DELEGERA ARBETET TILL PÅLITLIGA ASSISTENTER.

BMW ConnectedDrive förarassistanssystem i BMW M6 Cabriolet.

Ett stort antal innovativa funktioner hjälper dig på många olika sätt under körningen och garanterar på så sätt högsta komfort och säkerhet. Du kan därför koncentrera dig på väsentligheterna – oförfalskad körglädje.

BMW NIGHT VISION.

BMW Night Vision med fotgängarvarning innebär ett synfält utöver det som strålkastarna kan ge och gör på så sätt att fotgängare och stora djur syns i mörkret, även på långt håll.
En värmekamera är inbyggd bakom BMW-njuren och visar bilden från området framför bilen på Control Display. Människor och djur kan identifieras på upp till ca 300 meters håll.
Dessutom räknar systemet med hänsyn till hastighet och styrvinkel ut om risk för kollision med objektet finns. Vid överhängande fara visas en blinkande röd symbol (djur eller människa) på videobilden och på BMW M Head-Up Display (extrautrustning). Dessutom hörs en varningssignal och bromsarna försätts i bromsberedskap.
Denna varningsfunktion aktiveras automatiskt när bilen startas. Även om videobilden inte är aktiverad kommer det ändå en varning vid eventuell fara. BMW Night Vision med fotgängarvarning är en innovation från BMW ConnectedDrive.

BMW M HEAD-UP DISPLAY.

BMW M Head-Up Display med hela färgskalan och M-specifika funktioner projicerar information som är viktig för körningen direkt i förarens synfält, utan att föraren behöver ta uppmärksamheten från trafiken. På displayen visas information som hastighet, navigationsanvisningar, Speed Limit-information inkl omkörningsförbud, telefon- och infotainmentlistor samt information och varningar från de olika förarassistanssystemen (utrustningsberoende). Föraren kan trycka på en knapp för att växla till det sportbetonade M-läget. Tillsammans med en digital hastighetsmätare visas den valda växeln och en flerfärgad varvtalsmätare med Shift Lights som ändrar färg när det är bäst att växla.

Symbolerna som projiceras på vindrutan visas i fullfärg och med kristallklar upplösning. Genom att bilden upplevs vara ca 2,3 m framför vindrutan och är placerad optimalt i ögonhöjd går det snabbt och lätt att ta in informationen utan att uppmärksamheten blir lidande.

Projektionens ljusstyrka justeras automatiskt beroende på hur ljust det är utomhus. Dessutom finns det inställningar för dag och natt, samt möjlighet att justera projektionen i höjdled. Föraren kan själv välja vilken information som ska visas utöver hastigheten och varningar från förarassistanssystemen. 

SURROUND VIEW.

Surround View omfattar de kamerabaserade funktionerna Top View, Side View och backkamera. Kameror i ytterbackspeglarna och en backkamera ger ett 270 graders perspektiv runt bilen.
Top View avbildar området kring dörrarna och vägbanan på bilens sidor för att underlätta vid parkering. Side View gör det säkrare när man närmar sig ställen med begränsad sikt, som utfarter eller oöverskådliga korsningar. Två digitala kameror till höger och vänster framtill registrerar vad som händer framför bilen. På så sätt kan man upptäcka fordon som närmar sig från sidorna i god tid och hinna reagera. Från en hastighet på 15 km/h stängs funktionen Side View av automatiskt. Det går att välja mellan de tre funktionerna backkamera, Top View och Side View, den som önskas kan aktiveras efter behov.
Kamerasystemen aktiveras när körläge R väljs, med PDC-knappen eller med Side View-knappen. Bilden visas på Control Display.

BMW SELECTIVE BEAM.

BMW Selective Beam underlättar mörkerkörning och ökar både komforten och säkerheten. Funktionen ger bästa tänkbara sikt i mörker, utan att andra förare bländas. BMW Selective Beam identifierar andra trafikanter och bländar av helljuset just där dessa befinner sig. Dess räckvidd på över 400 m ger föraren möjlighet att upptäcka risker i tid och gör det lättare att hålla kursen.

NAVIGATION PROFESSIONAL.

Navigation Professional utmärker sig genom sin design och sina många praktiska funktioner: Det lättanvända navigationssystemet inkluderar kontollreglage iDrive Touch och Control Display. I systemet ingår även radio Professional med DVD-spelare och 20 GB minne för ljudfiler inkl musikbibliotek. Dessutom kan alternativa vägar visas. De mest använda POI-sökningarna (Points of Interest) som mackar, hotell och liknande sparas i en lista med symboler i POI-menyn. Den fast installerade, högupplösta 10,2" färgskärmen med splitscreen-funktion är optimalt överskådlig och lätt att läsa av.
Den intuitiva manövreringen görs med kontrollreglaget iDrive Touch, där man helt enkelt kan skriva in destinationen på pekplattan med sin egen handstil. Alternativt kan man använda systemets direktvalsknappar, de åtta favoritknapparna eller röststyrning (ej med svensk språkversion). Tack vare att kartan visas i 3D, har satellitbilder som bakgrund och sevärdheter i fotorealistisk grafik blir hela navigationen till en lättöverskådlig visuell upplevelse.