MÅLET INOM RÄCKHÅLL. ENERGI SÅ DET RÄCKER.

Fullt kompatibel med din vardag – räckvidd och laddning med BMW i3.

MÅLET INOM RÄCKHÅLL. ENERGI SÅ DET RÄCKER.

Fullt kompatibel med din vardag – räckvidd och laddning med BMW i3.

MÅLET INOM RÄCKHÅLL. ENERGI SÅ DET RÄCKER.Fullt kompatibel med din vardag – räckvidd och laddning med BMW i3.

BMW i driver konsekvent utvecklingen av hållbar eMobility framåt och gör elbilarna ännu mer vardagsdugliga. Från och med nu finns inte bara den populära BMW i3 med 60 amperetimmar, utan även en modell med ännu längre räckvidd och en batterikapacitet på 94 amperetimmar. BMW i3 (60 Ah) har en räckvidd på upp till 19 mil (EU-körcykeln), och med BMW i3 (94 Ah) kommer du upp till 30 mil (EU-körcykeln respektive 20 mil vid vardagskörning i praktiken). Det gör BMW i3 till en suverän följeslagare för alla tänkbara stadsupplevelser. Dessutom är den en perfekt lösning om du pendlar till jobbet varje dag – inklusive trevliga avstickare.

Om energireserverna ändå skulle vara på väg att ta slut går det i princip av sig självt att ladda BMW i3: Utnyttja tiden du parkerar till att ladda bilen – enkelt och bekvämt med standardladdkabeln (Mode 2) eller ännu snabbare hemma med BMW i Wallbox över natten. När du är på väg kan du t ex använda tjänsten Clever för att ladda på publika laddstationer. Om du rör dig i resten av Europa finns även där specialanpassad mobilitetsservice i form av ChargeNow.

BMW i
BMW i3

KÖRPROFILER.

BMW i3 finns nu i två olika modeller: den etablerade BMW i3 (60 Ah) med en räckvidd på upp till 19 mil (EU-körcykeln) och nya BMW i3 (94 Ah) som kan ta dig upp till 30 mil bort (EU-körcykeln). Det motsvarar en räckvidd på upp till 20 mil vid vardagskörning i praktiken.
 

De båda körprofilerna som visas är Stad och Pendling vilka är två vanliga användningsområden för BMW i3 (60 Ah) och BMW i3 (94 Ah), och uppgifterna finns för både sommar och vinter. Stadsprofilen omfattar körning i stadsmiljö och präglas av många tillfällen till bromskraftåtervinning samt stillastående. Förutom att man ofta sänker farten är den vanligaste hastigheten mellan 0 och 60 km/h. Pendlingsprofilen omfattar en tredjedel av vardera dynamisk körning med stads-, landsvägs- och motorvägsprofil. Räckvidden för BMW i3 med Range Extender kan avvika med upp till 15 km beroende på körprofilen.

RÄCKVIDD.

De flesta människor kör mycket kortare sträckor än de tror: i genomsnitt kör vi bil mellan 35 och 50 km per dag. BMW i3 finns nu i två olika modeller: den etablerade BMW i3 (60 Ah) med en räckvidd på upp till 19 mil (EU-körcykeln) och nya BMW i3 (94 Ah) som kan ta dig upp till 30 mil (EU-körcykeln) resp 20 mil vid vardagskörning i praktiken). Båda modellerna har tre till fyra gånger så lång räckvidd som en genomsnittlig bilförare kör varje dag. Trots detta vill vi inte lämna något åt slumpen. Ett tillförlitligt program analyserar hela tiden alla faktorer som behövs för att beräkna den exakta räckvidden. Körsätt, geografiska förhållanden, temperatur, körläge, vägledning samt klimat-/värmeanläggningens inställningar tas med i beräkningen av den aktuella räckvidden. På så sätt vet du alltid exakt hur långt du kan köra, och kommer alltid fram säkert och bekvämt.

Om så önskas kan Range Extender användas till att förlänga körglädjen ännu mer. Den lilla tysta 2-cylindriga bensinmotorn driver en generator som startar automatiskt så att laddnivån i batteriet hålls konstant.

Steve har testat räckvidden.

Se mer om hans erfarenheter med BMW i3.

 • Värmepumpen: Omvandlar luft till räckvidd

  Elbilar måste även värmas upp elektriskt. De har ingen förbränningsmotor, vars avledningsvärme kan användas till att värma upp kupéutrymmet. Detta kan minska räckvidden. Därför har vi, särskilt med tanke på vintern, tagit fram ett innovativt värmepumpsystem som utnyttjar energin i omgivningsluften. Standardutrustningens värmepump (ej för BMW i3 med Range Extender) aktiveras automatiskt och ger upp till 50 % bättre energieffektivitet än ett vanligt värmesystem. Uppvärmningskomforten är densamma, men räckvidden ökar med upp till 30 %, beroende på utomhustemperaturen.

 • Körlägen: ett effektivt sätt att komma längre

  I en BMW i3 kan du själv bidra till att öka räckvidden, som i standardläget Comfort är upp till 20 mil. Med reglaget för Driving Experience Control kan du välja de extra effektiva lägena ECO PRO och ECO PRO+ och komma ännu längre.

 • Appen BMW i Remote: alltid uppkopplad mot din BMW i3

  I denna tidsålder av eMobility öppnas möjligheter som du inte trodde fanns: Med appen BMW i Remote har du alltid kontroll över din BMW i3 via smartphone eller smartwatch och kan när som helst se batterinivån och räckvidden vid elektrisk körning. Om BMW i3 är ansluten till en laddstation kan du enkelt kontrollera laddstatusen med fjärrstyrning. På så vis kan du bestämma när du vill åka och därmed när din BMW i3 ska vara färdigladdad och ha rätt temperatur. Om du önskar kan appen även analysera hur effektivt du kör.

 • Den dynamiska räckviddvisningen: Ärlighet varar längst.

  För BMW i3 har räckviddsvisningen fått ny och konsekvent design. Målet var att du alltid och med absolut säkerhet ska kunna se hur lång räckvidden är. Det låter enkelt, men det inkluderar ett komplext program som måste kunna analysera ett stort antal faktorer i realtid: data om körstil, geografiska förhållanden, temperatur, körläge, vägval samt klimat- och värmesystemets inställningar måste kunna utvärderas på några sekunder. Resultatet är dynamisk räckviddsvisning som inte bara är väldigt exakt, utan även visar tydligt hur både körstil och omgivningsförhållanden påverkar hur långt du kan köra.

LADDA HEMMA.

Elektrifierande körglädje börjar redan vid laddningen: När batterinivån i din BMW i3 börjar bli låg kan du bekvämt ladda bilen hemma. Med standardladdkabeln ansluter du bara din BMW i3 till ett 230-volts vägguttag och laddar upp högprestandabatteriet till 80 procent på under tio timmar.

Ännu snabbare och bekvämare går det att ladda bilen med BMW i Wallbox eller BMW i Wallbox Pro, som vår installationsservice gärna monterar åt dig hemma. Beroende på modell kan din BMW i3 laddas upp till 80 procent av batteriets laddkapacitet på mindre än tre timmar. Att det går så snabbt beror på att den nya BMW i Wallbox har en extra hög laddeffekt på 11 kW för BMW i3 (94 Ah).

Därmed kan du tanka hemma och kan dessutom göra det med grön el eller med egenproducerad solenergi – för snabb laddning och ännu mer hållbar mobilitet.

Kathryn om att ladda hemma.

Hör mer om hur hon laddar sin BMW i3 hemma.

 • BMW i Wallbox

  BMW i Wallbox, BMW i Wallbox Plus och BMW i Wallbox Connect är laddstationer för hemmabruk, som gör det enkelt, snabbt och säkert att ladda din BMW i3.
  Alla varianter av BMW i Wallbox erbjuder smidig och pålitlig laddning. När bilen har anslutits till BMW i Wallbox med laddkabeln startar laddningen automatiskt. BMW i3 kan då laddas till 80 procent av laddkapaciteten på mindre än tre timmar.*
  Med en BMW i Wallbox Connect kan du även ladda bilen med egenproducerad, grön el från exempelvis solfångarpaneler – för snabb och hållbar laddning.
  * Beroende på elnätets lokala infrastruktur.

 • BMW Digital Charging Service

  Med BMW Digital Charging Service (DCS) kan du ladda din BMW i3 med BMW i Wallbox ännu effektivare och helt efter dina behov. Utifrån dina förinställningar för elabonnemanget räknar DCS ut när det är som billigast att ladda bilen och gör automatiskt så att bilen laddas just då. DCS säkerställer att bilen alltid är helt laddad den tid du har ställt in att du vill åka hemifrån. Eftersom DCS är integrerad i BMW ConnectedDrive Services kan du sköta funktionerna med din mobila enhet och på vanligt sätt via iDrive, ConnectedDrive-portalen och appen BMW Connected.

Med BMW i3 kan du tanka bilen i vartenda vägguttag.

Med BMW i3 kan du tanka bilen i vartenda vägguttag.

LADDA PÅ VÄGEN.

Det finns många goda skäl att köra omkring i din BMW i3 – och ännu fler möjligheter att ladda när du är ute och kör. Det praktiska är att du kan ladda din BMW i3 på publika laddstationer både med växelström (AC) och likström (DC). Det ökar flexibiliteten och gör att det går snabbare att ladda bilen. En publik laddstation av DC-typ matar el med hög strömstyrka direkt till bilens högprestandabatteri. BMW i3 går då att ladda till 80 % på mindre än en halvtimme. Om det inte finns någon DC-station tillgänglig kan du även ladda BMW i3 med en laddstation av AC-typ till 80 % på under tre timmar. Publika AC-laddstationer med växelström är därmed lämpliga för effektiv laddning över natten eller vid längre parkering på dagtid.

 • Clever: laddad med elektrifierande körglädje.

  Med Clever blir det ännu enklare att ladda publikt. BMW i mobilitetstjänster erbjuds från olika elleverantörer som har nätverk för laddinfrastruktur. Du hittar på så vis snabbare och smidigare laddstationer för din BMW i3 – oavsett var du befinner dig, här ingår för övrigt även DC-laddstationer. BMW i ConnectedDrive visar dig alla tillgängliga laddstationer i närheten: i navigationssystemet, i smartphone-appen eller på Clevers webbplats.

FRÅGOR OCH SVAR.

Här hittar du några av de mest förekommande frågor och svar som rör BMW i3.

 • Hur långt kan jag köra på enbart el?

  Upp till 300 km vid perfekta förhållanden. Enligt vår erfarenhet blir det i praktiken cirka 200 km.

 • Skiljer sig räckvidden mycket mellan vinter och sommar?

  Nej, skillnaden är cirka 50 km mellan vinter och sommar.

 • Hur lång tid tar det att ladda?

  Cirka 10 timmar i ett vanligt vägguttag. Använder du vår Wallbox tar det knappt tre timmar. Du kan också hitta publika laddstationer i appen BMW Connected Drive eller i bilens navigationssystem. Där kan du ofta ladda batteriet till 80 % på cirka 40 minuter vilket ger ungefär 16 mils räckvidd.

 • Hur mycket kostar det att ladda fullt?

  Med dagens elpriser kostar det ungefär 27 kr att ladda batteriet från 0 till 100 %.

 • 20 mil är precis på gränsen för mig, går det att få längre räckvidd?

  BMW i3 kan utrustas med en räckviddsförlängare i form av en bensinmotor som kan förlänga räckvidden med upp till 15 mil. Motorn fungerar som en generator och genererar energi för att säkerställa att du kommer fram till resmålet. Så länge du kan tanka bensin kan du fortsätta köra.

 • För vem passar en BMW i3?

  BMW i3 är perfekt för dig som tar hållbarhet på största allvar men som heller inte vill göra avkall på komfort och körglädje. Den är 95 % återvinningsbar, tillverkas med el från vindkraft och lädret färgas med extrakt från olivblad. Behöver du större bil eller längre räckvidd ibland ingår ett Guldkort från Sixt biluthyrning som ger dig 20 % rabatt och en mängd andra fördelar.  

Bränsleförbrukning och koldioxidvärden.

 • Energiförbrukning (EU) och koldioxidvärde (EU) för BMW i3 (60 Ah):
  Bränsleförbrukning blandad körning l/100km: 0
  Koldioxidvärde blandad körning g/km: 0
  Elförbrukning blandad körning kWh/100km: 12,9

  Energiförbrukning (EU) och koldioxidvärde (EU) för BMW i3 (94 Ah):
  Bränsleförbrukning blandad körning l/100km: 0
  Koldioxidvärde blandad körning g/km: 0
  Elförbrukning blandad körning kWh/100km: 12,6*/13,1**

  Energiförbrukning (EU) och koldioxidvärde (EU) för BMW i3 (60 Ah) med Range Extender:
  Koldioxidvärde blandad körning g/km: 13
  Elförbrukning blandad körning kWh/100 km: 13,5
  Bränsleförbrukning blandad körning l/100 km: 0,6

  Energiförbrukning (EU) och koldioxidvärde (EU) för BMW i3 (94 Ah) med Range Extender:
  Koldioxidvärde blandad körning g/km: 12*/13**
  Elförbrukning blandad körning kWh/100 km: 11,3*/11,9**
  Bränsleförbrukning blandad körning l/100 km: 0,6

  * Fälgtyp 1: 19" fälgar
  ** Fälgtyp 2: 20" fälgar

  Bränsleförbrukning, elförbrukning och koldioxidvärden är beräknade enligt EU-körcykeln. De verkliga värdena för den individuella bilen kan avvika.

  Räckvidden beror på olika faktorer som körstil, vägbanans beskaffenhet, utomhustemperatur, uppvärmning/luftkonditionering och föruppvärmning/kupékylning.

  Förbrukning och koldioxidvärden finns under rubriken Tekniska data för respektive bilmodell. Förbrukning och koldioxidvärden beror på den valda däckdimensionen.