MED SIKTET INSTÄLLT PÅ MÅLLINJEN.

Förarassistanssystem i BMW M5 Sedan.

När du kör BMW M5 Sedan njuter du inte bara av en överskådlig design och optimal ergonomi, utan får även hjälp av innovativa förarassistenter som avlastar dig på ett aktivt sätt och gör körningen säkrare för alla passagerare.

Kontrollreglage iDrive Touch.

Med utrustningen kontrollreglage iDrive Touch kan du styra iDrive-systemet bekvämt med ena handen. Tack vare pekplattan i kontrollreglaget kan man enkelt skriva in t ex destinationen för navigationssystemet (extrautrustning) med sin egen handstil.
Dessutom kan många funktioner hämtas, ställas in och bläddras igenom. Användningen av reglaget är både enkel och intuitiv, vilket gör att föraren inte behöver ta mer än minimalt fokus från trafiken. Alla funktioner som styrs med kontrollreglaget visas tydligt på Control Display.

BMW M HEAD-UP DISPLAY.

BMW M Head-Up Display i fullfärg med M-specifika funktioner projicerar aktuell information direkt i förarens synfält – för fullt fokus på trafiken.
Beroende på bilens utrustning kan även information från navigationssystemet visas, bland annat Speed Limit-information och omkörningsförbud eller Check Control-meddelanden. Dessutom kan information om radiostationer och låttitlar visas liksom kontakter från telefonboken inkl samtalslistor.
Symbolerna som projiceras på vindrutan visas i briljant upplösning och i fullfärg, vilket gör att t ex vägmärken kan avbildas mycket realistiskt. Projektionen visas i ergonomisk höjd på vindrutan, men kan även anpassas för att passa perfekt till dina individuella preferenser. Begränsad läsbarhet av det som visas på BMW M Head-Up Display i kombination med polariserande solglasögon.
Projektionens ljusstyrka anpassas automatiskt efter ljusförhållandena utomhus, och det finns dessutom ett natt- och ett dagläge. Ljusinställningarna kan konfigureras i iDrive-menyn. Som förare kan du själv välja vilken information som ska visas utöver hastigheten och varningar från förarassistanssystemen.

BMW NIGHT VISION.

BMW Night Vision med fotgängarvarning innebär en räckvidd utöver det som strålkastarna kan ge och gör på så sätt att fotgängare och stora djur syns i mörkret, även på långt håll.
En värmekamera är inbyggd bakom BMW-njuren och visar bilden från området framför bilen på Control Display. Människor och djur kan identifieras på upp till ca 300 meters håll.
Dessutom räknar räknar systemet med hänsyn till hastighet och styrvinkel ut om objektet utgör någon fara. Vid överhängande fara visas en blinkande röd symbol (djur eller människa) på videobilden och på BMW M Head-Up Display (extrautrustning). Dessutom hörs en varningssignal och bromsarna försätts i bromsberedskap.
Denna varningsfunktion aktiveras automatiskt när bilen startas. Även om videobilden inte är aktiverad kommer det ändå en varning vid eventuell fara. BMW Night Vision med fotgängarvarning är en innovation från BMW ConnectedDrive.

BMW SELECTIVE BEAM.

BMW Selective Beam underlättar vid nattkörning och ökar både komforten och säkerheten. Funktionen ger bästa tänkbara sikt i mörker, utan att andra förare bländas.
BMW Selective Beam identifierar andra trafikanter och bländar av helljuset just där dessa befinner sig. Dess räckvidd på över 400 m ger föraren möjlighet att upptäcka risker i tid och gör det lättare att hålla kursen.

KAMERASYSTEM.

Det är bara att njuta av utsikten: De inbyggda kamerasystemen i BMW M5 Sedan förbättrar sikten t ex vid utfarter eller i andra oöverskådliga situationer.
Surround View omfattar backkamera med Top View och Side View, som tillsammans täcker in ett 270 graders perspektiv runt om bilen. Systemet hjälper föraren att parkera eller manövrera på trånga ytor samt att ta sig fram på platser med dålig sikt.
Backkameran med Top View tar hjälp av tre kameror i sidospeglarna och i bakpartiet för att ge perfekt sikt över området runt sidorna och bakom bilen. Vid parkering ser föraren bilen på Control Display uppifrån – med den exakta positionen. Därmed har du alltid full koll på vägmarkeringarna och dolda hinder.
Side View hjälper dig att upptäcka korsande trafik på ett tidigt stadium vid korsningar och utfarter med dålig sikt.
Det går att välja mellan de tre kamerafunktionerna backkamera, Surround View och Side View och aktivera den funktion som önskas. Bilden från den valda kamerafunktionen visas på Control Display.

ACTIVE PROTECTION.

Active Protection omfattar säkerhetskomponenterna för BMW M5 Sedan och är det förebyggande passagerarskyddet från BMW ConnectedDrive.
Om en kritisk situation uppstår ser systemet, allt efter behov, till att bilbältena fram stramas åt reversibelt, passagerarstolens ryggstöd fälls upp samt att rutorna och en eventuell taklucka stängs. Exempel på kritiska situationer är exempelvis om föraren påbörjar en tvärbromsning eller om bilen blir extremt över- eller understyrd.
I kombination med påkörningsvarning eller påkörningsvarning med inbromsningsfunktion kan systemet (inom vissa gränser) känna av risk för kollision med fordon som kör eller stannat framför bilen.
Vid en eventuell kollision kan systemet – i vissa situationer – automatiskt bromsa in bilen tills den stannar, utan att föraren behöver ingripa. Detta kan minska risken för ytterligare kollisioner och därmed mildra följderna av olyckan.
Trötthetsvarnaren märker också av om föraren visar tecken på ökad ouppmärksamhet eller trötthet på långa, monotona sträckor. Om föraren visar tecken på trötthet eller blir märkbart ouppmärksam visas en rekommendation på Control Display att det är dags att ta en paus.