INGA KOMPROMISSER. ALLT FÖR KÖRGLÄDJEN.

Hållbarhet i nya BMW i3.

INGA KOMPROMISSER. ALLT FÖR KÖRGLÄDJEN.

Hållbarhet i nya BMW i3.

INGA KOMPROMISSER. ALLT FÖR KÖRGLÄDJEN.Hållbarhet i nya BMW i3.

BMW i3 har ett helt nytt förhållningssätt till mobilitet. Den bygger på en helhetssyn i konceptet, allt från utveckling och produktion till återvinning av materialen i bilen. Många av detaljerna är tillverkade av förnybara naturmaterial – och BMW i3 produceras med 100 procent el från förnybara energikällor. Bättre kan körglädje inte kännas.

BMW i

HÅLLBART TÄNKANDE HELA VÄGEN.

OÄNDLIGT VÄRDEFULLA.

Hållbar utveckling är inte bara tomma ord när det gäller BMW i. De är vår viktigaste ledstjärna. Därför har hela livscykeln för BMW i3 skapats för att vara så skonsam som möjligt mot naturens resurser.

UTVECKLING.

Hela konceptet har skapats från grunden för en ny typ av eMobility. Med innovativa aerodynamiska lösningar har luftmotståndet och energiförbrukningen kunnat reduceras, medan förnybara och återvunna material skonar miljön och ersätter konventionella material som plast.

TILLVERKNING.

Med extra fokus på hållbarhet: kolfibern som används i BMW i3 är tillverkad med 100 procent el från vattenkraft. I BMW:s fabrik i Leipzig produceras BMW i3 till 100 % med el från vindkraft. Jämfört med de andra BMW-modellerna kräver den dessutom bara hälften så mycket energi vid tillverkningen.

ANVÄNDNING.

I BMW i3 kör du utsläppsfritt, ljudlöst och luktlöst. Det minskar luftföroreningarna i stadstrafiken. Och du kan vara ännu konsekventare genom att ladda bilen med så kallad grön el eller med egenproducerad el från solpaneler. ECO PRO-läget ger längre räckvidd och minskar elförbrukningen.

ÅTERVINNING.

BMW i3 kan återvinnas till 95 %. Batterierna kan till exempel återanvändas till att lagra energi från solfångare. Kolfiber återvinns genom att det återförs till produktionsprocessen.

MATERIAL SOM HAR FRAMTIDEN FÖR SIG.

DESIGNDETALJER AV NATURFIBER.

Hållbarhet som syns. Genom att använda kenaf på stora ytor ersätter vi de oljebaserade plastmaterialen och minskar vikten för BMW i3: kenaffibrer väger upp till 30 % mindre än konventionella material. De utvinns ur en malvaväxt som är ovanligt bra på att omvandla CO2 till syre.

STOLSKLÄDSEL AV 40 % ULL.

Stolsklädseln i Interiördesign Lodge består av 40 % certifierad ull, ett återväxande naturmaterial med hög komfort. Ullblandningen transporterar bort värmen från kroppen och reglerar på så sätt stolsytans temperatur och gör den behagligt sval även när det är varmt.

INTERIÖRLISTER AV EUKALYPTUSTRÄ.

Eukalyptus är ett naturligt sammetsmjukt material med öppna porer, vilket bidrar till att det krävs runt 90 procent mindre efterbearbetning jämfört med många andra träslag. Allt eukalyptusträ som vi använder till interiörlisterna kommer från FSC-certifierade plantager som garanterar ett hållbart skogsbruk.

100 % OLIVBLADSGARVAT LÄDER.

För att skona miljön garvas lädret till BMW i3 till 100 % med naturligt extrakt från olivblad. De gör att lädret behåller sin naturliga lyster och sin förmåga att kännas behagligt, oavsett temperatur. Vid olivskörden är olivbladen det avfall som blir över och kan med denna metod användas på ett meningsfullt sätt.

GRÖN EL.

BMW i3 gör det lätt för dig att förverkliga hållbart tänkande i ditt dagliga liv – du släpper inte ut några luftföroreningar när du kör. Det ger mindre avgaser i städerna, vilket gör luften renare. Om du har ett elavtal med ”grön el” eller producerar din el själv med hjälp av solfångare bidrar du konsekvent till att inte släppa ut någon koldioxid alls. ECO PRO-läget ger längre räckvidd och minskar elförbrukningen.