Spännande och elegant formspråk. Kraftfullare än någonsin. Den nya generationens BMW M5 är ett statement som signalerar stor ingenjörskonst och innovativa, intelligenta körsystem. För en ny dimension av kördynamik ända in i gränsområdet. Fulladdad med senaste tekniken, som gör din vardag säkrare och smidigare. Den innovativa fyrhjulsdriften M xDrive hos den 600 hk (441 kW) starka nya BMW M5 gör föraren till en suverän pilot i en prestandasportsedan med otrolig kraft, precision och smidighet – M-körglädje tagen till nästa nivå.

Bilarna på bilderna är extrautrustade.

 

STARTING AT INCREDIBLE.

PRESTANDA UPPHÖJT TILL 5.

  • 01 Effekt 441 kW (600 hk)
  • 02 Maximalt vridmoment 750 Nm
  • 03 Från 0 till 100 km/h på 3,4 s
  • 04 Toppfart 305 km/h med M Driver-paket
  • 05 Enastående kördynamik tack vare M xDrive

UPPLEV FÖRSTA KLASS I COCKPIT.

Designen hos nya BMW M5 med M xDrive.

”Nya BMW M5 med M xDrive har köregenskaper som en bakhjulsdriven bil, fast med bättre drivgrepp.”
Frank van Meel, BMW M GmbH, styrelseordförande.

HÄNFÖRANDE SUVERÄN.

Hur översätter man den enorma kraften i nya BMW M5 till omedelbar och exakt kördynamik? Med innovativ teknik som hämtat inspiration från motorsporten.

Högsta precision i växlingen.

Den 8-stegade M Steptronic-växellådan med Drivelogic utmärker sig genom extremt snabb växling och ett stort antal växlingsalternativ, som täcker in allt från extremt sportigt och dynamiskt till komfortabelt och bränslesparande. M Steptronic-växellådans växlar går även att lägga i manuellt med växelväljarspaken eller med växelpaddlarna på ratten.

Maximal bromskraft.

M kolfiber-/keramikbromsar gör bromskraften ännu mer distinkt. De rostar inte, är mer värmebeständiga, har betydligt mindre slitage och bidrar till att ytterligare minska bilens vikt, vilket i sin tur förbättrar såväl köregenskaperna som accelerationsförmågan. Bromsoken med lackering i Guld matt och synlig M-logo ger en tydlig fingervisning om den speciella tekniken.
På grund av materialets egenskaper kan bromsarna ge ifrån sig ett ljud i vissa situationer, i synnerhet strax innan inbromsning till stillastående vid väta. Om det finns vägsalt på vägbanan eller om vägbanan är våt kan bromsarnas prestandafördel jämfört med ett konventionellt bromssystem försvinna. Det kan ge upphov till sämre bromsverkan, och det kan då krävas att man trampar ned bromspedalen hårdare.

Perfekta manöveregenskaper.

M Servotronic ser till att dosera styrkraften beroende på körsituationen genom att anpassa den optimalt till bilens hastighet. Och oavsett hastighet får du en direkt och exakt styrkänsla. Systemet har M-specifik avstämning med tre inställningar som kan väljas med en knapptryckning.

Optimerad kraftfördelning.

Den aktiva M differentialen ger optimalt drivgrepp och körstabilitet även vid fullt gaspådrag ut ur tvära svängar, vid höga kurvhastigheter och på olika underlag för hjulen. Drivgreppet maximeras via en elektroniskt reglerad lamellspärr som minskar skillnaderna i rotationshastighet mellan bakhjulen.

REDUCERAD VIKT. OPTIMERAT SOUND.

REDUCERAD VIKT. OPTIMERAT SOUND.

M sportavgassystem.

Med hjälp av den inbyggda spjällstyrningen kan M sportavgassystemets ljud varieras. Lägena Sport och Sport+, som kan väljas med Driving Experience Control, kännetecknas av ett intensivt sound, medan ljudupplevelsen i komfortläget snarare kan beskrivas som diskret sportigt. Dessutom kan bullernivån minskas med den nya knappen för Sound Control.

UPPKOPPLING & FÖRARASSISTANS.

BMW M5 sätter nya standarder för uppkoppling och förarassistanssystem. Oavsett om du vill organisera din kalender, läsa e-post eller spara dina bästa varvtider från tävlingsbanan. Det innovativa användargränssnittet, den multifunktionella instrumentdisplayen och BMW M Head-Up Display har helt ny M-specifik design och look. Alla funktioner styrs maximalt intuitivt och omfattar nya digitala tjänster. På bråkdelen av en sekund får du all viktig information om körningen: allt från växel, navigation och hastighet till läget för fyrhjulsdriften och dina personliga inställningar. I cockpit har du även tillgång till ett stort antal intelligenta assistanssystem.

BMW M5 FIRST EDITION MED BMW INDIVIDUAL.

BMW M5 FIRST EDITION MED BMW INDIVIDUAL.

Förbrukning och koldioxidvärde.

  • Bränsleförbrukning och koldioxidvärde är beräknade enligt EU-körcykeln. De verkliga värdena för den individuella bilen kan avvika.

    Förbrukning och koldioxidvärden finns under rubriken Tekniska data för respektive bilmodell. Förbrukning och koldioxidvärden beror på den valda däckdimensionen.