AVKOPPLING. PÅ HÖGSTA NIVÅ.

Komfort och atmosfär i BMW 7-serien.

AVKOPPLING. PÅ HÖGSTA NIVÅ.

Komfort och atmosfär i BMW 7-serien.

BMW 7-serien tar den BMW-typiska körglädjen ett steg längre – genom att även göra det till en sann glädje att bli skjutsad. Passagerarna som tar plats i de lyxiga komfortstolarna bak kan njuta av att ha riktigt gott om utrymme. Oavsett körsituation ger det aktiva chassit i utrustningen Executive Drive Pro en körupplevelse där både komfort och dynamik är på allra högsta nivå. Ambient Light och de innovativa komfort- och underhållningsfunktionerna ser till att resan blir en ren njutning.

AVKOPPLING. PÅ HÖGSTA NIVÅ.Komfort och atmosfär i BMW 7-serien.

BMW 7-serien tar den BMW-typiska körglädjen ett steg längre – genom att även göra det till en sann glädje att bli skjutsad. Passagerarna som tar plats i de lyxiga komfortstolarna bak kan njuta av att ha riktigt gott om utrymme. Oavsett körsituation ger det aktiva chassit i utrustningen Executive Drive Pro en körupplevelse där både komfort och dynamik är på allra högsta nivå. Ambient Light och de innovativa komfort- och underhållningsfunktionerna ser till att resan blir en ren njutning.

BOWERS & WILKINS DIAMOND SURROUND SOUND SYSTEM

Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System ger fantastiskt ljud i studiokvalitet i bilen. Den perfekta placeringen av högtalarna garanterar att såväl förare som passagerare på alla platser i bilen får bästa tänkbara ljudupplevelse. De sammanlagt 16 högtalarna med en total effekt på 1 400 watt ger en fascinerande klangbild.
Innovativa och optimalt avstämda högtalarmaterial ger perfekt ljudkvalitet utan stor påverkan på bilens vikt. Diamantdiskanterna i Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound Systems är tillverkade av ren, syntetisk diamant. Det exceptionellt lätta och mycket stabila materialet är idealiskt för att återge signaler med hög frekvens. Andra finesser är Nautilus-tekniken, som avleder oönskad ljudstrålning från kalottens baksida och skapar en tredimensionell ljudbild, samt mellanregisterhögtalare av kevlar och centralbashögtalare av Rohacell-typ.
Högtalarpanelerna av rostfritt stål har exklusiv perforering i Fibonacci-design. När ljudanläggningen är på har högtalarna dessutom en diskret belysning, vilket ger en estetisk förstärkning av den fantastiska ljudkvaliteten.

EXECUTIVE LOUNGE.

Det finns knappt någon plats utanför hemmet där man kan koppla av så effektivt som i Executive Lounge i BMW 7-serien. Passageraren till höger i baksätet kan njuta av maximal sittkomfort med många inställningsmöjligheter, extrautrustningens massagefunktion med kombinerat Vitality-program och ett fotstöd som gör att det går att sträcka ut sig extra bekvämt. Dessutom är framsätets passagerarstol eldriven och kan skjutas extra långt fram och ryggstödet fällas framåt för att ge maximalt benutrymme bak. Ett fällbart bord och utrustningen infotainment Experience för baksätet fulländar den avkopplande miljön i baksätet i BMW 7-serien.

 • Executive Lounge passagerarstol

  Utrustningen Executive Lounge passagerarstol erbjuder höger baksätespassagerare extra hög sittkomfort tack vare det maximala fotutrymmet. Sittdynan och ryggstödets lutning kan ställas in individuellt och ger en komfortabel viloposition. Det elektriskt utfällbara fotstödet på baksidan av framsätets ryggstöd ökar vid behov komforten ytterligare.
  För att få ännu mer plats i baksätet kan passagerarstolen fram skjutas fram 9 cm längre och nackskyddet fällas ned för att ge bättre utsikt framåt.

 • Executive Lounge mittkonsol för baksätet

  Executive Lounge mittkonsol för baksätet erbjuder ett stort antal funktioner för ännu bättre komfort i baksätet.
  Med Executive Lounge mittkonsol för baksätet har baksidan av framsätespassagerarens ryggstöd ett fällbart bord som kan vinklas vertikalt och flyttas i sidled efter behov. Dessutom finns två integrerade dryckeshållare, ett förvaringsfack och ytterligare ett fack under själva armstödet.
  Förutom allt detta omfattar Executive Lounge mittkonsol för baksätet en snap-in-laddhållare för BMW Touch Command och extra tjocka, lyxiga golvmattor. Med Executive Lounge mittkonsol för baksätet står fyra sittplatser till förfogande i bilen.

 • Vitality-program

  Koppla av på resan och kom fram pigg och utvilad. I kombination med massagestolarna bak och utrustningen infotainment Experience för baksätet erbjuder BMW Vitality-programmet omfattande funktioner för att öka baksätespassagerarnas fysiska välbefinnande ännu mer.
  Åtta olika övningsprogram hjälper dig att stimulera musklerna i ryggen och axlarna. De interaktiva träningsmomenten visas på infotainmentsystemets bildskärm bak samtidigt som stolarnas integrerade sensorer indikerar hur övningarna utförs bäst.

 • Massagefunktion i baksätet

  Baksätespassagerarna kan välja mellan åtta olika massagefunktioner i ryggstödet och sätet, antingen för att aktivera musklerna, ge avslappning eller avlasta ryggraden. Massageprogrammet kan ställas in på tre olika intensitetsnivåer.
  De åtta massageprogrammen är indelade efter mobiliserande, avslappnande och vitaliserande effekt. För att mobilisera masseras hela kroppen eller enskilda delar, såsom sätesmusklerna eller överkroppen.
  Dessutom avlastas ryggraden genom att man utför de rörelser som anges på skärmen. För avslappning får ryggen, axlarna och svankryggen mjuk massage. En vitalisering av kroppen får man genom rörelser som ger märkbar avslappning och aktivering av kroppen, vilket är extra skönt på långa resor. På infotainment-skärmen visas ett animerat träningsprogram (Vitality-program). Rörelserna interagerar med massagemotorerna i stolen. Hela utbudet av program ställs in med BMW Touch Command.

INTERIÖRBELYSNING.

Ljus skapar rymd – i naturen, inom konst och design och i BMW 7-serien. Ett antal direkta och indirekta ljuskällor ger interiören i BMW 7-serien en flärdfull och modern loungekänsla. Belysningskonceptets absoluta höjdpunkt är panoramaglastak Sky Lounge där det naturliga ljuset effektfullt smälter samman med färgnyanserna för Ambient Light och skapar en oförglömlig atmosfär.

 • Panoramaglastak Sky Lounge

  Med panoramaglastaket Sky Lounge har passagerarna fri sikt upp mot himlen såväl dag som natt, vilket ger en generöst rymlig och öppen känsla. Det stora ljusflödet får interiören att verka lyxigare. Vid intensivt solljus ger det elektriskt reglerade innertaket fram och bak behaglig skugga.
  När det är mörkt skapar de över 15 000 ljuselementen en speciell och stämningsfull effekt. Ljusgrafiken kan ställas in på någon av de sex färgerna för Ambient Light.
  Den främre skjut- och lyftfunktionen kan användas för behaglig ventilation av passagerarutrymmet. Den integrerade och automatiska vindavvisaren skyddar passagerarna mot drag när taket är öppet.

 • Ambient Light

  Ambient Light ger avkopplande och behaglig belysning i passagerarutrymmet, särskilt när det är mörkt ute. I Ambient Light ingår även Welcome Light Carpet, som lyser upp marken framför dörrarna vid i- och urstigning.
  Utrustningen omfattar förutom Welcome Light Carpet i vitt, även sex dämpbara ljusdesignvarianter i färgerna vit, blå, orange, brons, syrén och grön.
  Dessutom ingår belysning för fotutrymmena fram, handskfacket, mittarmstödet och förvaringsfacket i armstödet bak och vid framsätenas ryggstöd, läslampor i fram- och baksätet, bakluckebelysning, belysning i dekorlister, dörrsidor och kartfacket, golvbelysning bak samt utstegsbelysning för alla dörrar.

AMBIENT AIR-PAKET.

Ambient Air-paketet sprider en diskret och behaglig doft i hela kupéutrymmet med bara en knapptryckning. Totalt finns det åtta olika dofter att välja på, speciellt komponerade för bilen. Två olika dofter kan användas omväxlande i bilen för att ge lite variation. Doftens intensitet kan ställas in på tre nivåer. Den aktiveras antingen med kontrollreglaget för iDrive och iDrive-menyn eller direkt med knapparna på klimatautomatiken. Funktionen visas på Control Display.
Samtidigt som interiören fylls med den angenäma doften filtreras uteluften och renas på så sätt ännu effektivare. Dessutom förbättras luftkvaliteten märkbart genom att luften joniseras.
De åtta doftaromerna är indelade i de fyra grupperna ”Blue Suite” med fräscha vattendofter, ”Green Suite” med friska dofter från växtriket, ”Golden Suite” med varma, mättade dofter samt ”Authentic Suite” med naturliga dofter. Alla aromer har vid genomsnittlig användning en hållbarhet på ca sex månader och finns som BMW Originaltillbehör.

INFOTAINMENT EXPERIENCE FÖR BAKSÄTET.

Med utrustningen infotainment Experience för baksätet får baksätespassagerarna bästa tänkbara underhållning på längre resor.
Infotainment Experience för baksätet styrs med BMW Touch Command och omfattar två 10" färgdisplayer på baksidan av framsätets ryggstöd. Systemet har en Blu-ray-spelare, en HDMI-anslutning för mobila enheter och olika anslutningar för bland annat MP3-spelare och spelkonsoler. Upp till tre hörlurar kan anslutas trådlöst.
I kombination med massagefunktion för sätena bak kan infotainment Experience för baksätet även användas för Vitality-programmet.

EXECUTIVE DRIVE PRO.

Chassisystemet Executive Drive Pro ger enastående körkomfort utan att göra avkall på de kördynamiska egenskaperna. Luftfjädringen för bak- och framaxeln med elektronisk stötdämparkontroll kännetecknas av en enastående komfort, tillsammans med Executive Drive Pro tillförs ett elektromekaniskt reglerat chassisystem som minimerar karossens lutning vid körning i kurvor och på vägar med ojämnt underlag. Systemet bygger på att de aktiva krängningshämmarna på fram- och bakaxeln kontinuerligt regleras under körningen. Genom integrering av ytterligare information från navigationssystemet, analys av körstilen samt bearbetning av bilder från en framåtriktad kamera uppstår en körupplevelse där både komfort och dynamik är på allra högsta nivå.

 • Disclaimer reference invalid