FULL KONTROLL ÖVER SIN STYRKA.

Säkerhet och komfort i BMW M5 Sedan.

Ta dig fram säkert och bekvämt: BMW M5 Sedan erbjuder säkerhet och komfort på högsta nivå. Och med servicen som ingår i BMW Fri Service läggs grunden till en gränslös körglädje.

STOLAR.

STOLAR.

M sportstolarna med markerade sidostöd och elektrisk inställning av ryggstödsbredden, som ingår i standardutrustningen, spelar en viktig roll för den unika körupplevelsen i BMW M5. De ger ett stabilt stöd vid acceleration i sidled och i alla kurvor. Klädseln, som finns i Svart eller Silverstone, ger stolarna en exklusiv och robust känsla. Minnesfunktionen sparar förarens inställningar, t ex stolens höjd och lutning. Den unika stoppningen för skulderpartiet förbättrar sidostödet ytterligare.

M multifunktionsstolarna, som finns som extrautrustning, erbjuder dessutom möjligheten att integrera både aktiv stolsventilation och aktiva stolar med massagefunktion. Detta motverkar trötthetstendenser hos föraren under färden.

AKTIV OCH PASSIV SÄKERHET.

Målet? Att erbjuda passagerarna i BMW M5 Sedan och övriga medtrafikanter ett maximalt skydd. Metoden? En effektiv kombination av intelligent teknik och nya stållegeringar.
Säkerhetskonceptet Active Protection, som finns som extrautrustning, från BMW ConnectedDrive i BMW M5 Sedan använder sig av förutseende teknik för att skydda förare och passagerare mot skador i kritiska situationer. Exempelvis förstärker aktiva bältessträckare bilbältenas funktion medan automatisk stängning av sidorutorna bidrar till att sidokrockkuddarna får maximal effekt.
BMW M5 Sedan erbjuder även förstklassig passiv säkerhet: höghållfast stål och varmformat stål har kombinerats på ett intelligent sätt och bildar en massiv skyddsbur runt passagerarna. Vid en kollision absorberar den krockenergin på ett effektivt sätt och leder den runt kupén, vilket även skyddar passagerarna i det andra fordonet. Vid kollisioner med fotgängare höjs motorhuven automatiskt upp för att bromsa sammanstötningen.

COMFORT ACCESS.

COMFORT ACCESS.

Enkelt, säkert och smart: Med extrautrustningen Comfort Access kan du öppna och starta din BMW M5 Sedan utan att du behöver ta upp nyckeln ur fickan.
När du närmar dig bilen skickar fjärrkontrollen en identifikationssignal. När du sedan rör vid handtaget låses dörrarna upp automatiskt och för att göra det enklare att stiga in i bilen lyser markbelysningen i 20 sekunder. Även bakluckan erbjuder innovativ teknik för maximal komfort: när den integrerade sensorn registrerar en kort riktad fotrörelse under den bakre stötfångaren öppnas bakluckan automatiskt (finns inte i kombination med dragkrok). För att starta bilen krävs bara ett tryck på startknappen.
Comfort Access gör det även enklare att låsa BMW M5 Sedan. Det räcker att trycka lätt på dörrhandtaget för att bilen ska låsas automatiskt. En praktisk detalj: låsmekanismen kan inte aktiveras så länge fjärrkontrollen befinner sig i kupéutrymmet. Det går därför inte att låsa in fjärrkontrollen av misstag i bilen.

BMW FRI SERVICE. BEKYMMERSFRITT BILÄGANDE.

Med BMW Fri Service behöver du inte längre oroa dig för underhållskostnader. Din nya BMW har nämligen BMW Fri Service de 3 första åren upp till 8 000 mil (gäller endast svensksålda bilar). Det innebär att du kostnadsfritt får ordinarie service, i enlighet med bilens serviceintervallsystem, utförd hos din auktoriserade BMW-återförsäljare/serviceverkstad i Sverige.

På så vis slipper du oroa dig för servicekostnader de första åren och kan helt och hållet ägna dig åt att köra!