om dessa i tid. Om det kommer en fartbegränsning efter nästa kurva rekommenderar systemet att man släpper gasen redan före kurvan.
  Även funktionen ECO PRO-rutt bidrar till att spara bränsle. Den tar hänsyn till den rådande trafiksituationen, den individuella körstilen och lokala förhållanden och föreslår det vägval som är mest bränsleeffektivt. Med funktionen ”segling” rullar bilen fritt i upp till 160 km/h när föraren tar foten från gasen och inte bromsar. I läget Sport reagerar bilen mer direkt och möjliggör en ännu sportigare körstil.

BMW xDRIVE.

BMW xDRIVE.

Det intelligenta systemet för fyrhjulsdrift från BMW, xDrive, anpassar sig perfekt även till besvärliga körsituationer, genom att alltid leverera bästa tänkbara drivgrepp. Med xDrive och den dynamiska stabilitetskontrollen (DSC) behåller bilen sin stabilitet och spårhållning i alla lägen. xDrive fördelar drivkraften steglöst och flexibelt mellan hjulaxlarna med hjälp av DSC-sensorerna för att optimera drivgreppet och redan i ett tidigt skede motverka över- eller understyrningstendenser i kurvor. Dessutom bidrar systemet till att bilen startar säkert och stabilt även på halt underlag och i branta backar. DSC behöver inte ingripa lika ofta vid besvärliga vägförhållanden. Därigenom förenar xDrive fördelarna med fyrhjulsdrift – drivgrepp, spårstabilitet och körsäkerhet – med smidiga köregenskaper som är så typiska för en BMW.

INTELLIGENT ENERGISTYRNING.

Den intelligenta energistyrningen i BMW 6-serie Gran Coupé har BMW EfficientDynamics-funktionerna ECO PRO-läge, auto start-/stoppfunktion och bromskraftåtervinning. Samspelet mellan dessa funktioner resulterar i hållbar mobilitet och maximal effektivitet.

 • ECO PRO-läge

  ECO PRO-läget gör det möjligt för föraren, beroende på det individuella körsättet, att sänka bränsleförbrukningen med upp till 20 procent. En ytterligare besparing på 5 procent kan uppnås med funktionerna ”segling”, hastighetsassistent och ECO PRO-rutt.
  Funktionen ”segling” kopplar bort drivlinan från motorn så att bilen kan rulla utan motstånd från motorn. ”Seglingen” aktiveras om föraren tar foten från gasen i farter på mellan 50 och 160 km/h och inte bromsar. Hastighetsassistenten kan vid behov avaktivera funktionen ”segling”.
  Hastighetsassistenten tar navigationssystemets data till hjälp för att upptäcka hastighetsbegränsningar, kurvor, rondeller, tätortsinfarter och motorvägsavfarter och ger förutseende råd, till exempel att ta foten från gasen.
  ECO PRO-rutt visar vilken väg som är effektivast beroende på aktuell trafiksituation, körstil och lokala förhållanden. Färddatorn visar hur många procent bränsle som kan sparas genom att välja den väg ECO PRO-rutt föreslår.

 • Auto start-/stoppfunktion

  Auto start-/stoppfunktionen ser till att bilen bara förbrukar bränsle när den rör sig. När bilen bromsats in och står helt stilla, till exempel vid trafikljus eller i bilköer, utnyttjar auto start-/stoppfunktionen möjligheten att spara bränsle och stänger av motorn.
  På Info Display visas en symbol när funktionen är aktiverad. När man tar foten från bromspedalen startar motorn helt automatiskt med en gång.
  Körkomforten och säkerheten är oförändrat hög, eftersom funktionen endast utförs om motorn har nått optimal drifttemperatur, temperaturen i kupéutrymmet ligger på önskad nivå, batteriet är tillräckligt laddat och inga rattrörelser utförs. Ett centralt styrdon startar dessutom motorn vid behov om till exempel vindrutan skulle imma igen. Om så önskas kan auto start-/stoppfunktionen när som helst avaktiveras med en knapp.

 • Bromskraftåtervinning

  Varje gång du bromsar samt vid motorbromsning frigörs rörelseenergi, som hittills har varit outnyttjad i de flesta bilar. Bromskraftåtervinningen använder denna hittills outnyttjade potential och genererar el från den energi som frigörs när föraren bromsar eller släpper gaspedalen. Elen används till att ladda batteriet. Tack vare detta intelligenta energistyrningssystem avlastas generatorn eftersom den inte behöver arbeta konstant. Resultatet är lägre bränsleförbrukning och högre prestanda – helt i linje med BMW EfficientDynamics.