SKÖNHETEN LIGGER I BETRAKTARENS ÖGA.

Designen för BMW M6 Cabriolet.

SKÖNHETEN LIGGER I BETRAKTARENS ÖGA.

Designen för BMW M6 Cabriolet.

En vacker bil med attityd: Genom sitt starka formspråk framhäver BMW M6 Cabriolet silhuetten på ett imponerande sätt. De breda hjulhusen och de M-typiska detaljerna fungerar både som ett blickfång och en symbol för bilens kraftfulla potential. Bilens mäktiga prestanda kommer bäst till sin rätt på den ergonomiska förarplatsen med exklusiva material från BMW Individual. Och upplevelsen blir än mer intensiv efter att den eleganta suffletten fällts ned på bara 19 sekunder.

SKÖNHETEN LIGGER I BETRAKTARENS ÖGA.Designen för BMW M6 Cabriolet.

En vacker bil med attityd: Genom sitt starka formspråk framhäver BMW M6 Cabriolet silhuetten på ett imponerande sätt. De breda hjulhusen och de M-typiska detaljerna fungerar både som ett blickfång och en symbol för bilens kraftfulla potential. Bilens mäktiga prestanda kommer bäst till sin rätt på den ergonomiska förarplatsen med exklusiva material från BMW Individual. Och upplevelsen blir än mer intensiv efter att den eleganta suffletten fällts ned på bara 19 sekunder.

Read more

EXTERIÖRDESIGN.

Den enda nackdelen med BMW M6 Cabriolet är att den försvinner så snabbt utom synhåll. För oavsett om suffletten är uppfälld eller nedfälld: de kraftfulla linjerna på BMW M6 Cabriolet gör den till ett äkta blickfång, särskilt med BMW Individual-lackeringen Frozen Bronze metallic (extrautrustning). Design och prestanda bildar en perfekt symbios. Det märks inte minst på den aerodynamiskt optimerade frontspoilern, vars stora luftintag förser den kraftfulla V8-motorn med rätt mängd kylluft i alla lägen.

Varje detalj är utformad med största noggrannhet. Det syns t ex på hur elegant M6-emblemet har integrerats i njurens dubbelstavar i Svart högglans. Eller på de M-typiska gälarna med integrerade blinkers som sitter precis bakom de främre hjulhusen. Det eleganta samspelet mellan form och funktion syns även på bakspoilern. De två M-typiska dubbla ändrören och diffusorn som skapar ytterligare marktryck bidrar till att optimera det harmoniska formspråket för BMW M6 Cabriolet. Oavsett om taket är stängt eller öppet.

FAST CLASS.

Filmen om designen för BMW M6 Cabriolet.

FAST CLASS.

Filmen om designen för BMW M6 Cabriolet.

INTERIÖRDESIGN.

Interiören i BMW M6 Cabriolet är skräddarsydd och imponerar stort med sin genomtänkta design. Den ergonomiskt utformade förarplatsen bildar en sammanhängande enhet runt föraren och den exklusiva känslan kan förstärkas ytterligare med exklusiva material från BMW Individual. Varje reglage befinner sig precis där du förväntar dig. Det har aldrig varit så lätt att känna sig hemma i en sportbil. M lädersportratten utgör förarplatsens mittpunkt och på en fingertopps avstånd från rattens tumgrepp finns växelpaddlarna för M dubbelkopplingsväxellådan med Drivelogic och M Drive-knapparna.
M-specifika instrument visar tydligt all relevant information oavsett vilka ljusförhållanden som råder och garanterar att föraren har allt under uppsikt. En perfekt kombination av höga prestanda och den rena körglädjen hos en cabriolet som bäst avnjuts i de ergonomiska M sportstolarna, som extrautrustning med den exklusiva BMW Individual läderklädseln Merino fint narvad Opalvit och omgiven av de eleganta BMW Individual interiörlisterna Ask Vit ådrad.

SUFFLETT.

Den helautomatiska suffletten har enastående bra ljud- och värmeisolering. När suffletten är stängd är cabrioletens silhuett mer lik en coupé. Med den elektriska, uppvärmbara bakrutan får man effektiv ventilation i kupéutrymmet utan att det drar.
Förutom i Antracit silvereffekt finns suffletten i ytterligare två färger. Vid en hastighet på max 40 km/h tar det endast 19 sekunder att öppna och 24 sekunder att stänga den.
Även med stängd sufflett kan passagerarna få en fläkt av cabrioletkänsla: Alla rutor kan vara nedhissade samtidigt som själva suffletten är uppfälld. Det skyddar mot intensivt solljus, men släpper in luft.

M YTTERBACKSPEGLAR.

Den aerodynamiskt optimerade M ytterbackspegeln är sedan lång tid tillbaka ett av de främsta kännetecknen för den sportiga M-designen. Elegant separerad från karossen och med en antydan till dubbelt fäste är den både en designsymbol och ett precisionsinstrument, som fulländar bilens sportiga och aerodynamiska utseende från sidan.

HJUL.

HJUL.

Förutom standardutrustningens 19" M lättmetallfälgar finns det tre exklusiva 20" lättmetallfälgar tillgängliga som extrautrustning. De smidda femekrade M lättmetallfälgarna Dubbeleker 343 med olika dimensioner fram och bak finns i både polerat och mattsvart utförande. Imponerande är även M lättmetallfälgarna Dubbeleker 601 i Bicolor: Fälgdesignen med sju ekrar kan kombineras med M Competition-paketet och M kolfiber-/keramikbromsarna för att låta de kraftiga bromsskivorna och bromsoken i Guld matt med M-logo träda fram i rampljuset.

BMW INDIVIDUAL.

Det unika i varje personlighet visar sig oftast i de små detaljerna. Med en stil som är genuint exklusiv. Ge uttryck för din strävan efter perfektion. Med BMW Individual utrustning för nya BMW M6 Cabriolet.

Ett uttryck för din personlighet.

  • BMW Individual för exteriören

    BMW M6 Cabriolet har en unik design som genomsyrar varenda detalj och som tar sig uttryck i den exklusiva BMW Individual-lackeringen Frozen Bronze metallic. Denna färgton förstärker bilens sportiga utseende och framhäver de distinkta linjerna med sin modernt matta yta. Men även de andra BMW Individual-lackeringarna har sin egen unika karaktär. Från extravagant och modern till tidlöst elegant. Den attraktiva lackeringen Citrinsvart metallic får en lyster som påminner om ett tunt skimrande lager av gulddamm när ljuset träffar den mörka olivsvarta ytan.

    Oavsett vilken BMW Individual-färg du väljer kommer den att vara ett glänsande uttryck för din unika personlighet.

  • BMW Individual för interiören

    Sätt din egen prägel på BMW M6 Cabriolet. Med den exklusiva utrustningen från BMW Individual kan du ge uttryck för din egen personliga stil. Den ytterst smakfulla helläderutrustningen Merino fint narvad i strålande Opalvit i kombination med interiörlister i ädelträutförande Ask Vit ådrad skapar en interiör i perfekt harmoni och ger kupéutrymmet en känsla som påminner om en modern lustjakt. De mörka kontrastsömmarna i exklusivt utförande utgör en utsökt detalj i designkonceptet. För att du ska kunna ge bilen en unik karaktär erbjuder BMW Individual även läderklädslar i en rad andra färger, från Platina och Champagne till Cohibabrun, som alla kännetecknas av en naturlig yta med öppna porer och därmed ger kupéutrymmet en exklusiv känsla. Den lyxiga känslan kan förstärkas ytterligare med innertaket i alcantara från BMW Individual som är perfekt anpassat till interiören.