OSYNLIG CO-DRIVER.

BMW ConnectedDrive förarassistans i BMW M2 Coupé.

I en M-bil är det bara en sak som räknas: den ohämmade körglädjen. Allt annat går att delegera. Intelligenta system som Driving Assistant med körfältsassistent hjälper till att identifiera eventuella risker. Med navigation Professional hittar du alltid vägen, även utanför tävlingsbanan. Med backkameran blir det även enklare att parkera och manövrera när det är ont om plats.

Read more

NAVIGATION PROFESSIONAL.

Navigation Professional inkl röststyrning (ej för svensk språkversion), USB-anslutning, 8,8" LCD-färgskärm och radio Professional med DVD-enhet har tredimensionell kartvisning och 20 GB lagringskapacitet. Enkel and intuitiv att använda med kontrollreglaget iDrive Touch eller pekskärm. Fria kartuppdateringar i tre år ingår i licensavtalet.

  • Kontrollreglage iDrive Touch

    Kontrollreglaget iDrive Touch, som ingår i navigation Professional, gör det möjligt att använda iDrive-systemet på ett intuitivt och bekvämt sätt. Med hjälp av pekplattan i kontrollreglaget kan man enkelt skriva in destinationen för navigationssystemet med sin egen handstil och bekvämt följa med på Control Display.

  • Kartuppdatering

    Uppdatering av navigationskartorna under 3 år ingår. Uppdateringarna kan göras hos din BMW serviceverkstad.

DRIVING ASSISTANT.

Säkerhetsutrustningen Driving Assistant varnar om bilen riskerar att överskrida en sidomarkering samt om det finns risk för kollision.

Read more

Körfältsassistent.

Körfältsassistenten identifierar körfältsmarkeringar och varnar genom en lätt vibration i ratten om bilen är på väg in i ett annat körfält med en hastighet som överstiger ca 70 km/h. Varningen aktiveras inte om filbytet är avsiktligt, dvs om blinkers är aktiverade.
Read more

Påkörningsvarning.

Påkörningsvarningen med citybromsfunktion identifierar bilar medan fotgängarvarningen med citybromsfunktion identifierar människor. Om fordonet framför bromsar in häftigt reagerar din BMW direkt om påkörningsvarningen är aktiverad. Systemet reagerar stegvis. Först visas en varningssymbol, därefter börjar symbolen blinka och en signal hörs, och som sista åtgärd bromsas bilen lätt vid en hastighet på under 60 km/h.
Read more

Fotgängarvarning.

Fotgängarvarningen, som är aktiv mellan 10 och 60 km/h, skickar en enstaka varning vid akut fara. När systemet varnar för en kollision förbereds samtidigt bromsarna på en snabbare reaktion. I nödfall påbörjar systemet en inbromsning. Vid mörker och dimma kan systemets funktion vara begränsad.
Read more

BACKKAMERA.

BACKKAMERA.

Backkameran ger dig bättre överblick när du backar och parkerar med en hastighet på max 15 km/h. Den visar området bakom bilen på Control Display. Interaktiva spårlinjer för avstånd och vändcirkel hjälper föraren vid till exempel fickparkering. Hinder av olika slag visas med färgmarkering.

BMW SELECTIVE BEAM.

BMW SELECTIVE BEAM.

BMW Selective Beam underlättar nattkörningen för föraren och ökar både komforten och säkerheten. Funktionen ger bästa tänkbara sikt i mörker, utan att andra förare bländas. BMW Selective Beam identifierar andra trafikanter och bländar av helljuset just där dessa befinner sig.