IKON FÖR EN NY TID.

Den första BMW i8 Roadster.

IKON FÖR EN NY TID.Den första BMW i8 Roadster.

Framtiden gestaltar sig lovande – i form av den första BMW i8 Roadster. Spännande, fascinerande och redo att ställa frihetsbegreppet på ända. För villkorslös körglädje så långt vägen bär. En blick på det ikoniska formspråket räcker för att sätta fart på adrenalinet. Även varvräknaren tar krafttag uppåt: med 374 hk och 570 Nm accelererar den innovativa hybriddrivningen BMW i8 Roadster från 0 till 100 km/h på 4,6 sekunder. Snabbaste sättet att få känna på en ny definition av frihet.

Läs mer
BMW i8 Roadster Ultimate Sophisto Edition, Sophistogrå, sedd från sidan
Lättmetallfälg i E-Copper, BMW i8 Roadster Ultimate Sophisto Edition, exteriör
Interiör Accaro E-Copper, BMW i8 Roadster Ultimate Sophisto Edition, interiör
Bakdörrarna öppna, BMW i8 Roadster Ultimate Sophisto Edition, Sophistogrå

BMW i8 ROADSTER ULTIMATE SOPHISTO EDITION.

Ovanlig på alla sätt. BMW i8 Ultimate Sophisto Edition tar innovativ prestanda och extravagant design till nästa nivå. Den limiterade utgåvan på endast 200 bilar globalt kan fås för såväl BMW i8 Coupé som för BMW i8 Roadster och gör att bilarna sticker ut från mängden på ett imponerande sätt med lackering i Sophistogrått med speciella highlights, samt exklusiva lättmetallfälgar i E-Copper. De lackerade bromsoken understryker bilens sportiga egenskaper ytterligare. Interiören understryker också exklusiviteten hos den dynamiska Plug-in-Hybrid-sportbilen med interiören Accaro-Copper, specialdetaljer som reglage av keramik och iögonfallande detaljer som instegslister med Edition-specifik grafik eller texten ”1 av 200”-begränsningen på emblemet i mittkonsolen. Dessutom ser Head-Up-Displayen som ingår i den begränsade upplagan till att du alltid har tillgång till aktuell information medan du njuter av ambiensen som skapas av ljuspaketet och det högklassiga HiFi-högtalarsystemet från Harman Kardon.

VILL DU HA ETT PRISFÖRSLAG?

Vill du veta vad en ny BMW skulle kosta dig? Privat eller tjänstebil? Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

KOMPROMISSLÖS UTSTRÅLNING.

BMW i8 Roadster utstrålar futuristisk innovation in i minsta detalj. Den progressiva konturen talar dynamikladdat formspråk i varenda linje. Sportvagnens mest karakteristiska kännetecken är de lika läckra som lättöppnade måsvingedörrarna i lättviktsmaterialet kolfiber. I den kraftfulla fronten återkommer den starka personligheten genom BMW dubbelnjuren, stolt flankerad av strålkastare av full-LED-typ och nydesignade Air Curtains. Det omisskännliga V-formade Black Belt går hela vägen från huven till bakpartiet och understryker distinkt den flacka silhuetten. Den imponerande Streamflow-designen optimerar luftflödet och skapar enastående aerodynamiska egenskaper. Därmed är BMW i8 Roadster en fulländad förening av form och funktion, där allt är inriktat på ett och samma mål: fullkomlig frihet.

”Öppen eMobility för öppna sinnen. Med denna tvåsitsiga ikon tar vi pole position bland hybridsportvagnarna.“
KLAUS FRÖHLICH, STYRELSEMEDLEM I BMW AG

RÖRELSE. FRIHET.

Även interiören i BMW i8 Roadster är ett bevis på den unika karaktären. Den märks tydligt redan vid första anblicken av den exklusiva Interiördesign Accaro eCopper/Amido. Dessutom speglar interiören det utvändiga formspråkets starka dynamik i linjerna, vilket gör hela förarplatsen till en futuristisk upplevelse i sig. Mittkonsolen är något lutad mot föraren, reglage och viktiga funktioner är överskådligt och intuitivt placerade – för maximal förarorientering. De nya, elektriskt inställbara sportstolarna med minnesfunktion erbjuder högsta komfort och perfekt sidostöd. Bakom stolarna finns praktiska fack för mer förvaringsutrymme. Standardutrustningens Travel package inkluderar fällbara mellanväggar och en extra kartficka i nappaläder.
När det är mörkt skapas en lyxig atmosfär tack vare interiörbelysning med LED-lampor. Dörrarnas konturer, instrumentpanelen, mittkonsolen och ratten kan accentueras och varieras i färgerna EfficientDynamics-blå, bärnsten och vit.

REVOLUTIONERANDE VINDRUFS.

BMW i8 Roadster utmanar allt, till och med motvinden. Inte bara tack vare det kraftfulla utseendet, utan framför allt genom den strömlinjeformade karossen, den extrema lättviktskonstruktionen och LED-bakljusen i Layering-design, som genomströmmas av fartvinden.

Läs mer

SPJUTSPETS. AV KOLFIBER.

SPJUTSPETS. AV KOLFIBER.

Ta ledningen. Lättare än någonsin med BMW i8 Roadster. Ett av skälen är den unika lättviktstekniken, eller LifeDrive-arkitekturen som vi kallar den. Den består av Drive-modulen i form av ett aluminiumchassi samt Life-modulen – passagerarmodulen som är tillverkad i höghållfast kolfiber. Båda komponenterna har viktoptimerats ner till minsta gram för att skapa genomtänkt hållbarhet och fulländad sportvagnskänsla i ett.

FRIHET ÄR ATT NÅ ÄNDA FRAM.

FRIHET ÄR ATT NÅ ÄNDA FRAM.

Ladda eller tanka – med den första BMW i8 Roadster är båda lika enkelt. Med det omfattande produkt- och servicepaketet BMW 360° ELECTRIC. Hemma laddar du din BMW i8 enkelt med BMW i Wallbox eller laddkabeln – om du vill med förnybar energi från någon av BMW:s samarbetspartner för grön el. Vi erbjuder personlig rådgivning inför köpet och förmedlar en behörig elinstallatör som monterar och tar din BMW i Wallbox i drift. Antalet publika laddstolpar för användning när du är på väg ökar hela tiden, och du får tillgång till avtal som gör det ännu bekvämare att ladda, till exempel med Bee. Var närmaste laddstation är ser du i den tillhörande appen eller direkt på displayen i din BMW i8 Roadster, till exempel via navigationstjänsterna från BMW ConnectedDrive.

KOPPLA UPP DIG MOT FRAMTIDEN REDAN IDAG.

BMW ConnectedDrive erbjuder innovativa lösningar för perfekt och smidig uppkoppling av nya BMW i8 Roadster – för en intelligent och hållbar form av obegränsad mobilitet. Med BMW ConnectedDrive-tjänsterna för navigationssystemet hittar du till exempel alltid den mest effektiva vägen till målet. BMW Remote Services i kombination med appen BMW Connected för iOS och Android ger dig mängder av viktig information om din BMW i8 Roadster på bara en applängds avstånd. Och tack vare BMW Teleservices får din BMW i serviceverkstad alltid reda på när det är dags för service.

 • Send to Car

  Med Send to Car kan du planera dina smarta rutter och skicka dem till bilen redan innan du stiger in. BMW Connected+ upptäcker om bränslenivån är låg och lägger in ett tankstopp på vägen om det behövs.

 • Dela din beräknade ankomsttid

  Med funktionen Dela din beräknade ankomsttid kan du meddela familj och vänner var du är och när du kommer fram. Mottagaren får en länk till en webbplats, där bilens aktuella position visas på en karta.

PROGRAMMET BMW i PURE IMPULSE EXPERIENCE.

PROGRAMMET BMW i PURE IMPULSE EXPERIENCE.

Som ägare till en BMW i8 Roadster får du tillgång till en värld full av fördelar och privilegier. Programmet BMW i Pure Impulse Experience erbjuder sina medlemmar exklusiva evenemang och unika upplevelser över hela världen. Programmet omfattar ett brett spektrum av intressanta inblickar i en mängd olika områden: så väl teknik som kultur, resor, mat och design.

SÄKERHETEN FRÄMST.

SÄKERHETEN FRÄMST.

Vart resan än går: BMW i8 Roadster redo för allt tack vare ett stort antal assistansfunktioner. Bromsarna har till exempel en bromstorkningsfunktion som torkar bromsarna med jämna mellanrum om det regnar. Helt utan att du märker av det. Vid start under svåra väderförhållanden underlättar den dynamiska väggreppskontrollen (DTC) genom att ge maximalt drivgrepp och motverka hjulspinn. När du kör ser BMW xDrive fyrhjulsdrift till att ge bästa tänkbara grepp i alla situationer. Systemet aktiveras vid hybriddrift och fördelar drivkraften från båda drivsystemen mellan alla fyra hjulen, variabelt och efter behov i den aktuella situationen.

LADDGUIDE.

Laddar BMW i8 Roadster

LADDGUIDE.

The future is electric.

Laddguiden innehåller matnyttig information om bl. a. laddkontakter, elfaser, att ladda hemma och publikt, BMWs laddbara modeller samt batteriteknik.

 • Den angivna bränsleförbrukningen och utsläppsvärdena utgår från EU-förordning (EG) 715/2007 i den version som gällde vid tidpunkten för typgodkännande. Värdena avser ett typfordon med grundläggande konfiguration och det visade intervallet tar hänsyn till storleken på hjul, däck och extrautrustning.

  * Värdena är enligt WLTP-körcykeln. Från och med 1 januari 2020 har WLTP helt ersatt den tidigare körcykeln NEDC. På grund av mer realistiska testförhållande – i WLTP är uppmätt bränsleförbrukning, energiförbrukning och koldioxidvärde ofta högre och verklig räckvidd i många fall lägre än med uppmätt NEDC-värde. Andra värden kan gälla vid beräkning av skatt och övriga fordonsavgifter. Du kan beräkna din fordonsskatt på: www.bilsvar.se

  Mer information om WLTP-körcykeln finns på www.bmw.se/wltp.

  Värdena avser basmodell med standardväxellåda; värden i [ ] gäller för modell med extrautrustningens växellåda.

  Elektrisk räckvidd påverkas av faktorer som körstil, vägbanans beskaffenhet, utomhustemperatur, uppvärmning/luftkonditionering och föruppvärmning/kupékylning.

  Modellerna på bilderna kan ha extrautrustning och tillbehör som inte ingår i standardutrustningen för den svenska marknaden. Information om vilka modeller och utrustningsalternativ som erbjuds i Sverige framgår av texten. Kontakta din BMW-återförsäljare för mer information. Med förbehåll för ändringar i konstruktion och utrustning samt skrivfel och andra felaktigheter.