FULLÄNDAD: LYX OCH ADRENALIN.

Nya BMW M760Li xDrive: 610 hk, 448 kW.*

FULLÄNDAD: LYX OCH ADRENALIN.

Nya BMW M760Li xDrive: 610 hk, 448 kW.*

FULLÄNDAD: LYX OCH ADRENALIN.Nya BMW M760Li xDrive: 610 hk, 448 kW.*

Med BMW M760Li xDrive och BMW M760Li xDrive V12 Excellence presenterar BMW M GmbH de första M Performance-modellerna baserade på BMW 7-serien. De båda prestandamodellerna i serien är utrustade med en M Performance TwinPower Turbo V12-bensinmotor. BMW M760Li xDrive är helt klart den mest sportbetonade varianten, medan V12 Excellence visar upp den lyxigare sidan av bilens karaktär. Båda modellerna är utrustade med exklusiva interiör- och exteriörkomponenter från BMW Individual, vilket resulterar i ren dynamik och sällan skådad lyx.


Värden för BMW M760Li xDrive:
Bränsleförbrukning blandad körning (EU): 12,6 l/100 km
Koldioxidutsläpp blandad körning (EU): 294 g/km


Värden för BMW M760Li xDrive V12 Excellence:
Bränsleförbrukning blandad körning (EU): 12,6 l/100 km
Koldioxidutsläpp blandad körning (EU): 294 g/km


* Värdena är preliminära.

Design

BMW M760Li xDRIVE. SPORTIG M PERFORMANCE-DESIGN.

Utvald utrustning från M Sport ger den smakfullt eleganta BMW M760Li xDrive en klart sportigare framtoning. Dessutom förädlas den genom exklusiva detaljer i M Performance-design. Ett stort antal tekniska och utseendemässiga modifieringar framhäver släktskapet med BMW M. Maximal dynamik, minimalt luftmotstånd och högsta åkkomfort är målet. En lyxig sedanmodell med stark närvaro, förfinad för att ge ännu bättre och smidigare köregenskaper.

BMW M760Li xDRIVE. EXKLUSIVA DESIGNDETALJER.

accent colour

Designdetaljer i accentfärg.

Den modifierade fronten med extra stora luftintag har exklusiva detaljer från M Performance-världen. Njurens infattning och stavarnas framsida är i Ceriumgrå, som även återkommer i matchande Aeroblade.
M Double-spoke

20" M Dubbeleker 760.

Lättmetallfälgar i Ceriumgrå med mattpolerad utsida ger tillsammans med 19" M sportbromsar med blå bromsok bästa tänkbara acceleration och bromseffekt.
insignia

Stilfulla M Performance-emblem.

Sedd från sidan märks en rad detaljer i Ceriumgrå: M-emblemet, V12-emblemet, backspegelkåpan, Air Breather och dekoren på dörrar och dörrhandtag.
M Sport exhaust system

Mäktigt M sportavgassystem.

De exklusiva ändrören i tvådelad dubbelrörslook går i Ceriumgrå och bidrar till att M sportavgassystemet i M760Li xDrive optimerats till ett sportigt och karismatiskt sound.
Rear view

Omisskännligt bakparti.

Exklusivt för M Performance: dekorlist på bakluckan och modellbeteckning i Ceriumgrå. Extrautrustningens M bakspoiler ger en ännu sportigare framtoning.
Door sill finishers

Individuella instegslister.

De belysta instegslisterna med V12-logo ger föraren och passagerarna en föraning om vilka körupplevelser de kan förvänta sig.

BMW M760Li xDRIVE V12 EXCELLENCE.

Om du önskar dig en BMW M760Li xDrive med kompromisslöst luxuös utrustning, är utförandet BMW M760Li xDrive V12 Excellence det du söker. Betoningen ligger på exklusiv komfort, elegant lyx och självsäker utstrålning.

 • Exteriördesign Pure Excellence

  En stark personlighet kräver ett extraordinärt yttre: Exteriördesign Pure Excellence. Även designbromsar med silvereloxerade bromsok och dekor med BMW-logo ingår. I fronten har BMW M760Li xDriveV12 Excellence kromdekor i luftintagens galler. Njurstavarna matchar i Silver med framsidor och infattning i krom. Fönsterlister, Air Breather med dekor i dörren samt V12-emblemet på C-stolpen är också i utförda i ljust krom. Glänsande krom även för bakpartiet: xDrive-emblemet till vänster över bagageluckans förkromade grepplist samt ett V12-emblem som ersätter modellbeteckningen på höger sida.

 • Interiördesign Pure Excellence

  Kupéutrymmet håller samma höga klass med Interiördesign Pure Excellence. Här kan passagerarna njuta av innertak i alcantara och instegslister i finslipad aluminium med belyst V12-logo. Eleganta dekorinlägg i ädelträ för bälteskassetterna, armstöden och takhandtagen i baksätet matchar ädelträinläggen i lädersportratten. När motorn startas visar sig en V12-logo i kombiinstrumentet – en tydlig signal som symboliserar upptakten till en oförglömligt lyxig körupplevelse.

M PERFORMANCE TWIN POWER TURBO V12-BENSINMOTOR.

Det här är en motor som sätter en ny standard i sitt segment. Den 12-cylindriga M Performance TwinPower Turbo-bensinmotorn kombinerar imponerande effekt med hög dragkraft ända upp till maxvarv. Redan från 1 500 v/min* uppnås det maximala vridmomentet på 800 Nm*. Toppeffekten på 448 kW* (610 hk*) utvecklar 6,6-litersmotorn mellan 5 250* och 6 000 v/min*. BMW 7-serien med V12-motor accelererar från 0 till 100 km/h på bara 3,7 sekunder*.


* Värdena är preliminära.

 • Modifierat avgassystem

  Det exklusiva ljudet från det nyutvecklade M sportavgassystemet med variabel spjällstyrning anpassas till körstilen och går från diskret elegant till ett mäktigt känsloladdat V12-sound, som framhåller den dynamiska karaktären hos BMW M760Li xDrive.

  I BMW M760Li xDrive V12 Excellence ger det komfortbetonade avgassystemet ett sobert och kultiverat sound. De båda förkromade ändrören ramas in av extra kromdekor i bakspoilern, vilket ger ett visuellt sammanhållet intryck.

KÖRDYNAMIK FRÅN M PERFORMANCE.

BMW M760Li xDrive har det aktiva chassisystemet Executive Drive Pro med luftfjädrad bak- och framaxel, elektronisk stötdämparkontroll (EDC) samt aktiv integralstyrning och den intelligenta fyrhjulsdriften xDrive. Tack vare den speciella M Performance-avstämningen ger systemen exceptionell kördynamik som går hand i hand med den höga komforten.

 • Ännu smidigare: aktiv integralstyrning

  Kördynamiken förbättras också av den aktiva integralstyrningen genom att styrvinkeln för framhjulen och bakhjulen anpassas beroende på hastigheten – för ännu smidigare körning och bättre spårstabilitet. Bilen klarar dynamisk kurvtagning och snabba filbyten med oöverträffad smidighet. Styrelektronikens karakteristik är direktkopplad till Driving Experience Control. Genom att välja ett av körlägena med reglaget aktiveras inställningarna och anpassas till de dynamiska egenskaperna hos BMW M760Li xDrive.

 • Bättre drivgrepp: fyrhjulsdriften BMW xDrive

  Konstant fyrhjulsdrift är standard för BMW M760Li xDrive. Det intelligenta systemet fördelar drivkraften steglöst mellan fram- och bakaxeln. Mer dynamik, smidigare köregenskaper och märkbart bättre drivgrepp gör körupplevelsen helt enkelt sportigare. För att få M Performance-karaktären hos BMW M760Li xDrive ännu vassare har en bakhjulsdriven karaktär betonats, vilket ger ännu högre dynamisk precision.

I FULL FRIHET.

M Performance-modellerna BMW M760Li xDrive och BMW M760Li xDrive V12 Excellence.

ULTIMAT KOMFORT: EXECUTIVE DRIVE PRO.

Det aktiva chassisystemet samspelar med luftfjädringen för fram- och bakaxel samt den elektroniska stötdämparkontrollen (EDC) för att stegra komforten ytterligare. Dynamic Drive, som minimerar karossens lutning i sidled, har också förbättrats. Komforten beträffande fjädring, stötdämpning och vibrationer i denna M Performance-sedan är perfekt balanserad för att vara såväl sportig som suveränt behaglig. I snabba kurvor kompenseras krängningstendenserna omedelbart. När man kör rakt fram bidrar de justerbara krängningshämmarna till högre åkkomfort genom att ge fjädringen så stort spelrum som möjligt. Systemet är speciellt dimensionerat för den dynamiska profilen hos BMW M760Li xDrive.

Steptronic

ÄNNU SPORTIGARE: 8-STEGAD STEPTRONIC-SPORTVÄXELLÅDA.

Kraftöverföringen från V12-motorn sköter den 8-stegade Steptronic-sportväxellådan. Den M Performance-specifika avstämningen av växlingsprogrammen är inställd för att passa den 610 hk starka motorn optimalt. Med växelpaddlarna på ratten blir växlingen extra sportbetonad. Dessutom har växellådan funktionen Launch Control, som ger föraren optimal acceleration från stillastående. Den kompakta formen, låga vikten och det perfekta samspelet med auto start-/stoppfunktionen är bidragande orsaker till sänkta värden för bränsleförbrukning och utsläpp.

M PERFORMANCE-FAMILJEN.

Vässad design, fulländad drivning, maximerad kördynamik. Tre avgörande egenskaper som formar en M Performance-modell. De exklusiva erbjudandena från BMW M GmbH förenar det bästa från respektive modellserie med de dynamiska M-generna, och skapar därmed ett helt eget segment.

Intensifierad körglädje.

Lär känna alla M Performance-modellerna.

Bränsleförbrukning och koldioxidvärden.

 • Bränsleförbrukning, elförbrukning och koldioxidvärden är beräknade enligt EU-körcykeln. De verkliga värdena för den individuella bilen kan avvika.

  Räckvidden beror på faktorer som körstil, vägbanans beskaffenhet, utomhustemperatur, uppvärmning/luftkonditionering och föruppvärmning/kupékylning.

  Förbrukning och koldioxidvärden finns under rubriken Tekniska data för respektive bilmodell. Förbrukning och koldioxidvärden beror på den valda däckdimensionen.