BMW i

BMW 360° ELECTRIC – KOMFORTABEL EMOBILITY. ALLTID OCH ÖVERALLT.

Ladda BMW i8.

Det omfattande servicepaketet 360° ELECTRIC erbjuder såväl ett antal olika assistanstjänster och lösningar för flexibel mobilitet som ett innovativt laddkoncept. BMW i8 kan laddas bekvämt hemma med BMW i Wallbox eller laddkabeln – om så önskas även med el från förnybara energikällor med ett grön el-avtal. Antalet publika laddstolpar för användning när du är på väg ökar hela tiden och det finns avtal som gör det ännu bekvämare att ladda. Närmaste laddstation hittar BMW i8 smidigt med de innovativa tjänsterna från BMW i ConnectedDrive för navigationssystemet.

ALL-ROUND ELECTRIC.

BMW 360° Electric.

Upptäck BMW 360° ELECTRIC.

LADDA HEMMA.

Hemma kan du enkelt ladda din BMW i8 med BMW i Wallbox eller BMW i Wallbox Pro. Dessa laddstationer installeras på hus- eller garageväggen och passar inte bara perfekt till den karakteristiska designen, utan laddar även BMW i8 snabbare än med standardutrustningens laddkabel – på mindre än 2 timmar är BMW i8 laddad till 80 % med BMW i Wallbox Pro.*
 

BMW i erbjuder även en installationsservice som hjälper till att avgöra om BMW i Wallbox eller BMW i Wallbox Pro är kompatibla med ditt elnät och kan installeras hemma hos dig. Om du vill sköts även leverans, installation och driftsättning av behöriga installatörer från partnerföretag till BMW i. Med Online Pre-Check, som du kommer till med nedanstående länk, kan du själv undersöka om det går att installera en BMW i Wallbox hemma hos dig. Och eftersom BMW i strävar efter hållbar eMobility kan du också teckna ett avtal om grön el med någon av de elleverantörer BMW i samarbetar med. Din BMW i Agent kan även ge råd om du är intresserad av att producera egen el med hjälp av solfångare.
 

* Beroende på elnätets lokala infrastruktur.

 • BMW i Wallbox

  BMW i Wallbox och BMW i Wallbox Pro är laddstationer för hemmabruk, som gör det enkelt, snabbt och säkert att ladda din BMW i8.

  Båda varianterna av BMW i Wallbox erbjuder smidig och pålitlig laddning. När bilen har anslutits till BMW i Wallbox med laddkabeln startar laddningen automatiskt. En extra funktion som finns på BMW i Wallbox Pro är en färgskärm med pekfunktion, som gör den ännu enklare att sköta.

  Båda BMW i Wallbox kan ladda upp BMW i8 till 80 procent av laddkapaciteten på mindre än två timmar.*

  Med en av dessa laddstationer för hemmabruk kan du även ladda bilen med egenproducerad, grön el från exempelvis solfångarpaneler – för snabb och hållbar laddning.

  * Beroende på elnätets lokala infrastruktur.

 • BMW i Wallbox installationsservice

  BMW i kan erbjuda en attraktiv helhetslösning för installationen av Wallbox Pure eller Pro: Med Online Pre-Check kan du enkelt ta reda på om förutsättningarna för att BMW i Wallbox ska kunna installeras hemma hos dig uppfylls. Du kan även få hjälp med Online Pre-Check hos din BMW i Agent. Sedan görs en Wallbox installationscheck som du beställer direkt hos din BMW i Agent. Den kontrollerar att ditt elnät och övriga installationsvillkor uppfyller kraven för BMW i Wallbox. Sista steget är att Wallbox installeras och tas i drift med hjälp av Wallbox installationsservice, som du beställer hos din BMW i Agent.

 • Grön el

  Med ett grön el-avtal kan du ladda din BMW i8 med el från förnybar energi – för att du både ska kunna köra elektriskt och ladda bilen helt utan utsläpp. Din BMW i Agent hjälper dig gärna om du är intresserad av en solfångare för att producera egen el.

BMW i WALLBOX.

Snabb. Säker. Effektiv.

DESIGN.

Nya BMW i Wallbox är formgiven för att matcha bilen och är givetvis tillverkad av högklassiga material.

Hemmaladdstationen har många praktiska funktioner som underlättar din vardag. Den kompakta storleken, den funktionella designen och den långa kabeln gör det enkelt att ladda.

LADDNING.

Det räcker med att koppla in laddkabeln för att laddningen ska starta.

Laddeffekten med enfas är upp till 7,4 kW och med trefas upp till 11 kW. Det innebär att du kan ladda din BMW i8 till 80 procent på mindre än två timmar. Laddningen går då ännu snabbare och smidigare än med standardladdkabeln.

Medan bilen laddas kan den även ställas in på önskad temperatur nästa gång du ska använda den. Strömmen som krävs för detta tas då inte från bilens batteri utan från elnätet, allt för att maximera räckvidden.

INSTALLATION.

Anlita BMW i installationsservice från någon av våra utvalda leverantörer.

Denna säkra och individuellt anpassade lösning omfattar själva laddstationen, en installationskontroll och montering på plats av vår professionella installationsservice.

Med hjälp av installationskontrollen undersöker de kunniga installatörerna vilka anslutningsalternativ för BMW i Wallbox som kan komma ifråga, direkt på plats hemma hos dig. Efter installationen visar installatören hur BMW i Wallbox fungerar. Med vår 24 månaders garanti är du alltid på den säkra sidan.

Med Online Pre-Check kan du själv, helt utan förpliktelser, testa om det är tekniskt möjligt att installera en BMW i Wallbox hos dig.

BMW i WALLBOX PRO.

Intelligent. Hållbar. Funktionell.

DESIGN.

Högre laddeffekt och intelligent uppkoppling till energistyrningssystem – BMW i Wallbox Pro förenar exklusiv design med många smarta funktioner.

Funktionerna hos BMW i Wallbox Pro styrs via en 7" pekskärm. Här ställer du in laddningen och kan samtidigt få tydlig information om din förbrukning. En PIN-kod skyddar din BMW i Wallbox Pro mot obehörig användning. Genom att uttaget är högt placerat, blir laddningen lika enkel som att tanka. Kabeln till BMW i Wallbox Pro är i perfekt längd och ligger därför inte på marken, där man kan snubbla på den. De stilrent designade LED-banden visar laddstatusen.

FUNKTIONER.

Med den integrerade 7" pekskärmen på BMW i Wallbox Pro styr du alla funktioner och gör dina individuella inställningar. Skärmen är gjord för utomhusbruk och kan användas vid alla väderförhållanden, även med handskar. En sensor reagerar automatiskt och aktiverar displayen så fort du närmar dig din Wallbox.

På displayen visas information om bland annat aktuell förbrukning och tidigare laddcykler.

Om du kan integrera BMW i Wallbox Pro i ditt nätverk hemma kan du styra alla funktioner via appen BMW i Wallbox Remote och en smartphone eller surfplatta.

LADDNING.

Det räcker med att koppla in laddkabeln för att laddningen ska starta med de inställningar du har gjort.

Med sin höga laddeffekt på upp till 7,4 kW ger BMW i Wallbox Pro extra snabb laddning av batterier till elbilar eller plug-in-hybrider. Högprestandabatteriet i BMW i8 kan laddas upp till 80 % på under två timmar.

Välj själv varifrån elen som matas till din bil ska komma. Med den intelligenta laddstyrningen i BMW i Wallbox Pro med energimätare kan egenproducerad el användas vid laddningen. På så sätt kan du till exempel låta dina egna solfångare stå för energin som laddar din utsläppsfria elbil. Om ingen egenproducerad el finns tillgänglig utnyttjar BMW i Wallbox Pro automatiskt elnätet.

EGENPRODUCERAD EL.

Med energimätaren hos extrautrustningens BMW i Wallbox Pro kan din egen solfångaranläggning kopplas in när du laddar bilen. BMW i Wallbox Pro optimerar laddningen beroende på tillgången till egenproducerad el från solfångarna, vilket gör att din elbil alltid kan köras med minimala utsläpp.

ANVÄNDARHANTERING.

Med funktionen för användarhantering i BMW i Wallbox Pro har du alltid koll på din elförbrukning.

Om bilen körs som tjänstebil använder du den inbyggda mätaren, som beräknar elförbrukningen för olika konton, vilket gör att du kan få ersättning för dina egna elkostnader.

Förbrukningen för de olika kontona kan skickas via e-post direkt från BMW i Wallbox Pro.

LADDSTYRNING.

Tack vare den integrerade laddstyrningen känner BMW i Wallbox Pro av hur mycket el som för närvarande förbrukas i huset och anpassar laddeffekten automatiskt därefter.

På så sätt kan bilen laddas med maximal effekt i perfekt samspel med allt i huset som också drar ström.

Aktuell status för husets elnät visas tydligt på pekskärmen.

SMARTA HEM.

Med hjälp av extrautrustning kan BMW i Wallbox Pro även kopplas upp mot smarta hem-system som myGEKKO och Loxone för perfekt integrering i resten av huset.

Du kan då även styra vissa funktioner i ditt smarta hem-system direkt på din BMW i Wallbox Pro. Som om inte det vore nog ger dig BMW i Wallbox Pro även en väderrapport innan du kör iväg.

INSTALLATION.

Utnyttja BMW i Wallbox installationsservice.

Ger dig en säker och individuellt anpassad lösning som omfattar en installationscheck samt komplett installation på plats.

Med hjälp av installationskontrollen kontrollerar de kunniga installatörerna vilka anslutningsalternativ för BMW i Wallbox Pro som kan komma ifråga, direkt på plats hemma hos dig. När din BMW i Wallbox Pro har installerats får du instruktioner om hur den fungerar, och din installatör visar hur du skapar ditt första användarkonto. Med vår 24 månaders garanti är du alltid på den säkra sidan.

Med Online Pre-Check kan du själv, helt utan förpliktelser, testa om det är tekniskt möjligt att installera en BMW i Wallbox Pro hos dig.

PUBLIK LADDNING.

BMW i har skapat ett innovativt koncept för optimal laddning av BMW i8 när du är ute och kör. Charge and rive är ett nätverk av elleverantörer till publika laddstationer, där BMW i8 kan laddas. Ofta finns även tillgång till långtidsparkeringsplatser med laddning för i8-ägaren, till exempel i parkeringsgarage.
Navigationssystemet i BMW i8 hjälper dig att hitta lämpliga laddstationer och visar dem i bilen, i appen BMW i Remote och på internetportalen My BMW ConnectedDrive.

 • Charge & Drive

  Charge and Drive ger dig tillgång till Fortums nät av publika laddstationer. Med ett RFID-kort får du tillgång till alla laddstationer. Du kan också betala med kortet. I slutet av månaden får du en faktura med översikt över alla laddtillfällen med kortet.

LADDA NÄR DU KÖR.

I körlägen som inte är helt elektriska laddas högprestandabatteriet direkt av bensinmotorn för att boost-funktionen ska fungera. Mest energi sparas i läget Sport, då även bromskraftåtervinningen vid motorbromsning och aktiv inbromsning är som störst. I Comfort- och ECO PRO-läget matas mindre energi till högprestandabatteriet. Och när du kör BMW i8 i hybridläget laddas batteriet endast genom bromskraftåtervinning.

INDIVIDUELL KÖRSTIL.

Den verkliga förbrukningen för BMW i8 beror helt på hur du använder den. De elektriska delarna av drivlinan gör att den individuella körstilen påverkar bränsleförbrukningen mer än för konventionella bilar. När batteriet är fulladdat kan man som mest uppnå en räckvidd på 37 km i ren eldrift. Om man trycker in eDrive-knappen kan toppfarten vid ren elektrisk körning ökas till 120 km/h. I körlägena Comfort och ECO PRO kopplas bensinmotorn in automatiskt av av det intelligenta drivsystemet, även för att ladda batteriet. I läget Sport är bensinmotorn hela tiden i drift. Förbrukningen för BMW i8 beror på körstilen och körsträckan – ju oftare högprestandabatteriet laddas med laddkabel eller Wallbox, desto mer kan du köra med ren eldrift och på så sätt sänka den totala bränsleförbrukningen.

 • Stadskörning

  I stadstrafik drar BMW i8 nytta av plug-in-hybridtekniken fullt ut. Korta sträckor kan bilen köras helt eldrivet och i hybridläget är bränsleförbrukningen vid blandad körning så låg som 2,1 l/100 km med ett koldioxidvärde på 49 g/km. Det gör BMW i8 till en äkta ”3-litersbil” i stadstrafik.

 • Vardagskörning

  Om du pendlar mellan 6 och 8 mil till jobbet varje dag med din BMW i8 är bränsleförbrukningen ca 3−4 liter. Ett värde som gör att du kan njuta av en renodlad sportbil samtidigt som förbrukningen är i klass med en småbils.

 • Långresor

  På längre sträckor bevisar BMW i8 ett nytt slags effektivitet. Beroende på högprestandabatteriets aktuella laddnivå varierar bränsleförbrukningen, men på en typisk semesterresa ligger den under 8 l/100 km.

 • Sportig körning

  I läget Sport, när BMW i8 tar ut maximal kraft, hjälper bensinmotorn till att ladda batteriet för att hela systemeffekten ska stå till förfogande hela tiden. Bränsleförbrukningen är då i praktiken max 12 liter för 10 mils körning – ett värde som ligger ungefär en tredjedel under vad en vanlig sportbil med samma prestanda drar.

ÖVRIGA ERBJUDANDEN.

BMW i har tagit fram ett hållbart servicekoncept, BMW 360° ELECTRIC, som garanterar dig säker service och tillförlitliga tjänster både före och efter köpet av BMW i8 – och som håller dig mobil i alla tänkbara lägen.

 • Assistanstjänster

  BMW i assistanstjänster är ett brett utbud av tjänster som är speciellt framtagna för BMW i: för att du ska kunna njuta av en avkopplande och bekymmersfri resa i BMW i8 redan innan den har börjat.

 • BMW Add-on Mobility

  BMW i ger dig rätt mobilitetslösning i varje situation. Med BMW Add-on Mobility får du tillgång till BMW:s konventionella modeller och kan flexibelt utnyttja ett visst antal dagar när du ska ut på längre resor. Ska du till exempel på skidresa är kanske en BMW X3 rätt bil. Din BMW i Agent ger dig gärna ett personligt erbjudande.