En grå M5 Competition och en blå BMW M5 susar fram på motorvägen framför ett ökenlandskap

STARTING AT INCREDIBLE.

En grå M5 Competition och en blå BMW M5 susar fram på motorvägen framför ett ökenlandskap

Nya BMW M5 med M xDrive.

En grå BMW M5 Competition susar fram på motorvägen framför ett ökenlandskap

VASSARE ÄN NÅGONSIN.

En grå BMW M5 Competition susar fram på motorvägen framför ett ökenlandskap

Nya BMW M5 Competition.

STARTING AT INCREDIBLE.

Nya BMW M5 med M xDrive.

VASSARE ÄN NÅGONSIN.

Nya BMW M5 Competition.

Spännande och elegant formspråk. Kraftfullare än någonsin. Den nya generationens BMW M5 är ett statement som signalerar stor ingenjörskonst och innovativa, intelligenta körsystem. För en ny dimension av kördynamik ända in i gränsområdet. Fulladdad med den senaste tekniken gör den din vardag säkrare och smidigare. Den innovativa fyrhjulsdriften M xDrive hos den upp till 625 hk* (460 kW)* starka nya BMW M5 gör föraren till en suverän pilot i en prestandasportsedan med otrolig kraft, precision och smidighet – M-körglädje tagen till nästa nivå.

* Värdena gäller BMW M5 Competition.

Read more

VILL DU HA ETT PRISFÖRSLAG?

Vill du veta vad en ny BMW skulle kosta dig? Privat eller tjänstebil? Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

STARTING AT INCREDIBLE.

PRESTANDA UPPHÖJT TILL 5.

 • 01 Effekt 460 kW* (625 hk)*
 • 02 Maximalt vridmoment 750 Nm
 • 03 Från 0 till 100 km/h på 3,3 s*
 • 04 Toppfart 305 km/h med M Driver-paket
 • 05 Enastående kördynamik tack vare M xDrive

* Värdena gäller BMW M5 Competition.

Read more

EN AFFÄRSSEDAN MED EXTREMA PRESTANDA.

Designen hos helt nya BMW M5 med M xDrive.

En grå BMW M5 Competition sedd snett bakifrån mot mörk bakgrund

M-design.

Med linjerna i den specifika M-designen signalerar BMW M5 konsekvent dynamik – oavsett perspektiv. Den atletiska karaktären får en exklusiv accent med BMW Individual Shadow Line högglans. Den folierade M5 Competition-logon vid tröskelbreddarna finns som tillbehör.

Read more
M ytterbackspegel på grå BMW M5 Competition

M ytterbackspeglar.

De M-specifika ytterbackspeglarna i dubbelstagsdesign med integrerade LED-blinkers är en aerodynamiskt optimerad precisionskomponent, som betonar den sportigt dynamiska M-designen.

Read more
M njure på grå BMW M5 Competition sedd framifrån

M njure.

M-njure med M5-logo och svarta dubbelstavar i högglans visar med all önskvärd tydlighet att det finns en urstark M-motor för högsta prestanda bakom den kraftfulla fronten.

Read more
M motorhuv på grå BMW M5 Competition sedd uppifrån

M motorhuv.

Två karakteristiska konturlinjer ger motorhuven i lätt aluminium den rätta stilen för BMW M5. Kolfibertakets design tar upp de M-specifika linjerna och för dem konsekvent vidare bakåt.

Read more
M kolfibertak på grå BMW M5 Competition sedd uppifrån

M kolfibertak.

En del i det intelligenta lättviktskonceptet är taket av kolfiberlaminat och motorhuven av aluminium. De bidrar till att reducera bilens vikt, vilket i sin tur bidrar till ökad kördynamik.

Read more
M gälar på grå BMW M5 Competition

M gälar.

De distinkta, M-typiska gälarna i Svart högglans med M5-emblem är en tredimensionell demonstration av bilens sportiga prestandakaraktär och den dynamiska föreningen mellan teknisk perfektion och känsloladdat formspråk, som alltid varit M-bilarnas signum.

Read more
20" M lättmetallfälgar Y-eker 789 för grå BMW M5 Competition

20" M lättmetallfälgar Y-eker 789, smidda.

De exklusiva smidda 20" M lättmetallfälgarna Y-eker 789 är utförda i Bicolor. Den dynamiska Y-ekerdesignen och olika däckdimensioner fram och bak betonar det kraftfulla draget hos BMW M5 Competition.

Read more
M dubbla ändrör på BMW M5 Competition sedda från marknivå

M dubbla ändrör.

De M-typiska dubbla ändrören, diffusorn i mitten och nedre bakspoiler i Svart högglans demonstrerar både BMW M5 Competitions styrka och kompromisslösa sportighet.

Read more

UPPLEV FÖRSTA KLASS I COCKPIT.

Designen hos nya BMW M5 med M xDrive.

”Nya BMW M5 med M xDrive har köregenskaper som en bakhjulsdriven bil, fast med bättre drivgrepp.”
Frank van Meel, BMW M GmbH, styrelseordförande.

HÄNFÖRANDE SUVERÄN.

Hur översätter man den enorma kraften i nya BMW M5 till omedelbar och exakt kördynamik? Med innovativ teknik som hämtat inspiration från motorsporten.

Read more

Högsta precision i växlingen.

Den 8-stegade M Steptronic-växellådan med Drivelogic utmärker sig genom extremt snabb växling och ett stort antal växlingsalternativ, som täcker in allt från extremt sportigt och dynamiskt till komfortabelt och bränslesparande. M Steptronic-växellådans växlar går även att lägga i manuellt med växelväljarspaken eller med växelpaddlarna på ratten.
Read more

Maximal bromskraft.

M kolfiber-/keramikbromsar gör bromskraften ännu mer distinkt. De rostar inte, är mer värmebeständiga, har betydligt mindre slitage och bidrar till att ytterligare minska bilens vikt, vilket i sin tur förbättrar såväl köregenskaperna som accelerationsförmågan. Bromsoken med lackering i Guld matt och synlig M-logo ger en tydlig fingervisning om den speciella tekniken.
På grund av materialets egenskaper kan bromsarna ge ifrån sig ett ljud i vissa situationer, i synnerhet strax innan inbromsning till stillastående vid väta. Om det finns vägsalt på vägbanan eller om vägbanan är våt kan bromsarnas prestandafördel jämfört med ett konventionellt bromssystem försvinna. Det kan ge upphov till sämre bromsverkan, och det kan då krävas att man trampar ned bromspedalen hårdare.
Read more

Perfekta manöveregenskaper.

M Servotronic ser till att dosera styrkraften beroende på körsituationen genom att anpassa den optimalt till bilens hastighet. Och oavsett hastighet får du en direkt och exakt styrkänsla. Systemet har M-specifik avstämning med tre inställningar som kan väljas med en knapptryckning.
Read more

Optimerad kraftfördelning.

Den aktiva M differentialen ger optimalt drivgrepp och körstabilitet även vid fullt gaspådrag ut ur tvära svängar, vid höga kurvhastigheter och på olika underlag för hjulen. Drivgreppet maximeras via en elektroniskt reglerad lamellspärr som minskar skillnaderna i rotationshastighet mellan bakhjulen.
Read more

REDUCERAD VIKT. OPTIMERAT SOUND.

M dubbla ändrör på BMW M5 Competition sedda från marknivå

REDUCERAD VIKT. OPTIMERAT SOUND.

M sportavgassystem.

Med hjälp av den inbyggda spjällstyrningen kan M sportavgassystemets ljud varieras. Lägena Sport och Sport+, som kan väljas med Driving Experience Control, kännetecknas av ett intensivt sound, medan ljudupplevelsen i komfortläget snarare kan beskrivas som diskret sportigt. Dessutom kan bullernivån minskas med den nya knappen för Sound Control.

UPPKOPPLING & FÖRARASSISTANS.

BMW M5 sätter nya standarder för uppkoppling och förarassistanssystem. Oavsett om du vill organisera din kalender, läsa e-post eller spara dina bästa varvtider från tävlingsbanan. Det innovativa användargränssnittet, den multifunktionella instrumentdisplayen och BMW M Head-Up Display har helt ny M-specifik design och look. Alla funktioner styrs maximalt intuitivt och omfattar nya digitala tjänster. På bråkdelen av en sekund får du all viktig information om körningen: allt från växel, navigation och hastighet till läget för fyrhjulsdriften och dina personliga inställningar. I cockpit har du även tillgång till ett stort antal intelligenta assistanssystem.

En grå BMW M5 Competition susar fram på motorvägen framför ett ökenlandskap

BMW M5 COMPETITION

BMW M5 COMPETITION

 • Den angivna bränsleförbrukningen och utsläppsvärdena utgår från EU-förordning (EG) 715/2007 i den version som gällde vid tidpunkten för typgodkännande. Värdena avser ett typfordon med grundläggande konfiguration och det visade intervallet tar hänsyn till storleken på hjul, däck och extrautrustning.

  * Värdena är enligt WLTP-körcykeln. Från första september 2018 har WLTP helt ersatt körcykeln NEDC. På grund av mer realistiska testförhållande är under WLTP, uppmätt bränsleförbrukning, energiförbrukning och koldioxidvärde ofta högre och verklig räckvidd i många fall lägre än med uppmätt NEDC-värde. Under år 2019 är NEDC-värdena legalt bindande.

  ** Uppgifter om förbrukning och koldioxidvärden uppfyller kraven för mätning enligt den nya WLTP-körcykeln och har räknats om till EU-körcykeln (NEDC) för att underlätta jämförelser. Andra värden kan gälla vid beräkning av skatt och övriga fordonsavgifter. Du kan beräkna din fordonsskatt på: www.bilsvar.se

  Mer information om WLTP-körcykeln finns på www.bmw.se/wltp.

  Värdena avser basmodell med standardväxellåda; värden i [ ] gäller för modell med extrautrustningens växellåda.

  Modellerna på bilderna kan ha extrautrustning och tillbehör som inte ingår i standardutrustningen för den svenska marknaden. Information om vilka modeller och utrustningsalternativ som erbjuds i Sverige framgår av texten. Kontakta din BMW-återförsäljare för mer information. Med förbehåll för ändringar i konstruktion och utrustning samt skrivfel och andra felaktigheter.