BMW 360° ELECTRIC – KOMFORTABEL EMOBILITY. ALLTID OCH ÖVERALLT.

Ladda BMW i8.

Det omfattande servicepaketet 360° ELECTRIC erbjuder såväl ett antal olika assistanstjänster och lösningar för flexibel mobilitet som ett innovativt laddkoncept. BMW i8 kan laddas bekvämt hemma med BMW i Wallbox eller laddkabeln. Antalet publika laddstolpar för användning när du är på väg ökar hela tiden och det finns avtal som gör det ännu bekvämare att ladda. Närmaste laddstation hittar BMW i8 smidigt med de innovativa tjänsterna från BMW i ConnectedDrive för navigationssystemet.

ALL-ROUND ELECTRIC.

BMW 360° Electric.

Upptäck BMW 360° ELECTRIC.

LADDA HEMMA.

Hemma kan du enkelt ladda din BMW i8 med en BMW i Wallbox. Dessa laddstationer installeras på hus- eller garageväggen och passar inte bara perfekt till den karakteristiska designen, utan laddar även BMW i8 snabbare än med standardutrustningens laddkabel – på 2 timmar är BMW i8 laddad till 80 % med BMW i Wallbox.*
    
BMW i erbjuder även en installationsservice som hjälper till att avgöra om BMW i Wallbox är kompatibel med ditt elnät och kan installeras hemma hos dig. Om du vill sköts även leverans, installation och driftsättning av behöriga installatörer från partnerföretag till BMW i. Och eftersom BMW i strävar efter hållbar eMobility kan du även teckna ett avtal om grön el med någon av de elleverantörer BMW i samarbetar med. Din BMW i Agent kan även ge råd om du är intresserad av att producera egen el med hjälp av solfångare.

* Beroende på elnätets lokala infrastruktur.

 • BMW i Wallbox

  BMW i Wallbox, BMW i Wallbox Plus och BMW i Wallbox Connect är laddstationer för hemmabruk, som gör det enkelt, snabbt och säkert att ladda din BMW i8.

  Alla varianter av BMW i Wallbox erbjuder smidig och pålitlig laddning. När bilen har anslutits till BMW i Wallbox med laddkabeln startar laddningen automatiskt. BMW i8 kan då laddas till 80 procent av laddkapaciteten på mindre än två timmar.*

  Med en BMW i Wallbox Connect kan du även ladda bilen med egenproducerad, grön el från exempelvis solfångarpaneler – för snabb och hållbar laddning.

  * Beroende på elnätets lokala infrastruktur.

 • BMW i Wallbox installationsservice

  BMW i installationsservice hjälper till att avgöra om BMW i Wallbox är kompatibla med ditt elnät och kan installeras hemma hos dig. Om du vill sköts även leverans, installation och driftsättning av behöriga installatörer från partnerföretaget, Clever, till BMW i. Du får även instruktioner om hur din Wallbox fungerar. Vid frågor, kontakta Clevers kundtjänst.

 • BMW Digital Charging Service

  Med BMW Digital Charging Service (DCS) kan du ladda din BMW i8 med BMW i Wallbox ännu effektivare och helt efter dina behov. Utifrån dina förinställningar för elabonnemanget räknar DCS ut när det är som billigast att ladda bilen och gör automatiskt så att bilen laddas just då. DCS säkerställer att bilen alltid är helt laddad den tid du har ställt in att du vill åka hemifrån. Eftersom DCS är integrerad i BMW ConnectedDrive Services kan du sköta funktionerna med din mobila enhet och på vanligt sätt via iDrive, ConnectedDrive-portalen och appen BMW Connected.

VILKEN WALLBOX PASSAR JUST DIG?

BMW i WALLBOX.

 • Kortare laddtider tack vare både 1-fas- och 3-fasteknik: med 10–32 A och en kapacitet på upp till 22 kW.*
 • Laddtiden reduceras med så mycket som 85 % i förhållande till laddning med standardladdkabeln.**
 • Mindre än tre timmar krävs för 80 % laddning.**
 • Flexibel och enkel anslutning till elnätet.
 • Integrerad DC-läckströmsdetektor.
 • 5,0–7,62 m kabellängd.
 • Kompakta dimensioner, upp till 40 % mindre än Wallbox Pure/Pro.


*Laddkapacitet med 1-fasladdning: upp till 7,4 kW
**Beror på befintligt elnät, bilens utrustning och andra parametrar.

BMW i WALLBOX PLUS.

 • Samma produktegenskaper som hos BMW i Wallbox.
 • Klarar flera användare och har åtkomstkontroll via integrerad RFID-autentisering.
 • Kan uppgraderas till samma funktionalitet som BMW i Wallbox Connect genom tillägg av COM/Wi-Fi-modul.*
 • Kan styras via appen BMW i V (finns för enheter med Apple iOS och Android).


*Från 2:a halvåret 2017.

BMW i WALLBOX CONNECT.

 • Samma produktegenskaper som hos BMW i Wallbox Plus.
 • Integrerad COM-modul, ingen ytterligare utrustning nödvändig.
 • Framtidssäkrad tack vare inbyggd Wi-Fi-modul och förberedelse för elnätskommunikation.
 • Förberedelse för digitala laddtjänster (DCS), däribland laddstatus, detaljerade ladduppgifter och historik, administration av användare, fjärrstyrning och diagnostik, tariffoptimerad laddning, intelligent integrering i solenergisystem och solenergioptimerad laddning.
 • Kan styras via appen BMW Connected.

PUBLIK LADDNING.

BMW i har skapat ett innovativt koncept för optimal laddning av BMW i8 när du är ute och kör. Ofta finns även tillgång till långtidsparkeringsplatser med laddning för i8-ägaren, till exempel i parkeringsgarage. Navigationssystemet i BMW i8 hjälper dig att hitta lämpliga laddstationer och visar dem i bilen, i appen BMW i Remote och på internetportalen My BMW ConnectedDrive.

 • Ladda längs vägen.

  BMW samarbetar med Clever i Sverige. Med CLEVERs app finns alltid närmsta laddstation tillhands i mobilen. Här syns om laddstationen är ledig samt aktuell driftstatus.

  Laddstationerna som ingår i Clever-nätverket visas med hjälp av BMW i ConnectedDrive-tjänsterna i navigationssystemet. Det gör att det går både snabbt och smidigt att hitta och utnyttja publika laddstationer. Användning och betalning sker med kontaktkort eller förmånligt abonnemang med Clevers laddkort.

LADDA NÄR DU KÖR.

I körlägen som inte är helt elektriska laddas högprestandabatteriet direkt av bensinmotorn för att boost-funktionen ska fungera. Mest energi sparas i läget Sport, då även bromskraftåtervinningen vid motorbromsning och aktiv inbromsning är som störst. I Comfort- och ECO PRO-läget matas mindre energi till högprestandabatteriet. Och när du kör BMW i8 i hybridläget laddas batteriet endast genom bromskraftåtervinning.

INDIVIDUELL KÖRSTIL.

Den verkliga förbrukningen för BMW i8 beror helt på hur du använder den. De elektriska delarna av drivlinan gör att den individuella körstilen påverkar bränsleförbrukningen mer än för konventionella bilar. När batteriet är fulladdat kan man som mest uppnå en räckvidd på 37 km i ren eldrift. Om man trycker in eDrive-knappen kan toppfarten vid ren elektrisk körning ökas till 120 km/h. I körlägena Comfort och ECO PRO kopplas bensinmotorn in automatiskt av av det intelligenta drivsystemet, även för att ladda batteriet. I läget Sport är bensinmotorn hela tiden i drift. Förbrukningen för BMW i8 beror på körstilen och körsträckan – ju oftare högprestandabatteriet laddas med laddkabel eller Wallbox, desto mer kan du köra med ren eldrift och på så sätt sänka den totala bränsleförbrukningen.

 • Stadskörning

  I stadstrafik drar BMW i8 nytta av plug-in-hybridtekniken fullt ut. Korta sträckor kan bilen köras helt eldrivet och i hybridläget är bränsleförbrukningen vid blandad körning så låg som 2,1 l/100 km med ett koldioxidvärde på 49 g/km. Det gör BMW i8 till en äkta ”3-litersbil” i stadstrafik.

 • Vardagskörning

  Om du pendlar mellan 6 och 8 mil till jobbet varje dag med din BMW i8 är bränsleförbrukningen ca 3−4 liter. Ett värde som gör att du kan njuta av en renodlad sportbil samtidigt som förbrukningen är i klass med en småbils.

 • Långresor

  På längre sträckor bevisar BMW i8 ett nytt slags effektivitet. Beroende på högprestandabatteriets aktuella laddnivå varierar bränsleförbrukningen, men på en typisk semesterresa ligger den under 8 l/100 km.

 • Sportig körning

  I läget Sport, när BMW i8 tar ut maximal kraft, hjälper bensinmotorn till att ladda batteriet för att hela systemeffekten ska stå till förfogande hela tiden. Bränsleförbrukningen är då i praktiken max 12 liter för 10 mils körning – ett värde som ligger ungefär en tredjedel under vad en vanlig sportbil med samma prestanda drar.

ÖVRIGA ERBJUDANDEN.

BMW i har tagit fram ett hållbart servicekoncept, BMW 360° ELECTRIC, som garanterar dig säker service och tillförlitliga tjänster både före och efter köpet av BMW i8 – och som håller dig mobil i alla tänkbara lägen.

 • Assistanstjänster

  BMW i assistanstjänster är ett brett utbud av tjänster som är speciellt framtagna för BMW i: för att du ska kunna njuta av en avkopplande och bekymmersfri resa i BMW i8 redan innan den har börjat.

 • BMW Add-on Mobility

  BMW i ger dig rätt mobilitetslösning i varje situation. Med BMW Add-on Mobility får du tillgång till BMW:s konventionella modeller och kan flexibelt utnyttja ett visst antal dagar när du ska ut på längre resor. Ska du till exempel på skidresa är kanske en BMW X3 rätt bil. Din BMW i Agent ger dig gärna ett personligt erbjudande.