HÖG TID FÖR NYA IDEAL.

Designen för BMW i8.

HÖG TID FÖR NYA IDEAL.

Designen för BMW i8.

En klassisk sportbil vid första anblicken: extremt låg och bred framifrån, slimmad silhuett, kraftfulla ytor och distinkta linjer. Vid andra ögonkastet ser man en bil med helt ett nytt och genomtänkt koncept. Där designen dessutom fyller en funktion. Och där hållbarhet och effektivitet möter en sportig dynamik. En idealisk symbios personifierad av BMW i8 i sitt rätta element: klistrad mot vägen. Typiskt BMW med andra ord.

HÖG TID FÖR NYA IDEAL.Designen för BMW i8.

En klassisk sportbil vid första anblicken: extremt låg och bred framifrån, slimmad silhuett, kraftfulla ytor och distinkta linjer. Vid andra ögonkastet ser man en bil med helt ett nytt och genomtänkt koncept. Där designen dessutom fyller en funktion. Och där hållbarhet och effektivitet möter en sportig dynamik. En idealisk symbios personifierad av BMW i8 i sitt rätta element: klistrad mot vägen. Typiskt BMW med andra ord.

BMW i

DESIGNFILOSOFI.

Med BMW i8 har vi skapat en unik helhet där hållbarhet smälter samman med kompromisslös premiumkänsla och där den konsekventa designfilosofin bakom BMW i blir tydlig. Hit hör även det vi kallar Black Belt. Ett svart fält som sträcker sig hela vägen från fronten, över taket, till bakpartiet, och som är ett omisskännligt karaktärsdrag hos alla BMW i-modeller. De känns även igen på den dynamiska Stream Flow-designen, Air Curtain och markanta detaljer som u-formade LED-varselljus och LED-bakljus. Även interiören präglas av samma smakfulla BWM i-design och bygger framför allt på hållbart producerade och lätta material. Överallt där det är möjligt har vi konsekvent använt förnybara naturmaterial.

EXTERIÖR.

Långt axelavstånd, korta överhäng, låg profil och som klistrad mot vägen: BMW i8 har allt en renodlad sportbil ska ha. Den extremt låga och breda fronten understryker detta med all önskvärd tydlighet och är som allt annat perfekt optimerad för bästa tänkbara aerodynamik. Den flacka dubbelnjuren tronar i mitten och är en tydlig blinkning till BMW:s klassiska kännetecken. Det v-formade Black Belt-partiet tar sin början på motorhuven för att dynamiskt fortsätta över karossen och hela vägen till bakpartiet.
Den extrema kilformen, de svepande linjerna och den flacka silhuetten skapar en profil som verkligen gör anspråk på en dynamik utöver det vanliga. Genom så kallad Layering-design, där olika ytor och linjer svepande går i och om varandra, uppstår ett unikt spel med konturer som betonar det sportiga intrycket. De olika delarna möts i harmoniska detaljer och skapar en helhet med en kompakt och smidig utstrålning. Som gjuten i ett enda stycke – BMW i8 har ett formspråk som klart och tydligt visar den inneboende kraften.

 • Lackeringar

  För BMW i8 finns det fyra olika färgsättningar att välja mellan:
  Sofistogrå briljanteffekt med accent BMW i Blå eller Frozen Grey metallic
  Jonsilver med accent BMW i Blå
  Protonicblå med accent Frozen Grey metallic
  Kristallvit Pärleffekt med accent BMW i Blå eller Frozen Grey metallic

LED-LJUSDESIGN MED BMW LASERLIGHT.

Med standardutrustningens LED-strålkastare kvalar BMW i8 lätt in i sportvagnsklassens finrum. Alla delar av strålkastarna är av LED-typ. Strålkastarna fram har ljuselement i den för BMW i så typiska u-formen och rymmer såväl varselljus som blinkers. Med extrautrustningens BMW Laserlight för helljuset är ytterligare ett brett ljuselement integrerat för att sätta en tydlig designaccent framifrån. BMW Laserlight ökar helljusets räckvidd och gör vägbanan bättre upplyst. Ett passivt belyst blått band är ett annat kännetecken på den innovativa strålkastartekniken. Med BMW Laserlight är strålkastarinsatsernas sidor dessutom inte mörka, utan har en glänsande metallfinish. Hela strålkastarkonceptet är lika unikt som BMW i8.

MÅSVINGEDÖRRAR.

Upp och pröva dina vingar. Med de spektakulära måsvingedörrarna råder det inga som helst tvivel om att det är klassiska sportbilsgener som bor i BMW i8. Dörrarna är i sig ett extravagant blickfång när de svänger upp, men integreras perfekt i den aerodynamiska karossens smidiga linjer när de är stängda. Inne i bilen förstärker dörrarna interiörens sportiga helhetsintryck. Tack vare lättviktskonstruktionen med material som aluminium, kolfiber och termoplast väger de ungefär hälften så mycket som konventionella dörrar. Det gör dem även lätta att öppna från insidan: Handtaget är ergonomiskt placerat på dörrsidan och är samtidigt en attraktiv formgivningsdetalj.

INTERIÖR.

Den sportiga exteriören återspeglas konsekvent i kupéutrymmet i BMW i8. Alla element och detaljer präglas av lätthet och dynamik. Även här får Layering-designens speciella karaktär med olika skikt och lager sin naturliga fortsättning genom ett funktionellt och klart formspråk. Lättviktstekniken omsätts elegant även i visuellt nytänkande och i form av till exempel synliga kolfiberdetaljer i insteget.
Från den klassiska sportbilskänslan och BMW:s typiska fokus på föraren avviker BMW i8 dock inte en tum. Mittkonsolen är lutad mot föraren. Alla reglage och instrumentpanelen med sina två stora digitala displayer sköts som alltid helt intuitivt. Sittpositionen för alla passagerare är extra låg, och de smäckra lättviktsstolarna ger bästa tänkbara stöd och komfort även i snabba kurvtagningar. Mittkonsolen fungerar som avdelare, och här finns även kontrollreglaget för iDrive inom bekvämt räckhåll.

 • Hållbara material

  Färg- och materialdesignen är en väsentlig del av det smarta och hållbara sportvagnskonceptet. Tack vare extra lätta plastmaterial, som till exempel av återvunna plastflaskor och andra material som skonar miljön, bidrar även inredningen till en hållbar utveckling. Samtidigt är interiördesignens moderna och sportiga premiumkaraktär ännu ett signum och sätter sin tydliga prägel på alla de tre högkvalitativa interiördesignalternativen.

 • Ambient Light

  Ambient Light förvandlar kupéutrymmet i BMW i8 till en stämningsfull upplevelse som föraren kan ställa in efter tycke och smak. Belysningen kan varieras i färgerna EfficientDynamics Blå, Bärnstensgul samt Vit och består av LED-lampor som både understryker den lyxiga atmosfären och ger funktionellt ljus där det behövs. På så vis skapas en speciell ljuseffekt – från dörrarnas konturlinjer, via instrumentpanelen och ratten, hela vägen ner till golvet.

INTERIÖRDESIGNALTERNATIV.

Omisskännlig, sportigt modern och hållbar: Ledstjärnan för framtidens sportbil syns även tydligt i interiörens design, färger och materialval. Med Interiördesign Halo och Interiördesign Carpo har du fyra högkvalitativa utföranden att välja mellan. Gemensamt för alla varianterna är att de i lika hög grad uppfyller kraven på hållbarhet som på premiumkvalitet – och dessutom visar vägen för framtiden. De bästa exemplen är interiörens återvunna lättviktsmaterial och läder som garvats skonsamt med naturliga extrakt av olivblad.

 • Interiördesign Carpo

  Interiördesign Carpo kombinerar stolsklädsel av fint bearbetat läder Spheric med perforerade accenter och naturläder Exklusiv i Svart eller Antracit för instrumentpanelen och dörrsidorna samt läder Walknappa Svart. Det skapar en elegant och sportig interiör som bidrar perfekt till helhetsintrycket av BMW i8, vilket fulländas av den läderklädda ratten med accent Pärlglanskrom och Satinsilver samt smakfullt lackerade accenter i mörkgrå Amido metallic.

  Interiördesign Carpo finns i tre varianter. Utförandet Elfenbensvit har effektfulla klassiska färgkontraster med svarta ytor i naturläder Exklusiv Svart/Antracit. De dynamiskt svängda, ljusa läderytorna på dörrsidorna, instrumentpanelen och stolsklädseln harmonierar fint med den luftiga och transparenta interiören. Varianten med läder i antracitnyansen Amido i kombination med naturläder Exklusiv framhäver mer den sportiga och moderna stilen. Med alternativet Carumgrå skapar de ljusa, perforerade ytmaterialen och naturläder i Antracit en modern kontrast till interiörens luftiga och konsekvent sportiga formspråk. Designalternativet omfattas av exklusiva detaljer som växelväljarspak i keramik, eleganta golvmattor och den lasergraverade logon ”i8” på instegslisten. Bilbälten i BMW i Blå ger en effektfull accent.

 • Interiördesign Halo

  Interiördesign Halo är ren lyx i en ny och hållbar tolkning. Helläderutrustningen är den självklara kombinationen av uttalad premiumklass och naturlig estetik. Läder Exklusiv i färgen Dalbergiabrun är vegetabilskt garvat och kompletteras med accenter i Carumgrå. Interiörens stil och slanka formspråk accentueras effektfullt med BMW i Blå accenter för sömmar, bilbälten och den lädersportratten samt understryks av sportiga kontraster mellan ljust och mörkt för dörrar, sidoinklädning och instrumentpanel. Andra detaljer betonar den högteknologiska aspekten av BMW i och förstärks med detaljer i färgen Amido metallic.

LOUIS VUITTON VÄSKKOLLEKTION.

Extraordinära väskor för en extraordinär bil: Speciellt för BMW i8 har Louis Vuitton tagit fram en ny väskkollektion helt i kolfiber – samma material som för passagerarmodulen. Ett hightech-material som inte bara är extremt lätt utan även enormt hållfast och slittåligt – men här i form av ett tyg som står emot det mesta. Precis som BMW i8 är även väskdesignen unik – omisskännligt elegant och kraftfullt balanserad.
För att maximalt utnyttja utrymmet är väskorna måttsydda. Den stora resväskan kan bäras i handen eller över axeln och passar perfekt i bagageutrymmet i BMW i8. Resegarderoben får plats på förvaringshyllan. Den robusta affärsväskan är idealisk även för datorn och som gjord för baksätet. Den lilla resväskan får plats ovanpå affärsväskan. Alla väskorna i kollektionen har läderhandtag och namnbricka samt det välkända Louis Vuitton-hänglåset.