ESTETIK. FÖR VISIONÄRER.

Designen för BMW 7-serien.

ESTETIK. FÖR VISIONÄRER.

Designen för BMW 7-serien.

”Nya BMW 7-serien är vår tolkning av modern lyx. Tekniska innovationer och kvalitet in i minsta detalj är lika viktiga delar som det känsloladdade formspråket och interiörens sobert ombonade atmosfär. Under formgivningsprocessen har vår ledstjärna varit 'technological poetry' – för att kunna förverkliga det perfekta samspelet mellan tekniskt nytänkande och förstklassig design.”

Karim Habib, chefsdesigner för BMW bilar

ESTETIK. FÖR VISIONÄRER.Designen för BMW 7-serien.

”Nya BMW 7-serien är vår tolkning av modern lyx. Tekniska innovationer och kvalitet in i minsta detalj är lika viktiga delar som det känsloladdade formspråket och interiörens sobert ombonade atmosfär. Under formgivningsprocessen har vår ledstjärna varit 'technological poetry' – för att kunna förverkliga det perfekta samspelet mellan tekniskt nytänkande och förstklassig design.”

Karim Habib, chefsdesigner för BMW bilar

EXTERIÖRDESIGN.

Dynamiska proportioner, exakta linjer och välformade ytpartier: BMW 7-serien visar klassisk BMW-design i sin elegantaste form. Den dynamiskt framåtlutande fronten, den långsträckta sidolinjen och det kraftfulla bakpartiet: BMW 7-serien utstrålar suverän och självklar närvaro från alla håll.

 • Självsäkert framparti

  I fronten är den breda infattningen runt den stora, vertikala njuren tydligt markerad, vilket ger BMW 7-serien sin dynamiskt framåtsträvande karaktär. Luftintaget med sin tredelade design sträcker sig över hela frontspoilern och betonar bilens suveränt övertygande utseende. Standardutrustningens adaptiva LED-strålkastare kännetecknas av att den inre ringen med sitt horisontella element nästan smälter samman med njuren.
  En ljusteknik som i dubbel bemärkelse vidgar vyerna är BMW Laserlight, som känns igen på de blå, horisontella elementen i mitten av ringarna.

 • Elegant även från sidan

  Från sidan tecknar den mjukt fallande taklinjen en elegant silhuett. Fönsterlisterna runt om är utförda i krom och går över i hofmeisterknicken med en svepande rörelse. Dubbelprofilen med de integrerade dörrhandtagen består av två distinkta linjer som går hela vägen från fronten till bakljusen. I den smala, inramade ytan skapas ett band genom det raffinerade spelet mellan ljus och skugga – och betonar BMW 7-seriens höjd och imponerande längd. Till denna limousins välbalanserade helhetsintryck och visuellt låga tyngdpunkt bidrar även en kromlist som löper från Air Breather hela vägen längs bilens sida.

 • Kraftfullt bakparti

  De horisontellt betonade elementen i bakpartiet förstärker BMW 7-seriens bredd och suveräna närvaro. En markant, vågrät kromlist över hela bilens bredd skapar en optisk förbindelse mellan bakljusen. För första gången är även glasets geometri en naturlig fortsättning på ljuselementens klassiska och mycket karakteristiska L-form. Ändrören har en tydlig inramning i krom, och i kombination med den breda stansen och exklusivt formade hjulhusen ger de BMW 7-serien en visuellt låg tyngdpunkt och en omisskännligt stark karaktär även bakifrån.

ACTIVE AIR STREAM-NJURAR.

En designdetalj som gör fronten för BMW 7-serien än mer unik – njurar av typen Active Air Stream. De synliga luftspjällen med sina kromstavar reglerar luftströmmen aktivt: Vid stort kylbehov för motorn är luftspjällen öppna. I sitt stängda läge ger de bättre aerodynamiska egenskaper, och de vertikala kromstavarna drar verkligen blickarna till sig.

INTERIÖRDESIGN.

Oavsett var i BMW 7-serien du tar plats, upplever du den absolut tidsenliga och samtidigt tidlöst lyxiga atmosfären med alla dina sinnen. En genomtänkt komposition av material, ljus, form, färg och innovativ teknik som ackompanjemang till starka personligheter som vill förändra och påverka – oavsett om det är vid ratten eller från baksätet.

Komfort & atmosfär.

Åkkomfort för en helt ny epok i BMW 7-serien.

 • För baksätespassagerare

  Baksätet är som skapat för behagliga resor i en uttalat lyxig atmosfär. Passagerarna kan njuta av generöst tilltagen komfort och en lång rad exklusiva underhållningsfunktioner. Den uttagbara läsplattan BMW Touch Command är helt integrerad i bilen och kan användas till att styra komfort- och underhållningsfunktioner.
  Med extrautrustningens Executive Lounge kan passageraren till höger i baksätet koppla av extra mycket tack vare den bekväma viloställningen. Bordet som är integrerat i mittarmstödet är klätt i svart nappaläder och ser lika exklusivt ut som det känns. I den långa versionen skapar panoramaglastaket Sky Lounge en öppen och ljus känsla i kupén och kan dessutom lysas upp med färgerna för Ambient Light. Atmosfären är idealisk för att njuta av den enastående ljudkvaliteten i Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System med 1 400 watts effekt.

 • För förare och framsätespassagerare

  Instrumentpanelen i BMW 7-serien är inriktad på föraren och rymmer ett antal tekniska innovationer. BMW kan som första biltillverkare presentera geststyrning, där du kan styra funktioner enbart med handrörelser. Andra intelligenta funktioner är röststyrningen, kontrollreglaget iDrive Touch och även pekskärmen för den 10,25"" stora LCD-färgskärmen.
  Beroende på vilket körläge som valts kan mätarna på kombiinstrumentet framför den läderklädda ratten visas med olika grafisk bakgrund. Multifunktionsknapparna är tredimensionellt utformade för att ge extra bra känsla och har infattningar i polerat krom. Blicken följer de horisontella ytornas eleganta struktur med ljusaccenterna från Ambient Light som behagliga konstraster.

FÖRÄDLAD IN I MINSTA DETALJ.

BMW 7-serien präglas av precision och bearbetningskvalitet på högsta nivå. Ett exempel är ytterbackspeglarnas raffinerade design: sidobackspeglarna ger intryck av att nästan organiskt växa ut från fönsterlisterna. En modern och elegant effekt, som dessutom förbättrar aerodynamiken. Fler exempel på de förädlade designdetaljerna är Active Air Stream-njurarna med stavar i krom, fälgarnas perfekta bearbetning och kraftfulla formspråk samt en helt sömlöst integrerad hofmeisterknick.


Interiören bjuder på ett harmoniskt samspel mellan exklusiva material som krom med interiörlister i ädelträutförande Poppel ådrad grå och stolar med exempelvis exklusivläder Nappa Elfenbensvit. Även instrumentpanelens individuellt anpassade designdetaljer är ett bevis på hantverksskickligheten, och bidrar på så vis till det perfekt samstämmiga helhetsintrycket.


För att du ska kunna ge BMW 7-serien ännu mer personlig karaktär erbjuder vi BMW Individual Collection med exklusiva alternativ för färgsättning och materialval. Här finns till exempel klädseln BMW Individual helläder Merino i medelhavsinspirerad brun Tartufo med exklusivt flätmönster, handflätade tubsömmar och dekorsömmar i kontrastfärg.

 • M Driver-paket.

  Med M Driver-paketet ökar toppfarten från standardutförandets 250 km/h till 305 km/h. M Driver-paketet kan beställas direkt för nya bilar, men kan även enkelt installeras i efterhand. Alla andra tekniska data för bilen förblir oförändrade även om M Driver-paketet installeras. I paketet ingår även ett presentkort för utbildningen BMW M Intensive som är en del av BMW Driving Experience. Om man köper M Driver-paketet mer än en gång går det att byta ut Driving Experience-utbildningen mot en annan utbildning mot ett pristillägg.

SPECIALKOLLEKTIONEN ”MONTBLANC FOR BMW”.

Utsökta material, genomtänkt design och smarta funktioner – modern lyx med många fasetter. Specialkollektionen ”Montblanc for BMW” manifesterar den passion för högsta kvalitet och hantverksskicklighet som förenar de båda märkenas filosofi. Montblanc har skapat en serie utvalda accessoarer exklusivt för BMW 7-serien.
Kollektionen omfattar pennor samt väskor och tillbehör av läder – perfekta följeslagare som förgyller tillvaron både till vardags och på längre resor. Alla produkter har en raffinerad prägling i BMW 7-seriens omisskännliga stil och en diskret signatur ”Montblanc for BMW”. Från och med våren 2016 ingår den exklusiva serien i BMW Lifestyle-kollektionen och kommer att finnas hos utvalda BMW-återförsäljare och i Montblanc-butiker över hela världen.