BMW i

INTELLIGENT UPPKOPPLING, FÖR ATT DU ALLTID SKA KUNNA VARA PÅ VÄG.

Uppkopplad mobilitet i BMW i3.

Ett konsekvent hållbart tänkande innebär även konsekvent uppkoppling: med standardutrustningens integrerade SIM-kort är BMW i3 alltid uppkopplad mot omvärlden. Därigenom kan du använda tjänsterna från BMW i ConnectedDrive, som säkert och smidigt tar dig dit du vill. För att du aldrig ska vara utan el kan du t ex använda Fortums tjänst Charge & Drive för att ladda på allmänna laddstationer. Om du rör dig i resten av Europa finns även där en specialanpassad mobilitetstjänst i form av ChargeNow.Och med BMW:s bildelningstjänst DriveNow har du alltid nära till en bil om du behöver. DriveNow finns sedan oktober 2015 även i Stockholm.

UPPKOPPLAD NAVIGATION.

Navigationssystemet i BMW i3 är speciellt utvecklat för att göra det ännu bekvämare och effektivare att köra BMW i3. Den dynamiska räckviddskartan visar till exempel tydligt hur långt du kan köra åt olika håll. Om batteriets laddnivå inte skulle räcka får du förslag på hur du kan nå ditt mål. Dessutom visas lediga laddstationer på navigationskartan. En extra bekväm funktion är den intermodala vägledningen (områdesberoende) som kan spara dyrbar tid i tät trafik. Den rekommenderar alternativa färdmedel och visar vägen till pendlarparkeringar.

BMW i navigationssystem

Upptäck det intelligenta navigationssystemet i BMW i3.

 • BMW i navigation.

  För att kunna uppnå våra hållbarhetsmål har vi skapat ett skräddarsytt navigationssystem för elbilar: med extrautrustningens navigationssystem räcker det med en blick på den dynamiska räckviddskartan för att veta vilka mål du kan nå. Här tas batteriets laddnivå, körstil, geografiska förhållanden och trafikinformation i realtid med i beräkningen. Det gör uppgifterna mycket exakta. Om batteriets laddnivå inte skulle räcka till ger räckviddsassistenten upp till tre alternativa sätt för dig att komma fram säkert. Oftast räcker det med förslaget att koppla om till ett effektivare körläge. Dessutom visas lediga laddstationer där du kan ladda din BMW i3.

 • Intermodal vägledning

  Särskilt i städer är inte alltid bilen det snabbaste sättet att ta sig fram. I stället för att sitta i bilkö kan det ibland löna sig att använda alternativ som tunnelbana, tåg eller buss. Den intermodala vägledningen (områdesberoende) analyserar trafikläget och integrerar kollektivtrafiken i navigationsanvisningarna. På så vis kan du välja den snabbaste vägen, såväl före som under körning. Att byta till ett kollektivt transportmedel är enklare än du tror: aktuella tidtabeller visas överskådligt på skärmen. Om du vill kan systemet leda dig till en pendlarparkering i närheten av stationen.

Uppkoppling i BMW i och appen BMW Connected.

I denna tidsålder av eMobility öppnas möjligheter som du inte trodde fanns: Med appen BMW i Remote har du alltid kontroll över din BMW i3 via smartphone eller smartwatch och kan när som helst se batterinivån och räckvidden vid elektrisk körning. Om BMW i3 är ansluten till en laddstation kan du enkelt kontrollera laddstatusen med fjärrstyrning. På så vis kan du bestämma när du vill åka och därmed när din BMW i3 ska vara färdigladdad och ha rätt temperatur. Om du önskar kan appen även analysera hur effektivt du kör.

Roger har testat uppkopplingen.

Hör om hans erfarenheter av uppkoppling med BMW i.

HÅLL KOLL PÅ BILEN MED DIN SMARTWATCH.

Med Apple Watch har du ytterligare en möjlighet att använda funktionerna i appen BMW i Remote. Smartwatch är ett intelligent komplement till en ansluten smartphone och ger dig mycket relevant statusinformation om bilen. Till exempel räckvidden vid elektrisk körning, batteriets laddnivå och information om öppna dörrar och fönster samt en mängd praktiska fjärrfunktioner och alternativa rutter – på mindre än en armlängds avstånd.

CHARGE & DRIVE – LADDA SNABBT OCH ENKELT ÖVERALLT.

CHARGE & DRIVE – LADDA SNABBT OCH ENKELT ÖVERALLT.

Charge & Drive är Fortums nätverk med laddstationer, som du automatiskt får tillgång till när du anskaffar en ny bil från BMW i. Laddstationerna hittar du med bilens navigationssystem eller med hjälp av din smartphone. Användning och betalning sker kontantfritt med mobilen eller en RFID-bricka. En gång i månaden får du en detaljerad översikt över alla laddningar och kostnader. Läs mer på webbplatsen www.fortum.se.

DRIVENOW – SPONTAN MOBILITET NÄR DU VILL.

DriveNow är den nya bildelningstjänsten från BMW, BMW i, MINI och SIXT som finns i många metropoler världen över, bland annat i Stockholm. Kunderna kan boka och hyra en bil spontant, var och när de behöver den. De bilar som är lediga visas direkt i DriveNow-appen, på webbplatsen eller med en lampa på bilen på gatan. Kundkortet eller appen används som elektronisk nyckel.

Köpenhamn. Born Electric.

Den nya BMW i3 flottan för Köpenhamn.

Bränsleförbrukning och koldioxidvärden.

 • Energiförbrukning (EU) och koldioxidvärde (EU) för BMW i3 (60 Ah):
  Bränsleförbrukning blandad körning l/100km: 0
  Koldioxidvärde blandad körning g/km: 0
  Elförbrukning blandad körning kWh/100km: 12,9

  Energiförbrukning (EU) och koldioxidvärde (EU) för BMW i3 (94 Ah):
  Bränsleförbrukning blandad körning l/100km: 0
  Koldioxidvärde blandad körning g/km: 0
  Elförbrukning blandad körning kWh/100km: 12,6*/13,1**

  Energiförbrukning (EU) och koldioxidvärde (EU) för BMW i3 (60 Ah) med Range Extender:
  Koldioxidvärde blandad körning g/km: 13
  Elförbrukning blandad körning kWh/100 km: 13,5
  Bränsleförbrukning blandad körning l/100 km: 0,6

  Energiförbrukning (EU) och koldioxidvärde (EU) för BMW i3 (94 Ah) med Range Extender:
  Koldioxidvärde blandad körning g/km: 12*/13**
  Elförbrukning blandad körning kWh/100 km: 11,3*/11,9**
  Bränsleförbrukning blandad körning l/100 km: 0,6

  * Fälgtyp 1: 19" fälgar
  ** Fälgtyp 2: 20" fälgar

  Bränsleförbrukning, elförbrukning och koldioxidvärden är beräknade enligt EU-körcykeln. De verkliga värdena för den individuella bilen kan avvika.

  Räckvidden beror på olika faktorer som körstil, vägbanans beskaffenhet, utomhustemperatur, uppvärmning/luftkonditionering och föruppvärmning/kupékylning.

  Förbrukning och koldioxidvärden finns under rubriken Tekniska data för respektive bilmodell. Förbrukning och koldioxidvärden beror på den valda däckdimensionen.