GÅ DIN EGEN VÄG. OCH TA MED DIG HELA VÄRLDEN.

Tjänster & appar i BMW M5 Sedan.

Information och underhållning var du än befinner dig – med BMW ConnectedDrive tjänster & appar i BMW M5 Sedan. Från Bluetooth Office och internet i bilen till informationstjänster.

BMW CONNECTEDDRIVE SERVICES

Utrustningen BMW ConnectedDrive Services ligger till grund för de intelligenta BMW ConnectedDrive-tjänsterna som du kan använda under körning för att ta del av ett stort utbud av information, underhållning och tjänster.
Hit räknas även BMW Online som ger tillgång till aktuell, platsbaserad information som t ex väder och nyheter samt möjliggör onlinesökningar och användning av Office-funktioner. Dessutom går det att sammanställa individuella tjänster och funktioner som t ex webbkameror, parkeringsinformation eller rese- och hotellguider.
I systemet ingår även bekväm, säker och obegränsad användning av smartphone-appar som BMW Connected samt mycket annat.

APPEN BMW M LAPTIMER.

Med appen BMW M Laptimer kan exakta data från tävlingsbanan samlas in och analyseras för att kunna följa och förbättra den egna körförmågan. Insamlade data kan ”fotograferas” och delas på sociala medier. Alla värden, som exempelvis gaspedalläget, styrvinkeln, g-krafter och bästa varvtider kan även skickas som e-post.

BLUETOOTH OFFICE.

Ta med dig kontoret: Med Office-funktionen går det att skicka och ta emot e-post eller SMS på en smartphone som anslutits via Bluetooth i bilen.
Med utrustningarna navigation Professional, Bluetooth-förberedelse Professional och BMW ConnectedDrive Services behöver du inte ens hålla din smartphone i handen. Information om Bluetooth-kompatibilitet för smartphones och andra mobila enheter finns på www.bmw.com/bluetooth.
Med Bluetooth Office kan du utnyttja den tid du tillbringar i bilen ännu effektivare. Tack vare anslutning via Bluetooth och USB kan du organisera din vardag bekvämare. Bluetooth Office gör det möjligt att visa BMW Office-funktioner med information om möten, samtal och kontakter på Control Display. Du kan även visa din kalender. All kompatibel mobil utrustning finns listad på www.bmw.se/bluetooth.

BMW CONCIERGE SERVICES.

Har du alltid undrat hur det känns att ha en egen butler? Nu har du chansen: Upplev en alldeles unik service – med BMW Concierge Services från BMW ConnectedDrive.
Med denna bekväma funktion räcker det med en knapptryckning för att upprätta en förbindelse till BMW Callcenter som assisterar dig när du är ute och kör. Oavsett om du letar efter en viss restaurang, närmsta uttagsautomat eller ett jourapotek – din BMW Callcenter-assistent tar reda på adressen och skickar den om så önskas direkt till bilens navigationssystem. Det går även att boka bord på en restaurang eller reservera ett hotellrum.
BMW Concierge Services fungerar oberoende av din mobiltelefon, dygnet runt, sju dagar i veckan och det oavsett om du är på hemmaplan eller utomlands. En förutsättning för att kunna använda denna tjänst är utrustningen BMW ConnectedDrive Services.

BMW REMOTE SERVICES.

Med BMW Remote Services och den kostnadsfria appen My BMW Remote (tillgänglig i Apple App Store och på Google Play) kan man använda sin smartphone för att sköta olika funktioner via fjärrstyrning, t ex låsa eller låsa upp bilen. Det går även att skicka adresser till destinationer som hittats genom en onlinesökning med Google direkt till navigationssystemet. Dessutom går det att se var bilen befinner sig. Innan BMW Remote Services kan användas måste funktionen aktiveras via kundportalen My BMW ConnectedDrive.

REAL-TIME TRAFFIC INFORMATION.

Med hjälp av Real-Time Traffic Information (RTTI) har du alltid tillgång till den senaste trafikinformationen när du är ute och kör. Du får exakta uppgifter om var och hur länge det råder begränsad framkomlighet, nästan i realtid.
Som informationskällor används bl a rörelseprofiler baserade på mobilnätet, GPS-data från fordonsflottor, smartphone-appar och polisrapporter. Analysen är så noggrann att bilköer kan lokaliseras med en exakthet på ned till 500 meter. På så sätt kan RTTI ge information i realtid om det aktuella trafikläget på motorvägar, landsvägar och ett stort antal gator i städer och ge förslag på effektiva alternativa sträckor.
En förutsättning för att kunna använda denna tjänst är utrustningen BMW ConnectedDrive Services.