UPPSEENDEVÄCKANDE INNOVATIV.

Designen för BMW i3.

UPPSEENDEVÄCKANDE INNOVATIV.

Designen för BMW i3.

UPPSEENDEVÄCKANDE INNOVATIV.Designen för BMW i3.

Allt började med ett tomt ark papper. För att kunna tänka så långt framåt som möjligt var vi tvungna att ifrågasätta bilen i sig. Det gjorde att det gick lättare att tänka och skapa helt fritt. Eftersom alla detaljer i en bil hänger samman antog den helt elektriska körupplevelsen helt nya former. Former som återspeglar den nya urbana livsstilen och som dessutom har fått funktioner som till 100 procent är gjorda för stadens puls. Att BMW i3 är en äkta BMW går inte att ta miste på – men hur den uppseendeväckande designen har förändrat hur vi ser på mobilitet upplever du bäst med att titta på exteriören för BMW i3.

Genom den både progressiva och helt igenom hållbara designen har BMW i3 belönats med otaliga utmärkelser. Till de internationella priserna hör renommerade utmärkelser som IF gold product design, World Green Car och World Car Design of the year.

BMW i

DESIGNKONCEPTET.

Tillsammans med en grupp utvecklare skapade designchefen Benoît Jacob en revolutionerande bildesign, som helt och hållet är inriktad mot hållbar eMobility. BMW LifeDrive-arkitekturen är den första i sitt slag: Konceptet består av två separata enheter: Life-modulen, passagerarmodulen i kolfiber, och Drive-modulen i aluminium som innehåller chassi- och drivlinekomponenter samt högprestandabatteriet. Den unika karaktären visar sig särskilt tydligt i kupéutrymmet: Innovativa och hållbara material som kolfiber och trä är inte bara en del av konstruktionen, utan är medvetet fullt synliga blickfång. På så sätt bevisar BMW i3 att nya värderingar inte bara syns utan även känns.

LÄMNAR SAMTIDEN BAKOM SIG: EXTERIÖRDESIGNEN FÖR BMW I3.

EFFEKTIV.

Elektrisk drivlina är en stor fördel, förutsatt att man vågar vara konsekvent nytänkande. Därför gick det att placera den relativt kompakta elmotorn bak. Det i sin tur gör att framhjulen kan vridas längre och därmed underlättas parkering och manövrering. Ytterligare ett tecken på den hållbara ambitionen är de stora, smala däcken och den aerodynamiska fälgdesignen. Båda bidrar till att reducera luftmotståndet och överför perfekt bilens fulla prestanda till vägen.

KOLFIBER KONSTRUKTION.

Ett annat exempel är användningen av kolfiber, som också bidrar till att ge passagerarutrymmet sin öppna form: Tack vare kolfiberkonstruktionen är B-stolpen integrerad i dörrarna. Det gör att de öppnas åt olika håll som pardörrar och underlättar insteget i kupéutrymmet. Tack vare den något högre sittpositionen och att fönsterytorna går in i varandra får man även bättre sikt åt alla håll.

LED-STRÅLKASTARE.

För att du ska kunna se perfekt även på natten kan BMW i3 utrustas med speciella, u-formade LED-strålkastare. De har utvecklats enkom för BMW i3 och ger frontpartiet ett omisskännligt utseende.

Black Belt.

En annan karakteristisk formgivningsfiness hos BMW i3 är det så kallade Black Belt, som sträcker sig från framhuven hela vägen till bakpartiet. Det understryker den innovativa LifeDrive-arkitekturen och får passagerarmodulen att se ännu lättare ut.

BMW i-NJURE.

Även en elmotor behöver kylning. Men eftersom kylbehovet är betydligt mindre än på bilar med förbränningsmotor har den klassiska BMW-njuren en sluten konstruktion. Den betonar den moderna karaktären som BMW i3 utstrålar, och blir extra raffinerad med en kontrastfärgad ram.

DESIGNEN FÖR INTERIÖREN.

Funktionellt rymlig: BMW i3 välkomnar sina passagerare med ett klart formspråk med en tydlig helhetskänsla i interiören. Det finns en mening med allt och varenda detalj är formad för att passa den avsedda funktionen. Samtidigt skapar BMW LifeDrive-arkitekturen en helt ny känsla av rymd med en innovativ, nära nog futuristisk stil: Ingen mittunnel mellan föraren och framsätespassageraren. Ingen B-stolpe mellan fram- och bakdörren, vilka öppnas som pardörrar. Hela kupéutrymmet kan utnyttjas av passagerarna och utstrålar en generöst tilltagen loft-känsla redan vid första anblicken.
Med utvalda material som berör alla sinnen. De personifierar den hållbara tanken bakom BMW i3 och har tagits fram av förnybara och återvunna material. Samtidigt ger den högklassiga och perfekta bearbetningen interiören en sober loft-karaktär.

Hållbar. Funktionell. Unik.

Upplev interiörens design för BMW i3.

INTERIÖRALTERNATIV.

    

 • INTERIÖRDESIGN ATELIER.

  Standardutrustningens Interiördesign Atelier erbjuder ett urval av äkta och högkvalitativa material. Fint avstämda färg- och materialkontraster ger det här interiöralternativet en ännu mer levande känsla. Tygkombinationen Neutronic Aragazgrå framhäver inredningens moderna touch.

 • INTERIÖRDESIGN LOFT.

  Interiördesign Loft utstrålar en stilfull och balanserad känsla. Med naturmaterialet kenaf som bas skapar de lätta materialen en lugn och angenäm miljö. Välplacerade accenter i BMW i Blå betonar den renodlat strikta designen, medan den ljusa instrumentpanelen med narvad struktur i BMW i-design och den ljusa läderklädda ratten visar vägen mot morgondagens formspråk.

 • INTERIÖRDESIGN LODGE.

  Interiördesign Lodge förenar en innovativ och exklusiv stil med naturlig estetik. Ljusa ytor och kombinationen av ull och naturläder Solaric Cassia skapar en trivsam och öppen atmosfär. Svartkalkat eukalyptusträ med öppna porer från certifierat hållbart skogsbruk ger materialet trä som designelement en ny dimension.

 • INTERIÖRDESIGN SUITE.

  Både instrumentpanelen och stolarna är klädda i naturläder Stellaric Dalbergiabrun av naturligt garvat läder och ger Interiördesign Suite sin premiumkaraktär. Alternativet svartkalkat eukalyptusträ med öppna porer är en exklusiv detalj, liksom de matta galvaniserade accenterna som återkommer i hela interiören för detta eleganta utförande.

Bränsleförbrukning och koldioxidvärden.

 • Energiförbrukning (EU) och koldioxidvärde (EU) för BMW i3 (60 Ah):
  Bränsleförbrukning blandad körning l/100km: 0
  Koldioxidvärde blandad körning g/km: 0
  Elförbrukning blandad körning kWh/100km: 12,9

  Energiförbrukning (EU) och koldioxidvärde (EU) för BMW i3 (94 Ah):
  Bränsleförbrukning blandad körning l/100km: 0
  Koldioxidvärde blandad körning g/km: 0
  Elförbrukning blandad körning kWh/100km: 12,6*/13,1**

  Energiförbrukning (EU) och koldioxidvärde (EU) för BMW i3 (60 Ah) med Range Extender:
  Koldioxidvärde blandad körning g/km: 13
  Elförbrukning blandad körning kWh/100 km: 13,5
  Bränsleförbrukning blandad körning l/100 km: 0,6

  Energiförbrukning (EU) och koldioxidvärde (EU) för BMW i3 (94 Ah) med Range Extender:
  Koldioxidvärde blandad körning g/km: 12*/13**
  Elförbrukning blandad körning kWh/100 km: 11,3*/11,9**
  Bränsleförbrukning blandad körning l/100 km: 0,6

  * Fälgtyp 1: 19" fälgar
  ** Fälgtyp 2: 20" fälgar

  Bränsleförbrukning, elförbrukning och koldioxidvärden är beräknade enligt EU-körcykeln. De verkliga värdena för den individuella bilen kan avvika.

  Räckvidden beror på olika faktorer som körstil, vägbanans beskaffenhet, utomhustemperatur, uppvärmning/luftkonditionering och föruppvärmning/kupékylning.

  Förbrukning och koldioxidvärden finns under rubriken Tekniska data för respektive bilmodell. Förbrukning och koldioxidvärden beror på den valda däckdimensionen.