INNOVATIONER. SOM LIGGER FÖRE SIN TID.

Innovativa funktioner i BMW 7-serien.

INNOVATIONER. SOM LIGGER FÖRE SIN TID.

Innovativa funktioner i BMW 7-serien.

Att försöka ta fram de avgörande innovationerna är en stark drivkraft hos alla BMW:s ingenjörer. Med funktioner som BMW geststyrning, BMW Laserlight och fjärrstyrd parkering sätter BMW 7-serien nya standarder för framtiden. För första gången någonsin har en läsplatta integrerats i en BMW: BMW Touch Command som kan användas för att styra viktiga funktioner.

INNOVATIONER. SOM LIGGER FÖRE SIN TID.Innovativa funktioner i BMW 7-serien.

Att försöka ta fram de avgörande innovationerna är en stark drivkraft hos alla BMW:s ingenjörer. Med funktioner som BMW geststyrning, BMW Laserlight och fjärrstyrd parkering sätter BMW 7-serien nya standarder för framtiden. För första gången någonsin har en läsplatta integrerats i en BMW: BMW Touch Command som kan användas för att styra viktiga funktioner.

BMW LASERLIGHT.

BMW Laserlight lyser i helljusläget med laser nästan dubbelt så långt som konventionella strålkastare, upp till 600 meter. Genom tillämpningen av denna nya strålkastarteknik ger BMW Laserlight ökad säkerhet tack vare bättre framförhållning.
Utrustningen omfattar LED-halvljus och LED-helljus med lasermodul. Till skillnad från konventionella ljuskällor uppnår det mycket ljusa och intensiva BMW Laserlight avsevärt högre ljusintensitet. För att ge en visuell markering har strålkastare med BMW Laserlight blå designaccenter och logo ”BMW Laserlight”. I BMW Laserlight ingår även LED-parkeringsljus, LED-varselljus, LED-blinkers, LED-kurvbelysning, adaptiva LED-strålkastare och BMW Selective Beam, inkl bländningsfri helljusassistent.

BMW TOUCH COMMAND.

BMW Touch Command är en 7" läsplatta som är integrerad i baksätets mittarmstöd eller i Executive Lounge-mittkonsolen (extrautrustning). Läsplattan är ansluten till bilens system och kan användas till att sköta och ställa in många funktioner.


Till exempel kan läsplattan användas till att ställa in baksätets stolar och framsätets passagerarstol, klimatanläggningen, ventilationen och stolsvärmen i baksätet samt interiörbelysningen med Ambient Light, glastaksgardinerna och solskyddsgardinerna. Det går även att styra underhållningsfunktionerna och titta på filmer på displayerna i baksätet.


Läsplattan BMW Touch Command kan laddas bekvämt i snap-in-adaptern eller integrerat i Executive Lounge-mittkonsolen (extrautrustning).

BMW GESTSTYRNING.

Med BMW geststyrning kan vissa definierade funktioner styras med hjälp av bestämda handrörelser. Enkla gester som att ”svepa” eller ”peka” identifieras i området ovanför mittkonsolen fram och aktiverar en funktion som exempelvis att avvisa eller ta emot ett inkommande telefonsamtal. Genom att snurra pekfingret kan man dessutom höja och sänka volymen. Geststyrningen är ett komplement till de befintliga systemen, som kontrollreglaget iDrive Touch och pekskärmsfunktionen för Control Display.
På Control Display visas en användarguide med information om vilka handrörelser som kan användas för vilka funktioner. Dessutom ger systemet omedelbart akustisk och visuell respons på de identifierade gesterna.

Komfort & atmosfär.

Åkkomfort för en helt ny epok i BMW 7-serien.

  • Navigation Professional med pekskärm

    Navigation Professional utmärker sig genom sin design och många praktiska funktioner: Navigationssystemet är enkelt att använda och särskilt anpassat till hanteringskonceptet iDrive inkl kontrollreglage iDrive Touch, pekskärm och BMW geststyrning. I systemet ingår röststyrning (ej i kombination med svensk språkversion), radio Professional med DVD-spelare och 20 GB hårddiskutrymme för musikfiler. Det går även att lägga till Real-Time Traffic Information (RTTI). En integrerad 10,25"" LCD-färgskärm med splitscreen-funktion (huvud- och assistansfönster) ger optimal läsbarhet och översikt.
    Systemet kan hanteras smidigt genom att man växlar efter behov mellan de olika styrfunktionerna: Med kontrollreglage iDrive Touch kan man t ex skriva in destinationen för navigationssystemet med fingret på pekplattan. Alternativt kan man använda pekskärmen, BMW geststyrning, röststyrning eller någon av de sju favoritknapparna.
    Inkluderar uppdaterade navigationskartor under 3 år.

FJÄRRSTYRD PARKERING.

Med funktionen fjärrstyrd parkering kan föraren bekvämt stiga ur bilen och sedan fjärrstyra bilen när den kör framåt eller backar in i trånga parkeringsluckor eller garage, och när den sedan kör eller backar ut. Föraren aktiverar den fjärrstyrda parkeringsfunktionen med BMW Display Key, utanför bilen.

Hela parkeringsförloppet övervakas av parkeringsdistanskontrollen (PDC), parkeringsassistenten och sensorerna för Surround View. För att bilen ska kunna parkeras med fjärrstyrning måste den stå mitt framför parkeringsplatsen eller garaget. Under parkeringsförloppet kan föraren stanna bilen vid behov.

Efter parkeringen kan motorn stängas av med BMW Display Key och startas igen på samma sätt när den hämtas. Vid fjärrstyrd manövrering ut ur parkeringsluckan backar bilen ut från parkeringsluckan eller garaget.

BMW DISPLAY KEY.

BMW Display Key visar ett antal av bilens funktioner som till viss del även kan styras med den integrerade pekskärmen.
Här visas tiden, bränslenivån och den aktuella räckvidden, servicemeddelanden samt centrallåsets, fönstrens och glastakluckans aktuella läge. Dessutom kan extrautrustningens funktioner fjärrstyrd parkering och kupévärmare styras med BMW Display Key.
BMW Display Key kan laddas trådlöst eller med den medföljande USB-kabeln.

TRÅDLÖS LADDNING AV TELEFON.

Bluetooth-förberedelse Professional med trådlös laddning omfattar stöd för laddskal med trådlös laddfunktion och integrerad varningsfunktion om du glömmer telefonen i bilen. Dessutom finns två fullvärdiga USB-anslutningar med en laddström på upp till 2 A för snabbladdning av mobila enheter. Förberedelse för Wi-Fi Hotspot ger möjlighet att koppla upp mot internet via bilens SIM-kort med 4G/LTE-standard.


En takantenn bidrar till att ge ännu bättre mottagning. En extra mikrofon förbättrar kvaliteten vid handsfreesamtal för föraren och framsätespassageraren. Den extra mikrofonen ser även till att filtrera bort störande ljud från passagerarutrymmet och baksätet.


Via Bluetooth kan upp till två telefoner och en mobil musikspelare vara anslutna samtidigt. Bluetooth-förberedelsen omfattar dessutom Bluetooth Office för visning av kalender, sms och e-postmeddelanden för kompatibla enheter.

ADAPTIVE-LÄGET.

ADAPTIVE-LÄGET.

Adaptive-läget är en intelligent och interaktivt arbetande inställning för Driving Experience Control. Inställningen Adaptive påverkar den elektroniska stötdämparkontrollen (EDC), styrningen och Steptronic-växellådan och anpassar kontinuerligt inställningarna till den aktuella körsituationen och oberoende av det valda läget (Comfort/Sport).

I Adaptive-läget tar systemet hänsyn till ett stort antal indikatorer, som kickdown, rattrörelser och farthållare samt förarens individuella körstil. Genom att interagera med navigationssystemet i realtid förbereds chassisystemet dessutom på kommande kurvor, korsningar och olika typer av vägar. Förutom Adaptive-läget kan föraren välja mellan lägena Sport, Comfort och ECO PRO.