MOTOR.

BMW M

Den raka 6-cylindriga 3-liters M TwinPower Turbo-bensinmotorn.

MOTOR.

Den raka 6-cylindriga 3-liters M TwinPower Turbo-bensinmotorn.

MOTOR.Den raka 6-cylindriga 3-liters M TwinPower Turbo-bensinmotorn.

Hjärtat i BMW M4 Cabriolet: den raka 6-cylindriga M TwinPower Turbo-bensinmotorn. Med en enorm kraft och ett ojämförligt ljud. Det perfekta samspelet mellan de optimalt avstämda motorsportkomponenterna ger en dragkraft på 317 kW (431 hk), som till och med kan stegras till 331 kW (450 hk) med extrautrustningens M Competition-paket.

FRÅN 0 TILL 100 PÅ 4,4 SEKUNDER.

FRÅN 0 TILL 100 PÅ 4,4 SEKUNDER.

Den raka, 6-cylindriga M TwinPower Turbo-bensinmotorn med tre liters cylindervolym kombinerar det bästa av två världar: högvarviga egenskaper med upp till 7 600 varv/min och en enastående kraft med ett maximalt vridmoment på 550 Nm. Biturbo, direktinsprutning och M-typisk finkalibrering ger omedelbar motorrespons, ohämmad dragkraft och suverän dynamik redan vid en lätt beröring av gaspedalen. En mängd innovationer, t ex konstruktion utan cylinderfoder och den lätta, smidda vevaxeln, bygger vidare på det intelligenta lättviktskonceptet, förbättrar dynamiken och accelerationen, minskar förbrukningen och ger en optimal viktfördelning som i princip motsvarar 50:50. Resultatet: extremt smidiga köregenskaper som framhävs på ett markant sätt genom det omisskännliga ljudet från M-motorn.

Förbrukning och koldioxidvärden.

 • BMW M4 Cabriolet:
  Bränsleförbrukning blandad körning (EU) l/100 km: 9,5 [8,7]
  Koldioxidvärde blandad körning (EU) g/km: 218 [203]

  Värden i [ ] gäller för bilar med extrautrustningens M dubbelkopplingsväxellåda.

  Bränsleförbrukning, elförbrukning och koldioxidvärden är uppmätta enligt EU-körcykeln (93/116/EG). Bilarna på bilderna är extrautrustade.

  Förbrukning och koldioxidvärden finns under rubriken Tekniska data för respektive bilmodell. Förbrukning och koldioxidvärden beror på den valda däckdimensionen.

  Värdena avser inte den enskilda bilen och är heller inte en bindande del av erbjudandet, utan enbart till för att olika bilar ska kunna jämföras. Enligt direktivet 1999/94/EG tas inte hänsyn till koldioxidutsläpp som uppstår vid produktion och tillhandahållande av bränsle och andra energislag när koldioxidvärdet för bilen beräknas.