BMW i

INNOVATIVA FUNKTIONER ATT LITA PÅ.

Säkerheten i BMW i8.

BMW i8 har ett speciellt säkerhetskoncept som har skräddarsytts för elbilar. Den höghållfasta passagerarmodulen av kolfiber skyddar inte bara passagerarna, utan även högprestandabatteriet som sitter mellan de båda delarna av Drive-modulen. Innovativa förarassistanssystem från BMW ConnectedDrive hjälper dig att behålla full kontroll och reagera rätt i alla lägen. Och om olyckan ändå skulle vara framme, finns ett stort antal olika tjänster som samverkar för du ska kunna fortsätta färden.

FÖRARASSISTANSSYSTEM.

Utrustningen Driving Assistant för BMW i8 omfattar ett stort antal kamerabaserade assistanssystem.
Om en person eller ett hinder upptäcks bromsar påkörningsvarningen med citybromsfunktion automatiskt i hastigheter mellan 10 km/h och 60 km/h. Påkörningsvarningen skyddar dessutom mot kollisioner med fordonet framför även i högre farter. Om det är för sent att helt förhindra olyckan gör ändå inbromsningsfunktionerna så att kollisionshastigheten minskar.
Kamerasystemen Surround View och Side View med identifiering av hinder ger maximal komfort och underlättar vid parkering. Andra funktioner såsom helljusassistenten och Speed Limit-information ökar säkerheten och komforten under färden.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

Standardutrustningens BMW Head-Up Display i fullfärg visar aktuell information direkt i förarens synfält – för full koncentration på trafiken.
Även information från navigationssystemet visas, samt Speed Limit-information och omkörningsförbud. Dessutom kan information om radiostationer och låttitlar visas liksom kontakter från telefonboken inkl samtalslistor.
Symbolerna som projiceras på vindrutan visas i briljant upplösning och i fullfärg, vilket gör att t ex vägmärken kan avbildas mycket realistiskt. Projektionen är placerad på en ergonomiskt väl vald höjd på vindrutan, men kan även anpassas till dina individuella preferenser.
Projektionens ljusstyrka anpassas automatiskt efter ljusförhållandena utomhus, och det finns dessutom ett natt- och ett dagläge.

HÖGPRESTANDABATTERI MED LITIUMJONTEKNIK.

HÖGPRESTANDABATTERI MED LITIUMJONTEKNIK.

Batteri med lång livslängd.

Högprestandabatteriet är det som förbinder de båda delarna av Drive-modulen och är därmed perfekt skyddat mot yttre inverkan. Ett specialanpassat värme- och kylsystem ser till att temperaturen inte varierar för mycket och ökar på så sätt batteriets livslängd betydligt.

Battery Guard.

Battery Guard hjälper BMW i8-föraren att övervaka bilens högprestandabatteri och informerar även om det händer något oväntat under laddningen eller om ljuset har varit tänt för länge. Fördelen är att batteriet då inte laddas ur helt. Vid en eventuell olycka bryts förbindelsen till högprestandabatteriet automatiskt så att bilen inte riskerar att bli strömförande. För högprestandabatteriet i BMW i8 gäller garantin i 8 år eller 10 000 mil, beroende på vilket som inträffar först.

ASSISTANSTJÄNSTER.

BMW i assistanstjänster är ett brett utbud av tjänster som är speciellt framtagna för BMW i – för att du ska kunna njuta av en avkopplande och bekymmersfri resa i BMW i8 redan innan den har börjat. BMW i ConnectedDrive-tjänsterna hjälper dig inte bara att hålla koll på batteriets laddnivå och laddstatus via din smartphone. De fyller även en funktion för navigationssystemet när räckvidden och yttre faktorer, t ex bilköer, på den aktuella sträckan övervakas och integreras i vägledningen i realtid.
Tack vare de omfattande tjänsterna i BMW Teleservices får du genast veta när det är dags att boka tid för service. BMW i Mobile Care är en annan tjänst som ser till att du alltid håller dig mobil, även vid service, reparation eller om du blir stående med bilen.

 • Laddassistent

  BMW i ConnectedDrive visar med appen BMW i Remote och givetvis även i BMW i8 hur batteriets laddstatus är och hur lång tid det tar innan det är helt uppladdat igen. Det går att konfigurera både laddtiderna och klimatautomatiken, så att BMW i8 håller önskad temperatur i kupéutrymmet redan när du stiger in. Om det skulle bli något problem med laddningen får du automatiskt ett meddelande i appen BMW i Remote – och om laddnivån skulle bli kritisk, även via sms eller e-post.

 • BMW Teleservices

  BMW Teleservices i BMW i8 kommunicerar direkt med föraren eller med BMW i serviceverkstaden. Bilen vet själv när det är dags för service och skickar alla data som behövs direkt till serviceverkstaden. Föraren får automatiskt information om när det är dags för service och kan även själv kontakta sin verkstaden och manuellt skicka de data som behövs. Eventuella problem kan då klaras av direkt på telefon eller hos din BMW i serviceverkstad.

 • BMW i Mobile Care

  Med BMW i Mobile Care håller du dig rullande även när din bil är inlämnad på service eller reparation. När du köper en BMW i8 får du tillgång till BMW i Mobile Care som hjälper dig om bilen av någon anledning blir stående. Här får du kompetent hjälp på telefon vid oväntade händelser som rör bilen eller laddinfrastrukturen och snabb assistans på plats om det skulle vara nödvändigt.

 • Maintenance and repair packages

  The following packages with different scopes of service are available as options: Service Inclusive (maintenance), Service Inclusive Plus (maintenance and wear-and-tear repairs) or Repair Inclusive (extended warranty).
  With BMW i Service Inclusive/Service Inclusive Plus, you can enjoy driving pleasure in your new BMW i vehicle to the full. Depending on the package selected, it means that the costs are covered for maintenance, inspection or wear-and-tear repairs, including Original BMW i Parts. And this not only applies in your own country but worldwide, with all participating BMW i Service Partners. Should you ever wish to sell your BMW i8, the BMW i Service package is automatically transferred to the next owner, thus increasing the resale value of your vehicle.
  In addition, Repair Inclusive offers you the possibility – depending on the package booked – of having repairs carried out without any further costs beyond the statutory warranty period of 24 months.

BMW Fri Service.

BMW Fri Service. BMW Sverige erbjuder fri service för en av oss levererad ny BMW i under 3 år eller upp till 8 000 mil på auktoriserade BMW i serviceverkstäder i Sverige. På Info Display eller Control Display kan du enkelt få fram information om kommande servicetillfällen.

 • BMW i battericertifikat.

  Högprestandabatteriet med litiumjonteknik kännetecknas av sin långa livslängd. Skulle det ändå inom 8 år och under de första 10 000 milen uppstå en defekt i högprestandabatteriet, får du det gratis åtgärdat hos din BMW i Agent. Detaljinformation finns i ett speciellt BMW i battericertifikat.