BMW M3 G80 2020 Isle of Man Grönmetallic sedd framifrån körandes
DrivmedelBensin

THE M3

BMW M

NYA BMW M3 SEDAN.

DrivmedelBensin
THE M3NYA BMW M3 SEDAN.

BMW M3 Competition Sedan, BMW M340i xDrive och BMW M340d xDrive Sedan

BMW M3 Sedan kombinerar kraftfulla proportioner och en distinkt fyradörrars 3-box-design med köregenskaper typisk för M. Trion av starka personligheter anförs av BMW M3 Sedan med en motoreffekt på imponerande 510 hk och ett vridmoment på 650 Nm. Maximal kördynamik garanteras såväl i vardagen som på tävlingsbanan eftersom bilen är utrustad med en High-Performance M TwinPower Turbo-motor, 8-stegad M Steptronic-sportväxellåda med Drivelogic, fyrhjulsdriften M xDrive* som tillval, aktiv M differential och teknik i massor som har hämtats från motorsportvärlden.

 

Modellsortimentet fulländas av BMW M340i xDrive och BMW M340d xDrive Sedan. Förutom designen imponerar de kraftfulla sportsedanerna med en ytterst välavvägd blandning av sportighet, effektivitet och bekväm vardagsfunktionalitet.

Läs mer

JÄMFÖR BMW M3 SEDAN.

Få en översiktlig bild av den viktigaste datan: design, drivlina, chassi och motorprestanda.

BMW M3 COMPETITION SEDAN.

Maximal kördynamik med bakhjulsdrift eller M xDrive.
 • TwinPower Turbo rak 6-cylindrig bensinmotor med en prestanda på 510 hk
 • Snabb 8-stegad M Steptronic-sportväxellåda med Drivelogic
 • Bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift M xDrive
 • 375 kW (510 hk), 650 Nm, 0–100 km/h på 3,5 s
BMW M3 Competition Sedan G80 2020 Frozen Brilliant White metallic sedd snett framifrån

BMW M340i xDRIVE SEDAN.

Den perfekta kombinationen av sportighet, komfort och vardagsfunktionalitet.
 • M TwinPower Turbo rak 6-cylindrig bensinmotor med 374 hk
 • 8-stegad Steptronic-sportväxellåda
 • BMW xDrive
 • 275 kW (374 hk), 500 Nm, 0–100 km/h på 4,4 s
BMW M340i xDrive Sedan G22 2020 Safirsvart metallic sedd snett framifrån

BMW M340d xDRIVE SEDAN.

Kraft och effektivitet kombinerat med obegränsad kraft och vardagsfunktionalitet.
 • M TwinPower Turbo rak 6-cylindrig dieselmotor med 340 hk
 • 8-stegad Steptronic-sportväxellåda
 • BMW xDrive
 • 250 kW (340 hk), 700 Nm, 0–100 km/h på 4,6 s
BMW M340d xDrive Sedan G22 2020 Mineralgrå metallic sedd snett framifrån
 • BMW M3 COMPETITION SEDAN.
 • BMW M340i xDRIVE SEDAN.
 • BMW M340d xDRIVE SEDAN.

BMW M3 COMPETITION SEDAN – PRODUKTHÖJDPUNKTER.

Allt om kördynamik och designutrustning.

BMW M3 Competition Sedan visar hur mycket motorsport som är möjlig med en BMW 3-serie Sedan. Toppmodellen BMW 3-serie Sedan M är utrustad med en kraftfull 6-cylindrig High-Performance M TwinPower Turbo-bensinmotor och drivline- och chassiteknik hämtad från motorsportens värld. Den har sedan anpassats för körning på vanlig väg. Tillsammans med fyrhjulsdriften M xDrive (tillval) med Aktiv M differential levererar denna unika sportsedan alltid typisk kördynamik för M på högsta nivå. Utseendemässigt har bilen atletiska uttryck med kraftfulla proportioner och den distinkta 3-box-designen. Uttrycksfulla M designdetaljer som kolfibertak med fenor eller den genomgående tröskeln ger bilens exteriör en utpräglad motorsport-look. Kupén hos BMW M3 Competition Sedan präglas av en mängd sportiga och eleganta M detaljer som genomgående sätter föraren i fokus.
BMW M3 Competition G80 2020 Frozen Brilliant White metallic sedd snett framifrån
M3 Sedan G80 2020 BMW M TwinPower Turbo rak 6-cylindrig bensinmotor närbild

M TwinPower Turbo rak 6-cylindrig bensinmotor.

Den raka, 6-cylindriga M TwinPower Turbo-bensinmotorn har en överlägsen kraftutveckling och ett sportigt motorljud. Två Mono Scroll-turboaggregat, direktinsprutning, steglöst variabel ventilstyrning Valvetronic och variabel kamaxelstyrning ger en imponerande effekt.

BMW M3 Competition Sedan G80 2020 8-stegad M Steptronic-växellåda närbild växelväljare

8-stegad M Steptronic-sportväxellåda med Drivelogic.

Den 8-stegade M Steptronic Sport-växellådan med Drivelogic erbjuder en mängd växlingsalternativ: från extremt sportig och dynamisk till extra bekväm och nästan omärklig, bränslebesparande. Du kan växla via växelväljaren eller växelpaddlarna på ratten, alternativt via Drivelogic välja något av de tre växlingsprogrammen för den automatiska växellådan.

M xDrive BMW M3 Competition Sedan G80 2020

M xDrive.

M xDrive med aktiv M differential garanterar maximal traktion och kördynamik både i vardagen och på tävlingsbanan. Den speciella M teknologin (tillval) kombinerar kördynamiken hos bakhjulsdrivningen med den oöverträffade fyrhjulsdriften. Välj mellan drivningsvarianterna 4WD, 4WD Sport och – i DSC-off-läge – 2WD.

BMW M3 Competition Sedan G80 2020 Frozen Brilliant White metallic Frontdesign sedd framifrån

Frontdesign.

Fronten hos BMW M3 Competition Sedan präglas av de uttrycksfulla M njurarna i en maximalt dynamisk och reducerad tolkning. De helt svarta och för första gången ramlösa njurarna med horisontella M typiska dubbellameller maximerar luftflödet för kylning av den högvarviga M motorn. Det stora, trapetsformade och centralt placerade luftintaget tillsammans med strålkastarna som smalnar av mot njurarna, ger bilen ett atletiskt uttryck.

BMW M3 Competition Sedan G80 2020 Frozen Brilliant White metallic Sidodesign sedd från sidan

Sidodesign.

Med läckra proportioner och distinkt fyrdörrars 3-box-design – fronten, kupéutrymmet och bakpartiet har tydligt avgränsade former – ger silhuetten hos BMW M3 Competition Sedan ett agilt och smidigt intryck. Det svarta kolfibertaket och det aerodynamiskt optimerade tröskelområdet, inspirerat av motorsport, gör att bilens silhuett pressas ner ännu mer mot gatan såväl optiskt som fysikaliskt. De dynamiskt utformade backspeglarna i karakteristisk M tvåstegsdesign är tillsammans med M gälarna med modellbeteckning och de distinkta M smidda fälgarna med M Compound-bromsar ytterligare höjdpunkter.

BMW M3 Competition Sedan G80 2020 Frozen Brilliant White metallic Bakpartiets design

Bakpartiets design.

Bakpartiet hos BMW M3 Competition Sedan plockar upp det sportiga och agila uttrycket hos bilens sidor. Den stora spårvidden hos de M specifika axlarna ger tillsammans med de maffiga hjulhusen bilen en kraftfull stance som effektivt understryker performance-ambitionerna hos denna sportsedan. Två M typiska dubbla ändrörspar i svart krom och en snygg Gurney-flap i svart högglans förstärker bilens exklusiva motorsportkaraktär.

BMW M3 SEDAN – PRODUKTHÖJDPUNKTER.

Allt om kördynamik och designutrustningar.

BMW M3 Sedan är en renodlad sportbil med fantastiska köregenskaper. För kraften står High-Performance BMW M TwinPower Turbo-motorn på 480 hk, bakhjulsdrift och avancerad teknik hämtad från motorsportvärlden, som det M specifika chassit med aktiv M differential. Den perfekt stegade manuella 6-växlade M växellåda med korta, distinkta växelsteg ger en extra intensiv interaktion mellan föraren och bilen. Det atletiska fyrardörrars 3-box-designen och distinkta M designdetaljer skapar en kaxig attityd som på ett omisskännligt sätt visar på potentialen hos BMW M3 Sedan.
BMW M3 Sedan G80 2020 Isle of Man Grönmetallic sedd snett bakifrån ur grodperspektiv
M3 Sedan G80 2020 BMW M TwinPower Turbo rak 6-cylindrig bensinmotor närbild

M TwinPower Turbo rak 6-cylindrig bensinmotor.

Den raka, 6-cylindriga M TwinPower Turbo-bensinmotorn har en överlägsen kraftutveckling och ett sportigt motorljud. Två Mono Scroll-turboaggregat, direktinsprutning, steglöst variabel ventilstyrning Valvetronic och variabel kamaxelstyrning ger en imponerande effekt.

BMW M3 Sedan G80 2020 6-stegad manuell M växellåda och bakhjulsdrift närbild växelväljare

Manuell M växellåda och bakhjulsdrift.

Den 6-stegade manuella M växellådan möjliggör ett sportigt körsätt. Den är distinkt, optimalt stegad och övertygar med sina korta växlingsvägar. De perfekt avstämda växlingsstegen gör att motorns egenskaper och effekt utnyttjas optimalt.

Perfekt för en Trackday – när DSC-funktionen kopplas ur förvandlar bakhjulsdriften bilen till en fullfjädrad atlet. Tack vare att kraften överförs enbart till bakhjulen framkallar bilen ännu mer känslor i gränsområdet.

BMW M3 Sedan G80 2020 Isle of Man Grön M-specifikt chassi sedd från sidan

M-specifikt chassi.

Det M specifika chassit kombinerar en konstruktion med låg vikt med extra hög vridstyvhet, optimerad chassigeometri med bred spårvidd och aktiv M differential. Exakt styrrespons och feedback från styrningen och hjulupphängningarna ger dig perfekt kontroll över bilen. Med M Setup kan du anpassa bilens egenskaper efter dina önskemål.
BMW M3 Sedan G80 2020 19”/20” 2020 M smidda fälgar 825 M Bicolor Svart närbild hjul

19/20" M smidda fälgar Dubbeleker 825 M Bicolor Svart med olika däckdimensioner fram/bak.

19''/20" M smidda fälgar Dubbeleker 825 M Bicolor Svart med olika däckdimensioner, högglanspolerade, storlek fram 9,5J x 19 med däck 275/35 R 19, bak 10,5J x 20 med däck 285/30 R 20.
BMW M3 Sedan G80 2020 Isle of Man Grön ändrör i krom sedd bakifrån

Ändrör i krom.

De dubbla ändrörsparen hos BMW M3 Sedan sticker ut på ett tydligt sätt i diffusorn i svart högglans. På så sätt skapar de snygga kromlisterna tillsammans med de karakteristiska lamellerna i diffusorn ett sportigt avslut närmast gatan.
BMW M3 Sedan G80 2020 M sportstolar kupé

M sportstolar.

M sportstolar är skålade, har delvis integrerat nackstöd och ett stort antal inställningsfunktioner för att ge dig och framsätespassageraren bästa tänkbara sidostöd. Dessutom kan ryggstödets bredd ställas in individuellt. Den speciella designen med belyst M3 logotyp visar tydligt bilens sportiga ambition.

NYA BMW M340i xDRIVE SEDAN OCH NYA BMW M340d xDRIVE SEDAN – PRODUKTHÖJDPUNKTER.

Kördynamik och utrustningsomfattning hos BMW 3-serien Sedan M fordon.

Nya BMW M340i xDrive Sedan och nya BMW M340d xDrive Sedan omfattar inte bara exklusiv design när det gäller den utvändiga och invändiga utrustningen utan har även en balanserad kombination av prestanda, komfort och effektivitet:

 • Den rättrattade M TwinPower inline 6-cylindringa bensinmotorn med 275 kW (374 hk) i nya BMW M340i xDrive Sedan accelererar från 0 till 100 km/h på 4,4 sekunder.
 • Den starka M TwinPower 6-cylindriga dieselmotorn med 250 kW (340 hk) och ett vridmoment på 700 Nm accelererar från 0 till 100 km/h på 4,6 sekunder i nya BMW M340d xDrive Sedan.
 • M specifik chassiinställning för bra kördynamik med balanserade praktiska funktioner.
 • De exklusiva designelementen i den utvändiga och invändiga utrustningen är M specifika.
BMW M340i xDrive Sedan G20 BMW Individual Frozen Pure Grey metallic sedd från sidan körandes på en väg
BMW M340i xDrive och M340d xDrive Sedan G20 M TwinPower Turbo raka 6-cylindriga motorer

M TwinPower Turbo raka 6-cylindriga motorer.

En toppatlet som förmedlar en ren körglädje: Den raka, 6-cylindriga M TwinPower Turbo-bensinmotorn har en överlägsen kraftutveckling och ett sportigt motorljud. Den raka, 6-cylindriga M TwinPower Turbo-motorn har en överlägsen kraftutveckling och förebildliga förbrukningsvärden.

BMW M340i xDrive och M340d xDrive Sedan G20 8-stegat Steptronic-sportväxellåda

8-stegad Steptronic-sportväxellåda.

Den 8-stegade Steptronic-sportväxellådan möjliggör smidig körning och dynamisk körning med mycket sportig växling – automatiskt eller manuellt med vippbrytare. I läget SPORT är växlingskarakteristiken inställd på högsta prestanda.

BMW M340i xDrive Sedan G20 BMW Individual Frozen Pure Grey metallic sedd snett framifrån körandes

M Teknik-paketet.

M Teknik-paketet omfattar ett kylpaket som garanterar optimal prestanda även vid sportig körning. Detta är till stor fördel för både motorn och laddluftkylaren genom att motorn arbetar med normal arbetstemperatur även vid hög termisk belastning.

BMW M340i xDrive Sedan G20 BMW Individual Frozen Pure Grey metallic BMW kylargrill i nätoptik

BMW kylargrill i nätoptik.

Den markanta BMW kylargrillen i nätoptik är en optisk höjdpunkt på fronten hos nya BMW M340i xDrive Sedan och nya BMW M340d xDrive Sedan. Exklusiva, horisontella nuggets i matt silver och kylargrillsramen i pärlglanskrom drar blickarna till sig.

BMW M340i xDrive Sedan G20 BMW Individual Frozen Pure Grey metallic M ytterbackspeglar svart högglans

M ytterbackspeglar.

De aerodynamiskt optimerade M ytterbackspeglarna i svart högglans i tvåstagsdesign bryter av väl mot bilens färg och ger klar sikt i alla körsituationer tack vare de asfäriska glasen.

BMW M340i xDrive Sedan G20 BMW Individual Frozen Pure Grey metallic sedd bakifrån i närbild

Bakpartiets design.

Avgasändrören, med dubbla kanter, som förstorats till 100 mm och kåpan med kromdel ger bakpartiet ett mycket sportigt utseende. I samspel med den stora diffusorn mellan avgasändrören och de vertikala, insvängda reflektorerna förstärker bilens sportighet ytterligare.

BMW M340i xDrive och M340d xDrive Sedan G20 M lädersportratt

M sportratt i läder.

M sportratt i läder svart Walknappa med multifunktion ger perfekt haptik och en sportig look.

BMW M340i xDrive och M340d xDrive Sedan G20 sportstolar för förare och framsätespassagerare

Sportstolar för förare och framsätespassagerare.

Sportiga och bekväma: Sportstolarna för förare och framsätespassagerare ger ett optimalt stöd tack vare de extra höga sidorna och ett lårstöd som kan ställas in manuellt. Dessutom kan stolarna skjutas framåt och bakåt samt – beroende på utrustning – även lutningen ställas in.

Exklusiva instegslister.

Redan när man kliver in i bilen imponerar de exklusiva instegslisterna med M-logo på inläggen i silvergrått. De ger en optisk försmak på den spännande körupplevelsen som väntar i nya BMW M340i xDrive Sedan och nya BMW M340d xDrive Sedan.

COCKPIT OCH TEKNIK.

M specifik instrument- och hanteringskoncept, digitala tjänster och förarassistanssystem hos BMW M3 Sedan.

Komfort, säkerhet och M känsla på högsta nivå: BMW M3 Sedan assisterar dig under körningen med en mängd innovativa tekniker. Det M specifika kombiinstrumentet* och den M specifika Head-Up Displayen* ger maximal överblick. Funktioner som den individuellt konfigurerbara M Setup*, den röda start-/stoppknappen* eller knapparna M MODE* och SETUP* i mittkonsolen ger extra banracingkänsla. Dra också nytta av de smarta förarassistanssystemen under körning och när du ska parkera eller kommunicera via BMW Intelligent Personal Assistant. Dessutom har du tillgång till en mängd olika anslutningsfunktioner och digitala tjänster som kopplar ihop dig med din BMW. *Finns för BMW M3 Competition Sedan och BMW M3 Sedan.

BMW M3 Sedan G80 2020 Cockpit kupé
BMW 3-serie Sedan M fordon G80 M Drive närbild av M Drive-knapparna på M lädersportratten

M Drive.

M Drive gör att du kan ställa in, anpassa och spara det DSC-läge du föredrar, liksom inställningar för motor, stötdämpare, styrning och bromsar samt växlingspunkterna. Aktiveringen sker via de röda M Drive-knapparna på M lädersportratten.
 

Finns bara för BMW M3 och M3 Competition.

BMW 3-serie Sedan M fordon G80 M specifikt kombiinstrument

M-specifikt kombiinstrument.

Den M specifika instrumentkombinationen ger extra exakt och fokuserad visning av körinformation i lägena SPORT och TRACK. Det gör att du alltid kan se laddningstryck eller däcktryck och -temperatur även när du kör på racingbanan. Systemet styrs och konfigureras med M MODE-knappen i panelen i mittkonsolen.

Finns bara för BMW M3 och M3 Competition.

BMW 3-serie Sedan M G80 G20 BMW Live Cockpit Professional

BMW Live Cockpit Professional

BMW Live Cockpit Professional med navigation omfattar en 14,9" stor högupplöst informationsdisplay med pekfunktion och en helt digital 12,3" instrumentdisplay.

BMW Operating System 8 med BMW Intelligent Personal Assistant.

Det innovativa användarkonceptet BMW Operating System 8 möjliggör ännu enklare hantering av fordonsfunktionerna. Med BMW Intelligent Personal Assistant* kan du styra många fordonsfunktioner med rösten och få personanpassade förslag.

 

*Tjänsten finns i dagsläget inte på svenska.

BMW 3-serie Sedan M fordon G80 G20 BMW Digital Key

BMW Digital Key.

Med BMW Digital Key fungerar en kompatibel smartphone som bilnyckel. Lås upp dörren genom att hålla din smartphone mot dörrhandtaget och lägg den i förvaringsfacket för att starta din BMW. Du kan låta upp till fem andra personer använda en Digital Key.

*BMW Display Key är endast kompatibel med utvalda smartphones. Det finns en lista med alla kompatibla smartphones på bmw.com/digitalkey. En förutsättning för att kunna använda BMW Digital Key är utrustningen Teleservices.

**Finns bara för BMW M340i och M340d xDrive Sedan.

BMW 3-serie Sedan M G80 G20 Remote Software Upgrade Control Display kupé

Remote Software Upgrade.

Är din BMW uppdaterad och utrustad med den senaste programvaran? Med hjälp av Remote Software Upgrade är och förblir din BMW alltid uppdaterad. Uppgraderingarna fjärrinstalleras på liknande sätt som för en smarttelefon. På så sätt kan du låsa upp fler funktioner i bilen.

BMW 3-serie Sedan M G80 G20 Driving Assistant Professional Control Display kupé

Driving Assistant Professional.

Driving Assistant Professional ger bästa tänkbara komfort och säkerhet i kritiska eller monotona trafiksituationer. Förutom funktionerna som ingår i Driving Assistant innehåller Driving Assistant Professional bland annat styr- och spårhållningsassistent med utökade funktioner, nödstoppsfunktion samt filhållningsassistent med aktivt sidokollisionsskydd.
BMW 3-serie Sedan M G80 G20 Parking Assistant Plus Control Display kupé

Parking Assistant Plus.

Parking Assistant Plus underlättar parkering och vändning på små ytor. Det omfattar bl a Surround View-systemet med Top View, Panorama View och 3D View samt parkeringshjälp på sidan, nödbromsfunktionen aktiv parkeringsdistanskontroll, parkeringsassistent för parkering parallellt med eller vinkelrätt mot gatan och backningsassistent.
BMW M3 Sedan G80 2020 BMW M Drive Professional Control Display kupé

M Drive Professional.

M Drive Professional är den optimala följeslagaren för körning med en extra dos adrenalin. M-läget TRACK och M Traction Control i tio steg möjliggör ett skräddarsytt körsätt, M Drift Analyser registrerar driftvinkeln och drifttiden och M Laptimer hjälper dig att göra det perfekta varvet.

TEKNISKA DATA FÖR BMW M3 SEDAN.

BMW M3 Competition Sedan och andra modeller.

Effekt i kW (hk) vid varv/min: 

375 (510) / 6250

Max vridmoment i Nm vid varv/min:

650 / 2750-5500

Acceleration 0–100 km/h på s: 

3,9

Bränsleförbrukning (blandad körning) i l/100 km: 

9,8 - 9,9

Grafik BMW M3 Sedan G80
THE NEW 3

THE 3

BMW M3 Sedan lämnar konventionerna bakom sig och bekräftar än en gång sina ambitioner som sportsedan och stilsättande ikon i mellanklassegmentet.

BMW M PERFORMANCE PARTS.

Extra sportiga utrustningar för BMW M3 Competition Sedan och BMW M3 Sedan.

BMW M3 Sedan G80 2020 sedd snett från sidan med BMW M Performance Parts
BMW M3 Sedan G80 2020 M Performance frontsplitter kolfiber närbild

M Performance frontsplitter kolfiber.

Visa vem du är: M Performance frontsplittern i 100 procent kolfiber framhäver bilens kraftfulla utstrålning och ger den en exklusivare touch. Individuell motorsportlook för högt ställda krav.
BMW M3 Sedan G80 2020 BMW 20”/21” 2020 M Performance smidd fälg 1000 M Frozen Goldbronze närbild

20"/21" M Performance smidda fälgar krysseker 1000 M Frozen Goldbronze.

De förstklassiga 20"/21" M Performance smidda fälgarna med krysseker 1000 M är utförda i Frozen Goldbronze.
BMW M3 Sedan G80 2020 M Performance ljuddämparsystem Titan närbild

M Performance ljuddämparsystem Titan.

Hisnande för öronen: M Performance ljuddämparsystemet imponerar med sitt kompromisslösa motorsportljud. Den bakre ljuddämparen och den sportiga ändrörsmodulen är tillverkad helt av titan, precis som på banracingbilar.