ADRENALIN.

BMW M

BMW M4 Coupé. Radikalt annorlunda.

ADRENALIN.

BMW M4 Coupé. Radikalt annorlunda.

ADRENALIN. BMW M4 Coupé. Radikalt annorlunda.
BMW M

Acceleration 0–100 km/h s

4,3 [4,1]

Motoreffekt kW (hk) vid varv/min

317 (431)/5500–7300

Bränsleförbrukning blandad körning (EU) l/100 km:

8,8–8,3

Koldioxidvärde blandad körning (EU) g/km:

204 [194]

BMW M4 Coupé från

726 500 kr

En prestandabil för både vägen och tävlingsbanan. För perfekt kontrollerade sladdar, knivskarp kurvtagning och de långa raksträckorna däremellan. För adrenalinladdade körupplevelser, med händerna på den greppvänliga ratten och fingrar som bara behöver nudda vid de reaktionssnabba växelpaddlarna. Föraren blir ett med bilen och sitter säkert i M sportstolar. En sportvagn som får pulsen att öka – BMW M4 Coupé.

FASCINERANDE FORMSPRÅK.

Hänförande design.

Kompromisslöst sportig, med dynamiska linjer och en intensitet som känns i varje fiber – ett sportekipage som saknar motstycke. Den imponerande fronten med stora luftintag, de läckra lättmetallfälgarna och det kraftfulla bakpartiet skickar tydliga signaler om den inneboende styrkan i BMW M4 Coupé.

Smäcker coupélinje.

Mjukt svängda linjer och klassisk coupékontur med fallande taklinje kompletteras av exklusiva lättmetallfälgar och aerodynamiskt optimerade M backspeglar för en genuin sportkänsla. Den smäckra silhuetten avslutas med ett uttrycksfullt bakparti som betonar den inneboende kraften.

Kraftfull front.

Den framåtsträvande fronten med njurens dubbelstavar i Svart högglans har stora luftintag flankerade av distinkt formade strålkastare med full-LED-teknik. Utmejslad design och fantastisk lyskraft – för den rätta utstrålningen på dagen och perfekt upplyst vägbana i mörker.

Markant bakparti.

De utställda hjulhusen ger en fingervisning om den inneboende kraften i BMW M4 Coupé. Bakluckan i kolfiberlaminat med integrerad bakspoiler fyller inte bara sin funktion, den är dessutom snygg att se på. LED-bakljus i ny design accentuerar sportcoupéns breda stans, dag som natt. M diffusorn och avfasade dubbla M-ändrör passar perfekt till den nedre bakspoilern med sina karakteristiska luftutsläpp.

Aerodynamiska element.

De båda vertikala luftintagen för Air Curtain och M-gälarna på sidorna med integrerad Air Breather reducerar luftmotståndet kring hjulhusen. Det bidrar till optimala aerodynamiska värden – och ökar hjärtslagen lite extra.

Exklusivt kolfibertak.

Som en del av BMW:s intelligenta lättviktskoncept hjälper taket av kolfiberlaminat till att minska bilens vikt och samtidigt sänka tyngdpunkten. Därigenom förbättras smidigheten och dynamiken vid kurvkörning, acceleration och inbromsning.

Full-LED-teknik.

Även bakljusen är helt utförda i LED-teknik. Den utdragna L-formen med genomgående ljuselement går elegant över på bakluckan och understryker på så sätt bakpartiets markanta linjer.

M COMPETITION-PAKET.

M Competition-paketet erbjuder extra mycket kördynamik tack vare ökad motoreffekt och ett särskilt avstämt adaptivt M chassi. M sportavgassystem med dubbla ändrör i svartkrom ger ett mäktigt motorljud. Dessutom ingår M sportstolar i lättviktsmaterial och exklusiva 20" M lättmetallfälgar med olika däckdimensioner fram och bak.

ÖVER HELA IDEALLINJEN.

BMW M

ÖVER HELA IDEALLINJEN.

BMW M4 Coupé har tusentals testvarv på tävlingsbanan bakom sig – allt för att trimma innovationerna från motorsportvärlden för serieproduktion. Resultatet är ett kraftpaket med enastående acceleration och exakta, smidiga köregenskaper. I alla lägen. På alla vägunderlag. Med garanterad adrenlinkick – och ett triumferande leende.

RAK 6-CYLINDRIG M TWIN POWER TURBO-BENSINMOTOR.

Den raka, 6-cylindriga M TwinPower Turbo-bensinmotorn med tre liters cylindervolym kombinerar det bästa av två världar: högvarviga egenskaper med upp till 7 600 varv/min och en enastående kraft med ett maximalt vridmoment på 550 Nm. Biturbo, direktinsprutning och M-typisk finkalibrering ger omedelbar motorrespons, ohämmad dragkraft och suverän dynamik redan vid en lätt beröring av gaspedalen. En mängd innovationer, t ex konstruktion utan cylinderfoder och den lätta, smidda vevaxeln, bygger vidare på det intelligenta lättviktskonceptet, förbättrar dynamiken och accelerationen, minskar förbrukningen och ger en optimal viktfördelning som i princip motsvarar 50:50. Resultatet: extremt smidiga köregenskaper som framhävs på ett markant sätt genom det omisskännliga ljudet från M-motorn.

Bränsleförbrukning och koldioxidvärden.

Bränsleförbrukning och koldioxidvärden finns under rubriken Tekniska data för respektive bilmodell. Bränsleförbrukning och koldioxidvärden beror på den valda däckdimensionen.


Bränsleförbrukning och koldioxidvärden är uppmätta för basutrustade bilar i fabriksutförande. De är främst avsedda för jämförelse mellan olika bilar. De verkliga värdena vid dagligt bruk för den individuella bilen kan avvika.