OBEGRÄNSAD SÄKERHET.

Säkerhet och komfort i BMW M2 Coupé.

När det gäller aktiv och passiv säkerhet går det inte att kompromissa. BMW M2 Coupé rustad för alla tänkbara utmaningar, tack vare ett stort antal säkerhetsfunktioner. Även den förarorienterade layouten i cockpit bidrar till att du kan reagera blixtsnabbt, samtidigt som den ger hög komfort både på tävlingsbanan och i vardagen. Med BMW Fri Service och BMW Teleservices är din bil alltid i toppskick, allt du behöver tänka på är att köra!

M-TYPISK FÖRARORIENTERING.

I M-modellernas ergonomiska koncept ingår en exklusiv cockpit med M-typisk förarorientering. Alla reglage är utformade med föraren i centrum. Liksom i motorsportens värld bygger det på intuitiv och total kontroll över bilen i kombination med extremt snabba reaktionstider.
Cockpit-känsla, ergonomiskt optimerade M sportstolar, knästöd, perfekt placerade reglage för kördynamik, BMW M Head-Up Display, M-växelväljarspak och M-specifikt kombiinstrument är avgörande för att du ska få bästa tänkbara ergonomi och den rätta sportkänslan. På M lädersportratten finns även motorsportinspirerade växelpaddlar för snabb och bekväm växling.
Alla reglage för komfort, kommunikation och underhållning, som klimatanläggning, navigationssystem och radio, sitter till höger så att de är lätta att komma åt även för framsätespassageraren. Därmed kan du som förare koncentrera dig ännu mer på det väsentliga – den rena och sanna körglädjen.

PASSIV SÄKERHET.

Varje BMW-modell är utrustad med ett paket bestående av intelligenta säkerhetsfunktioner som aktivt bidrar till att minimera risken för olyckor – samtidigt som de ger den där känslan av att alltid vara i trygga händer. En extremt stark och väl tilltagen balkkonstruktion i kombination med intelligent användning av höghållfast stål sänker inte bara vikten utan bidrar till att maximera passagerarutrymmets hållfasthet.
Energin vid en kollision leds runt passagerarutrymmet till andra delar av karossen, som underredet, sidoramen, torpedväggen och taket för att tas upp av de främre och bakre deformationszonerna. Vid en kollision från sidan bidrar förstärkta B-stolpar och tröskelbreddare, höghållfasta sidokollisionsbalkar i dörrarna samt stabila tvärbalkar under stolarna till ännu bättre skydd.
Bilens frontparti innehåller olika system för att skydda fotgängare. Mellan stötfångaren och dess inklädnad finns en stötabsorberande del som mildrar skadorna vid en eventuell påkörning i benhöjd. Dessutom har motorhuven deformationselement som fångar upp kollisionsenergin och fungerar som deformationszon.

BMW FRI SERVICE. BEKYMMERSFRITT BILÄGANDE.

Med BMW Fri Service behöver du inte längre oroa dig för underhållskostnader. Din nya BMW har nämligen BMW Fri Service de 3 första åren upp till 8 000 mil (gäller endast svensksålda bilar). Det innebär att du kostnadsfritt får ordinarie service, i enlighet med bilens serviceintervallsystem, utförd hos din auktoriserade BMW återförsäljare/serviceverkstad i Sverige.

På så vis slipper du oroa dig för servicekostnader de första åren och kan helt och hållet ägna dig åt att köra!