KÖRGLÄDJE I NY TAPPNING.

Helt elektriska BMW i3.

KÖRGLÄDJE I NY TAPPNING.

Helt elektriska BMW i3.

KÖRGLÄDJE I NY TAPPNING.Helt elektriska BMW i3.

Världen är i rörelse. Vi är i rörelse. Och rörelse i sig medför alltid något spännande: förändring. Allt fler människor runt om i världen ifrågasätter sina värderingar och funderar över en mer medveten livsstil.
Med BMW i styr vi mot en ny epok, där bilarna för första gången har utvecklats för en mobilitet där hållbart tänkande står i fokus. Därför är BMW i3 mer än en bil. Den är ett rullande bevis på att ansvarstagande och körglädje passar perfekt ihop. Nu är det dags att ta täten. Och dags för en helt ny typ av körglädje.

BMW i

FÖR ATT KUNNA VISA VÄGEN MÅSTE MAN VÅGA TÄNKA I EN NY RIKTNING.

Nyskapande utveckling och pionjäranda hör till traditionen och är ett signum för varumärket BMW och BMW Group. Med varumärket BMW i har BMW Group tagit ännu ett konsekvent steg mot framtiden. BMW i startade år 2007 med ”Project i”: Under utvecklingsfasen ifrågasatte vi både hela idén om vad en bil ska vara och all kunskap från många decenniers bilbyggande, allt för att tvingas tänka i nya banor och skapa förutsättningarna för framtidens mobilitet.

KÖRGLÄDJE I TAKT MED STADENS PULS.

Den helt elektriska BMW i3 är den första serietillverkade bil i världen med en livscykel som bygger på konsekvent hållbarhet – hela vägen från utvecklingsfasen till vardagskörningen. Eftersom den är en helt eldriven bil som körs utan avgaser och utsläpp, är BMW i3 den perfekta följeslagaren på stadens gator.
Men den är inte ”bara en grön bil”: Med sin alerta smidighet och en acceleration från 0 till 100 km/h på 7,2 sekunder är den främst av allt en källa till ren, elektrisk körglädje. När du ska köra iväg räcker det med ett lätt tryck på gaspedalen för att BMW i3 ska accelerera med full kraft.

BMW eDRIVE.

BMW eDRIVE.

Upplev ren, elektrisk körglädje: Den innovativa drivlinan BMW eDrive ser till att du når dina mål lika utsläppsfritt som dynamiskt. Njut av den avkopplade resan i en BMW i3 som glider fram nästintill ljudlöst.

RÄCKVIDD.

RÄCKVIDD.

Med BMW i3 kommer du längre än du tror. De flesta människor kör inte längre än 3,5 till 5 mil om dagen. I vardagslag är alltså BMW i3:s räckvidd vid elektrisk körning på upp till 16 mil absolut tillräcklig.

LADDA.

LADDA.

Hemma eller när du är ute och kör, med standardladdkabeln, BMW i Wallbox eller en publik laddstation: Tack vare det innovativa laddkonceptet går BMW i3 att ladda bekvämt och på bara ett par timmar. För enkelt och bekvämt elbilsägande – när och var du vill.

HÅLLBARHET.

HÅLLBARHET.

BMW i3 visar att det är möjligt att ta ett heltsgrepp på hållbart tänkande: Inte bara för att bilen körs helt utan lokala utsläpp, utan för att hela tillverkningen och bilens livscykel är konsekvent hållbara – hela vägen från de förnybara materialen och alternativa energikällorna vid produktionen till möjligheten att återvinna materialet efteråt.

SNABBGUIDE.

SNABBGUIDE.

Upptäck körglädjen i ny tappning: Snabbguiden ger dig svar på mycket som är värt att veta om den eldrivna BMW i3. Här får du reda på hur du ska köra för att spara så mycket energi som möjligt och samtidigt få längre räckvidd. Eller hur du bäst använder de intelligenta laddalternativen för BMW i3.

BRÄNSLEFÖRBRUKNING OCH KOLDIOXIDVÄRDEN.

Elförbrukning och koldioxidvärde för BMW i3:
Bränsleförbrukning blandad körning l/100km: 0
Koldioxidvärde blandad körning g/km: 0
Elförbrukning blandad körning kWh/100km: 12,9

Elförbrukning och koldioxidvärde för BMW i3 med Range Extender:

Koldioxidvärde blandad körning g/km: 13
Elförbrukning blandad körning kWh/100 km: 13,5
Bränsleförbrukning blandad körning l/100 km: 0,6

Räckvidden beror på olika faktorer som körstil, vägbanans beskaffenhet, utomhustemperatur, uppvärmning/luftkonditionering och föruppvärmning/kupékylning.
Bränsleförbrukning, elförbrukning och koldioxidvärden är beräknade enligt EU-körcykeln. De verkliga värdena för den individuella bilen kan därmed avvika.
Förbrukning och koldioxidvärden finns under rubriken Tekniska data för respektive bilmodell. Förbrukning och koldioxidvärden beror på den valda däckdimensionen.