ORIGINAL M.

BMW M2 Coupé.

ORIGINAL M.BMW M2 Coupé.

Den första BMW M2 Coupé vet var den har sina historiska rötter: med en design och ett koncept som bygger på den stolta traditionen från BMW M. Den behärskar konsten att förena höga prestanda och klassisk bakhjulsdrift med precisionen och smidigheten hos en modern M-modell. Frontens och bakpartiets karakteristiska spoilers optimerar luftflöde och aerodynamik. Det sportigt avstämda chassit och en kraftfull rak 6-cylindrig M TwinPower Turbo-bensinmotor ger möjligheter till enastående höga prestanda.

KÖRDYNAMIK OCH EFFEKTIVITET.

Manuell 6-stegad växellåda eller M dubbelkopplingslåda med Drivelogic, aktiv M differential och direkt respons med ett vridmoment på upp till 500 Nm – tydligare kan det inte bli: ett sportigt fullblod i klassisk BMW M-anda.

Racingegenskaper.

Körglädjen i BMW M2 Coupé bygger på avancerad teknik som testats under extremt tuffa förhållanden. Resultatet är en autentisk körupplevelse som bara är möjlig i en BMW M-bil. Nästan perfekt viktfördelning 50:50, ett chassi med enastående väghållning och motorsportinspirerad utrustning.

7-stegad M dubbelkopplingsväxellåda med Drivelogic.

Växla utan avbrott i drivmomentet, utan koppling och utan att ta foten från gasen: med 7-stegad M dubbelkopplingsväxellåda med Drivelogic. Växlingen sker automatiskt eller utförs manuellt med växelpaddlarna på ratten eller med växelväljarspaken. Launch Control garanterar maximal acceleration från stillastående.

Aktiv M differential.

Den aktiva M differentialen ger optimalt drivgrepp och körstabilitet även vid fullt gaspådrag ut ur tvära svängar, vid höga kurvhastigheter eller på olika underlag för hjulen. Drivgreppet maximeras via en elektroniskt reglerad lamellspärr som minskar skillnaderna i rotationshastighet mellan bakhjulen.

M compound-högprestandabromsar.

M compound-högprestandabromsarnas unika kombination av material ger inte bara enastående bromseffekt utan även hög uthållighet och lång livslängd. De väger också mindre vilket leder till bättre smidighet, dynamik och acceleration. M högprestandabromsarna känner man igen på bromsoken i Blå metallic med M-logo.

DESIGN.

Designen för BMW M2 Coupé förmedlar hela den inneboende kraften och dynamiken. Med den sportiga coupéprofilen, de muskulösa formerna och en cockpit med autentiska detaljer från motorsporten skapar den en kraftfull utstrålning.

Bränsleförbrukning och koldioxidvärden för BMW M2 Coupé:
Bränsleförbrukning blandad körning l/100 km: 8,5 till 7,9
Koldioxidvärde blandad körning g/km: 199 till 185
Bränsleförbrukning och koldioxidvärden finns under rubriken Tekniska data för respektive bilmodell.

UPPLEV BMW M2 COUPÉ DU MED.

Välkommen till våra återförsäljare.

Du är alltid varmt välkommen till någon av våra återförsäljare. De besvarar gärna alla dina frågor som som rör BMW och bilägande och bjuder självklart på en schysst kopp kaffe under tiden.