BMW i

BMW i är ett helhetskoncept för hållbar och framtidsorienterad mobilitet. Vår idé är visionära elbilar och mobilitetstjänster, inspirerande design samt en ny definition av premiumkvalitet med hållbarheten som förtecken. Och med bilar med imponerande innovationskraft: helelektriska BMW i3 – konsekvent genomförd hållbarhet och utvecklad för utsläppsfri körning i städer samt BMW i8 – framtidens sportbil.
Elektrisk och elektrifierande: Varje detalj och varje funktion är skräddarsydd för BMW i3 med eDrive och för det pulserande storstadslivet. BMW i3 drivs helt utan utsläpp med elmotorn och är därför som gjord för att köras även mitt i storstäder, där det redan idag råder begränsningar för vissa typer av fordon. Förutom den ekologiska aspekten har BMW i3 även en annan sida som imponerar stort: en acceleration som får dig att tappa andan – både från låg hastighet och från stillastående. Det kraftfulla batteriet (högprestandabatteri med litiumjonteknik) ger en räckvidd på upp till 16 mil, vilket räcker en bra bit även utanför storstaden. Till och med när du kör på landsvägar kan du tryggt lita på att batteriet klarar räckvidden.
Framtidens sportbil. Effektivare – till exempel genom intelligent lättviktsteknik med kolfiber och aerodynamisk design. Hållbarare – med återvunna material för interiören. Utan minsta avkall på dynamiken och sportbilskänslan. Inga kompromisser, utan den perfekta kombinationen av körglädje och ansvarstagande. BMW i8 är en plug-in-hybrid där fördelarna med innovativa elmotorer och bensinmotorer ryms inom samma bilkoncept. Resultatet är en unik körupplevelse – med ytterst låg förbrukning och låga koldioxidvärden.