PIONJÄR. MED HELA VÄRLDEN I BAGAGET.

BMW ConnectedDrive tjänster och appar i BMW 7-serien.

Kommunikation, information och underhållning – med tjänster och appar från BMW ConnectedDrive får ditt mobila liv ett stort lyft. Till exempel kan du med klimatfunktionen och din smartphone se till att din BMW 7-serien har rätt temperatur, eller varför inte använda BMW Concierge Services som reseguide när du är ute och kör.

BMW CONNECTEDDRIVE SERVICES.

Med hjälp av BMW ConnectedDrive Services går det att använda den personliga digitala mobilitetsassistenten BMW Connected i bilen samt ta del av de intelligenta BMW ConnectedDrive-tjänsterna med ett stort utbud av information, underhållning och tjänster när du är ute och kör.


Funktionerna ger t ex tillgång till platsrelaterad information som väder och nyheter, onlinesökning med Google och praktiska Office-funktioner. Dessutom kan individuella tjänster och funktioner som t ex reseguider och hotellguider användas utan smartphone via menyn BMW ConnectedDrive.


I systemet ingår även bekväm och obegränsad användning av utvalda smartphone-appar. BMW ConnectedDrive Services ger dig även tillgång till BMW ConnectedDrive Store, där du snabbt och lätt får tag i alla tjänster och appar du behöver. BMW ConnectedDrive Services erbjuder även en rad andra funktioner som ger dig nya upplevelser varje gång du kör din BMW.

 • BMW Apps

  Funktionen BMW Apps är en plattform som möjliggör bekväm användning av utvalda smartphone-appar i din bil. BMW utvecklar inte bara sina egna appar som t ex BMW Connected och BMW M Laptimer, utan har också ett nära samarbete med partnerföretag som Spotify, Napster, GoPro, Deezer och Audible för att även dessa appar ska kunna användas på ett säkert sätt i bilen.
  För att använda funktionen ansluter man en kompatibel smartphone till bilen med snap-in-adapter, smartphone-USB-kabel eller trådlöst. Därefter går det att styra alla appens funktioner via kontrollreglaget för iDrive. Genom BMW:s nära samarbete med olika partnerföretag ökar hela tiden utbudet av appar som kan användas i bilen. Mer information finns på www.bmw.com/apps

 • Kundportalen My BMW ConnectedDrive

  Via kundportalen My BMW ConnectedDrive kan du skapa din personliga BMW ConnectedDrive-upplevelse. I ett separat funktionsområde på kundportalen finns användbar information om bilens aktuella status, t ex miltal, resterande räckvidd, dörrstatus, takluckor och fönster, servicemeddelanden och Check Control-meddelanden. Dessutom visas bilens aktuella position, vädret där bilen befinner sig och tekniska data för bilen. Det går även att aktivera och använda funktioner för BMW Remote Services. Bilens interiör kan på så sätt regleras till önskad temperatur vid en viss inställd tidpunkt, förardörren kan låsas och låsas upp samt ljustutan aktiveras. På kartan visas var bilen står och det aktuella trafikläget. Destinationer och adresser kan sökas och skickas direkt till bilen. Funktionerna är uppbyggda och designade på liknande sätt som för bilens Control Display och appen BMW Connected, och kan även användas för mobila enheter som telefoner och surfplattor.

 • Apple CarPlay-förberedelse

  Med hjälp av Apple CarPlay-förberedelsen kan föraren använda en kompatibel iPhone, trådlöst och bekvämt även under körning. Innehållet och funktionerna i telefonen, t ex musik, iMessage/sms, telefonfunktionen, Siri, navigation och en rad appar kan visas och användas på vanligt sätt via bilens normala gränssnitt. Funktionerna i bilen styrs med pekskärm, kontrollreglaget iDrive Touch, BMW geststyrning eller via röststyrning (ej med svensk språkversion). Apple CarPlay har en giltighetstid på tre år och kan därefter förlängas via BMW ConnectedDrive Store.

BMW CONCIERGE SERVICES.

Har du alltid undrat hur det skulle kännas att ha en personlig butler? Nu har du din chans, med BMW Concierge Services från BMW ConnectedDrive. Med denna bekväma funktion räcker det med en knapptryckning för att upprätta en förbindelse till BMW Callcenter som assisterar dig när du är ute och kör.
Oavsett om du letar efter en viss restaurang, en uttagsautomat eller ett jourapotek – din BMW Callcenter-assistent tar reda på adressen och skickar den direkt till bilens navigationssystem. BMW Concierge Services fungerar, oberoende av din mobiltelefon, dygnet runt, sju dagar i veckan, oavsett om du är på hemmaplan eller utomlands.

REAL-TIME TRAFFIC INFORMATION.

Med hjälp av Real-Time Traffic Information (RTTI) har du alltid tillgång till den senaste trafikinformationen när du är ute och kör. Du får information om störningar i trafiken tillsammans med den aktuella platsen och varaktigheten för att kunna ge relevant information om trafiksituationen på motorvägar, motortrafikleder, större genomfartsvägar och många gator i städerna. Intelligenta rekommendationer av alternativa rutter hjälper dig att hitta den snabbaste och effektivaste vägen till ditt resmål. Som informationskällor används bl a anonyma rörelseprofiler baserade på GPS-data från fordonsflottor, smartphone-appar och polisrapporter och även återkommande trafikmönster i rusningstrafik.
 

Det aktuella trafikläget visas i form av vägmarkeringar i grönt, gult, orange och rött.

INTELLIGENT NÖDSAMTAL.

Funktionen intelligent nödsamtal ger dig snabb hjälp och assistans från utbildad personal i nödsituationer oavsett när på dygnet olyckan sker. Du kan få hjälp på ditt språk även om olyckan sker utomlands. Systemet ringer automatiskt ett nödsamtal vid en olycka, t ex när airbags löser ut eller om bältessträckarna aktiveras. Via bilens inbyggda SIM-kort – det vill säga oberoende av din privata mobiltelefon – skickas räddningsrelevant information som t ex bilens exakta position, hur allvarlig olyckan är och potentiella skador på passagerarna till BMW Callcenter. BMW Callcenter larmar omedelbart den lokala räddningstjänsten och assisterar samtidigt den som råkat ut för olyckan till dess att räddningstjänsten är på plats. Nödsamtalet kan även utlösas manuellt, för att t ex hjälpa andra trafikanter.

BMW REMOTE SERVICES OCH APPEN MY BMW REMOTE.

Med BMW Remote Services och den kostnadsfria appen My BMW Remote (tillgänglig i Apple App Store och på Google Play) kan du fjärrstyra olika funktioner på din BMW, till exempel låsa och låsa upp bilen. Det går även att skicka adresser till destinationer som hittats genom en onlinesökning med Google direkt till navigationssystemet.
Dessutom kan appen My BMW Remote användas för att hämta uppgifter om bilen, exempelvis räckvidd och status för fönster och dörrar. Föraren har på så sätt alltid aktuell information om bilen direkt till hands, oavsett var den står parkerad.
Självklart går det även att se var bilen befinner sig. Innan BMW Remote Services kan användas måste funktionen aktiveras via kundportalen My BMW ConnectedDrive.

 • Disclaimer reference invalid