GRÄNSLÖS.

BMW M

BMW M4 Cabriolet. Radikalt annorlunda.

GRÄNSLÖS.

BMW M4 Cabriolet. Radikalt annorlunda.

GRÄNSLÖS.BMW M4 Cabriolet. Radikalt annorlunda.
BMW M

Acceleration 0–100 km/h s

4,6 [4,4]

Motoreffekt kW (hk) vid varv/min

317 (431)/5500-7300

Bränsleförbrukning blandad körning (EU) l/100 km

9,1 [8,7]

Koldioxidvärde blandad körning (EU) g/km

213 [203]

Tjänstevikt kg

1 840 [1 865]

Basutförande från

858 400 kr

Tanka sol och adrenalin på samma gång. Med exakta köregenskaper, superb smidighet och enastående dynamik. Med en motor som imponerar med sina överlägsna prestanda. Med många tekniska funktioner med omisskännliga sportgener. Den suveräna känslan när taket fälls ned och framkallar ett brett leende: BMW M4 Cabriolet är sportig frihet på fyra hjul.

FASCINERANDE FORMSPRÅK.

Temperamentsfull design.

BMW M4 Cabriolet väcker alla dina sinnen till liv med en dynamisk silhuett och ett fällbart tak som ger obegränsat med körglädje året runt. Upptäck de läckra designdetaljerna som M-njure med dubbelstavar och M4-emblem, M-gälar på sidorna samt avfasade dubbla M-ändrör.

Coupéinspirerade linjer.

Med sin långsträckta kontur och utpräglade sidopartier ger BMW M4 Cabriolet ett sportigt och kraftfullt intryck från alla håll. Den smäckra silhuetten avslutas med ett uttrycksfullt bakparti med bred stans som betonar den inneboende kraften, oavsett om taket är uppfällt eller nedfällt.

Kraftfull front.

Den framåtsträvande fronten hos BMW M4 Cabriolet med njure i Svart högglans och dubbelstavar har stora luftintag och accentueras av strålkastare med full-LED-teknik. Utmejslad design och fantastisk lyskraft – för den rätta utstrålningen på dagen och perfekt upplyst vägbana i mörker.

Markant bakparti.

De utställda hjulhusen ger en fingervisning om den inneboende kraften i BMW M4 Cabriolet. LED-bakljus i ny design accentuerar bakpartiets breda stans, dag som natt. Avfasade dubbla M-ändrör och M diffusor passar perfekt till bakspoilern med sina karakteristiska luftutsläpp.

Aerodynamiska detaljer.

De båda vertikala luftintagen för Air Curtain och M-gälarna på sidorna med integrerad Air Breather reducerar luftmotståndet kring hjulhusen. Det bidrar till optimala aerodynamiska värden – och ökar hjärtslagen lite extra.

Fällbart tak.

När det fällbara taket öppnas automatiskt i en hastighet på upp till 18 km/h tar det bara ungefär 20 sekunder innan du till fullo får uppleva den fascinerande och intensiva cabrioletkänslan. Även i stängt skick utgör taket ett blickfång, som dessutom ger säkerhet och behaglig akustik i höga hastigheter.

Full-LED-teknik.

Även bakljusen är helt utförda i LED-teknik. Den utdragna L-formen med genomgående ljuselement går elegant över på bakluckan och understryker på så sätt bakpartiets markanta linjer.

M COMPETITION-PAKET.

M Competition-paketet erbjuder extra mycket kördynamik tack vare ökad motoreffekt och speciellt avstämt adaptivt M chassi. M sportavgassystem med dubbla ändrör i svartkrom ger ett mäktigt motorljud. Dessutom ingår exklusiva 20" M lättmetallfälgar med olika däckdimensioner fram och bak.

ÖPPEN FÖR ALLT.

BMW M

ÖPPEN FÖR ALLT.

Att susa rakt in i solnedgången i en nedcabbad BMW M4 Cabriolet ger en intensivt adrenalinladdad körupplevelse. Den 431 hk starka M-motorn doserar kraften med högsta precision. Tack vare motorsportinspirerade komponenter som aktiv M differential och M Servotronic reagerar detta tekniskt fulländade kraftpaket med högsta precision i alla lägen. Upp till gränsområdet. Även vad gäller din puls.

RAK 6-CYLINDRIG M TWINPOWER TURBO-BENSINMOTOR.

Den raka, 6-cylindriga M TwinPower Turbo-bensinmotorn med tre liters cylindervolym kombinerar det bästa av två världar: högvarviga egenskaper med upp till 7 600 varv/min och en enastående kraft med ett maximalt vridmoment på 550 Nm. Biturbo, direktinsprutning och M-typisk finkalibrering ger omedelbar motorrespons, ohämmad dragkraft och suverän dynamik redan vid en lätt beröring av gaspedalen. En mängd innovationer, t ex konstruktion utan cylinderfoder och den lätta, smidda vevaxeln, bygger vidare på det intelligenta lättviktskonceptet, förbättrar dynamiken och accelerationen, minskar förbrukningen och ger en optimal viktfördelning som i princip motsvarar 50:50. Resultatet: extremt smidiga köregenskaper som framhävs på ett markant sätt genom det omisskännliga ljudet från M-motorn.

Förbrukning och koldioxidvärden.

  • Bränsleförbrukning och koldioxidvärden är uppmätta enligt EU-körcykeln (93/116/EG). Bilarna på bilderna är extrautrustade.

    Förbrukning och koldioxidvärden finns under rubriken Tekniska data för respektive bilmodell. Förbrukning och koldioxidvärden beror på den valda däckdimensionen.

    Värdena avser inte den enskilda bilen och är heller inte en bindande del av erbjudandet, utan enbart till för att olika bilar ska kunna jämföras. Enligt direktivet 1999/94/EG tas inte hänsyn till koldioxidutsläpp som uppstår vid produktion och tillhandahållande av bränsle och andra energislag när koldioxidvärdet för bilen beräknas.