OSYNLIG CO-DRIVER.

BMW ConnectedDrive förarassistans i BMW M2 Coupé.

I en M-bil är det bara en sak som räknas: den ohämmade körglädjen. Allt annat går att delegera. Intelligenta system som Driving Assistant med körfältsassistent hjälper till att identifiera eventuella risker. Med navigation Professional hittar du alltid vägen, till och med utanför tävlingsbanan. BMW Selective Beam lyser upp vägen perfekt och ökar därmed säkerheten. Med backkameran blir det även enklare att parkera och manövrera när det är ont om plats.

NAVIGATION PROFESSIONAL.

Navigation Professional utmärker sig genom sin design och många praktiska funktioner: Navigationssystemet är enkelt att använda och särskilt anpassat till din BMW inklusive hanteringskonceptet iDrive och kontrollreglage iDrive Touch. I systemet ingår radio Professional med DVD-spelare och 20 GB hårddiskutrymme för musikfiler. Det går även att lägga till Real-Time Traffic Information (RTTI). En integrerad 8,8" LCD-färgskärm med splitscreen-funktion (huvud- och assistansfönster) ger optimal läsbarhet och översikt.

  • Kontrollreglage iDrive Touch

    Enkel och intuitiv hantering av navigationssystemet med hjälp av kontrollreglaget iDrive Touch där destinationer för kan skrivas in för hand på den beröringskänsliga ytan, med direktvalsknapparna och de åtta favoritknapparna eller genom röststyrning (ej i kombination med svensk språkversion). Tack vare att kartan visas i 3D, med satellitbilder som bakgrund och utvalda sevärdheter i fotorealistisk grafik, blir navigationen till en fascinerande visuell upplevelse utöver det vanliga.

  • Kartuppdatering

    Uppdatering av navigationskartorna under 3 år ingår. Uppdateringarna kan göras hos din BMW serviceverkstad.

DRIVING ASSISTANT.

Utrustningen Driving Assistant är en kombination av de kamerabaserade systemen körfältsassistent och påkörnings- och fotgängarvarning med citybromsfunktion.

Körfältsassistent.

Körfältsassistenten identifierar körfältsmarkeringar och varnar genom en lätt vibration i ratten om bilen är på väg in i ett annat körfält med en hastighet som överstiger ca 70 km/h. Varningen aktiveras inte om filbytet är avsiktligt, dvs om blinkers är aktiverade.

Påkörningsvarning.

Påkörningsvarningen med citybromsfunktion identifierar bilar medan fotgängarvarningen med citybromsfunktion identifierar människor. Om fordonet framför bromsar in häftigt reagerar din BMW direkt om påkörningsvarningen är aktiverad. Systemet reagerar stegvis. Först visas en varningssymbol, därefter börjar symbolen blinka och en signal hörs, och som sista åtgärd bromsas bilen lätt vid en hastighet på under 60 km/h.

Fotgängarvarning.

Fotgängarvarningen, som är aktiv mellan 10 och 60 km/h, skickar en enstaka varning vid akut fara. När systemet varnar för en kollision förbereds samtidigt bromsarna på en snabbare reaktion. I nödfall påbörjar systemet en inbromsning. Vid mörker och dimma kan systemets funktion vara begränsad.

BACKKAMERA.

BACKKAMERA.

Backkameran visar föraren området bakom bilen på Control Display vid parkering och backningsmanövrar. Backkameran ger dig bättre överblick när du backar och parkerar med en hastighet på max 15 km/h.
Spårlinjerna och hindermarkeringarna i färg som visas på Control Display anger om den aktuella parkeringsplatsen är tillräckligt stor för bilen och fungerar sedan som stöd när man parkerar. Vid fullt rattutslag visas röda linjer för vändcirkeln och gröna spårlinjer som anpassar sig efter rattrörelserna.
Backkameran stängs automatiskt av efter 10 meter eller när bilen överskrider 15 km/h.

BMW SELECTIVE BEAM.

BMW SELECTIVE BEAM.

BMW Selective Beam underlättar nattkörningen för föraren och ökar både komforten och säkerheten. Funktionen ger bästa tänkbara sikt i mörker, utan att andra förare bländas. BMW Selective Beam identifierar andra trafikanter och bländar av helljuset just där dessa befinner sig.