GÅ DIN EGEN VÄG. OCH TA MED DIG HELA VÄRLDEN.

BMW ConnectedDrive tjänster & appar i BMW 6-serie Gran Coupé.

Kommunikation, information och underhållning – med tjänster och appar från BMW ConnectedDrive får ditt mobila liv ett stort lyft. Ställ t ex in klimatanläggningen i din BMW 6-serie Gran Coupé i förväg via din smartphone eller använd BMW Concierge Services som din personliga reseguide när du är ute och kör.

Read more

BMW CONNECTEDDRIVE SERVICES.

Med hjälp av BMW ConnectedDrive Services går det att använda den digitala mobilitetsassistenten BMW Connected i bilen samt ta del av de intelligenta BMW ConnectedDrive-tjänsterna med ett stort utbud av information, underhållning och tjänster. Funktionen gör det också möjligt att använda utvalda smartphone-appar i bilen och ger dig tillgång till BMW ConnectedDrive Store.

 • BMW Apps

  Funktionen BMW Apps är en plattform som möjliggör bekväm användning av utvalda smartphone-appar i din bil. BMW utvecklar inte bara sina egna appar som t ex BMW Connected och BMW M Laptimer, utan har också ett nära samarbete med partnerföretag som Napster, GoPro, Deezer, Spotify och Audible för att även dessa appar ska kunna användas på ett säkert sätt när du är ute och kör.
  För att använda funktionen ansluter man en kompatibel smartphone via en snap-in-adapter eller en smartphone-USB-kabel till bilen. Därefter går det att styra alla appens funktioner med kontrollreglaget för iDrive. Genom BMW:s nära samarbete med olika partnerföretag ökar hela tiden utbudet av appar som kan användas i bilen. Mer information finns på www.bmw.com/apps.

 • BMW Car Hotspot LTE

  Med BMW Car Hotspot LTE får du tillgång till trådlöst höghastighetsinternet även under färd. Det går att använda en rad olika enheter från iPod och iPad till bärbara datorer och telefoner från olika tillverkare.

 • Apple CarPlay-förberedelse

  Med hjälp av Apple CarPlay-förberedelsen kan föraren använda en kompatibel iPhone, trådlöst och bekvämt även under körning. Innehållet och funktionerna i telefonen, t ex musik, iMessage/sms, telefonfunktionen, Siri, navigation och en rad appar kan visas och användas på vanligt sätt via bilens normala gränssnitt. Funktionerna styrs med kontrollreglaget för iDrive eller via röststyrning. Apple CarPlay har en giltighetstid på tre år och kan därefter förlängas via BMW ConnectedDrive Store.

BMW CONCIERGE SERVICES.

Har du alltid undrat hur det skulle kännas att ha en personlig butler? Nu har du din chans, med BMW Concierge Services från BMW ConnectedDrive. Med denna bekväma funktion räcker det med en knapptryckning för att upprätta en förbindelse till BMW Callcenter som assisterar dig när du är ute och kör.
Oavsett om du letar efter en viss restaurang, en uttagsautomat eller ett jourapotek – din BMW Callcenter-assistent tar reda på adressen och skickar den direkt till bilens navigationssystem. BMW Concierge Services fungerar, oberoende av din mobiltelefon, dygnet runt, sju dagar i veckan, oavsett om du är på hemmaplan eller utomlands.

BMW Concierge Services.

BMW REMOTE SERVICES.

Med BMW Remote Services kan man t ex använda sin smartphone för att låsa eller låsa upp bilen via fjärrstyrning eller se var bilen befinner sig.
Med BMW Remote Services och den kostnadsfria appen My BMW Remote (tillgänglig i Apple App Store och på Google Play) kan du fjärrstyra olika funktioner på din BMW, till exempel låsa och låsa upp bilen. Det går även att skicka adresser till destinationer som hittats genom en onlinesökning med Google direkt till navigationssystemet. Dessutom går det att se var bilen befinner sig. Innan BMW Remote Services kan användas måste funktionen aktiveras via kundportalen My BMW ConnectedDrive.

BMW Remote Services.

REAL-TIME TRAFFIC INFORMATION.

Real-Time Traffic Information (RTTI) ger dig alltid det senaste trafikläget. Du får information om störningar i trafiken tillsammans med den aktuella platsen och varaktigheten för att kunna ge relevant information om trafiksituationen på motorvägar, motortrafikleder, större genomfartsvägar och många gator i städerna. Intelligenta rekommendationer av alternativa rutter hjälper dig att hitta den snabbaste och effektivaste vägen till ditt resmål.

Som informationskällor används bl a anonyma rörelseprofiler baserade på GPS-data från fordonsflottor, smartphone-appar och polisrapporter och även återkommande trafikmönster i rusningstrafik.

Det aktuella trafikläget visas i form av vägmarkeringar i grönt, gult, orange och rött.

Real-Time Traffic Information.

INTELLIGENT NÖDSAMTAL.

Funktionen intelligent nödsamtal ger dig snabb hjälp och assistans från utbildad personal i nödsituationer oavsett när på dygnet olyckan sker. Du kan få hjälp på ditt språk även om olyckan sker utomlands. Systemet ringer automatiskt ett nödsamtal vid en olycka då airbags löser ut eller bältessträckarna aktiveras. Via bilens inbyggda SIM-kort – det vill säga oberoende av din privata mobiltelefon – skickas räddningsrelevant information som t ex bilens exakta position, hur allvarlig olyckan är och potentiella personskador på passagerarna till BMW Callcenter. BMW Callcenter larmar omedelbart den lokala räddningstjänsten och assisterar samtidigt den som råkat ut för olyckan till dess att räddningstjänsten är på plats. Nödsamtalet kan även utlösas manuellt, för att t ex hjälpa andra trafikanter.

Intelligent nödsamtal.