INGA KOMPROMISSER I GRÄNSOMRÅDET.

Säkerhet och komfort i BMW M6 Cabriolet.

BMW M6 Cabriolet är utrustad med en rad moderna säkerhetssystem. Fokus ligger inte bara på att aktivt undvika olyckor med hjälp av innovationer som BMW Night Vision och BMW M Head-Up Display. Kupéutrymmet i BMW M6 Cabriolet är också utformat för att ge passagerarna bästa tänkbara skydd vid en eventuell olycka.

M-TYPISK FÖRARORIENTERING.

I BMW M6 Cabriolet kretsar allt kring föraren. Perfekt ergonomi har alltid varit en viktig egenskap hos M-modellerna. Denna egenskap har optimerats i BMW M6 Cabriolet. Vartenda reglage, varenda knapp – allt befinner sig exakt där du förväntar dig. För i slutändan handlar allting om reaktionstid och kontroll, både på racerbanan och på vägen.

VINDSKYDD.

Vindskyddet (standardutrustning) ökar komforten för de åkande fram genom att minimera turbulens i höga farter. Vindskyddets heltäckande nät ger en behaglig cabrioletkänsla i alla lägen. Även i uppfällt skick kan vindskyddet lyftas upp för att komma åt att lasta in i baksätet. När vindskyddet inte längre behövs kan det enkelt fällas ihop och packas ned. Det kompakta formatet gör att det får plats i bagageutrymmet.

AKTIV OCH PASSIV SÄKERHET.

Active Protection har en trötthetsvarnare som övervakar om föraren visar tecken på trötthet. I kritiska situationer sträcks bilbältena fram, passagerarstolens ryggstöd rätas upp och sidorutorna stängs. Efter en eventuell kollision bromsas bilen automatiskt in för att undvika fler kollisioner eller minska konsekvenserna av dem.
Alla M-modeller uppfyller de högsta standarderna för passiv säkerhet tack vare noggrant utvalda material och extremt robusta strukturer. Samtidigt ger de effektiva bältessträckarsystemen, som har utformats i enlighet med de mest ansedda oberoende krocktestorganisationernas säkerhetskrav, ett optimalt skydd för passagerarna.

ADAPTIVA LED-STRÅLKASTARE.

Utmärkande för de adaptiva LED-strålkastarna är att ljusfördelningen automatiskt anpassar sig efter bilens hastighet, vilket resulterar i en dynamisk belysning av vägbanan framför bilen. I utrustningen ingår förutom parkerings- och varselljus även funktionerna adaptiva strålkastare med variabel ljusfördelning för stads- och motorvägskörning, kurvbelysning samt BMW Selective Beam, inkl bländningsfri helljusassistent, med automatisk växling mellan hel- och halvljus. Systemet ger dig därmed en optimalt upplyst vägbana i alla tänkbara situationer.
De vridbara strålkastarna styrs av rattutslaget och gör att du ser längre in i kurvan när det är mörkt. För att ge bättre sikt åt sidorna aktiveras den integrerade kurvbelysningen så fort blinkers aktiveras eller ratten vrids – till och med när bilen står still. De adaptiva strålkastarna ger optimal belysning av den närmaste omgivningen även i dessa situationer, vilket ökar den aktiva säkerheten avsevärt. BMW Selective Beam reglerar helljuset automatiskt vilket ger förstklassiga siktförhållanden vid körning i mörker. Systemet övervakar den mötande och framförvarande trafiken och ser till att inte blända andra trafikanter genom att reglera helljuset steglöst.

BMW FRI SERVICE.

BMW FRI SERVICE.

Med BMW Fri Service behöver du inte längre oroa dig för underhållskostnader. Din nya BMW har nämligen BMW Fri Service de 3 första åren upp till 8 000 mil (gäller endast svensksålda bilar). Det innebär att du kostnadsfritt får ordinarie service, i enlighet med bilens serviceintervallsystem, utförd hos din auktoriserade BMW- återförsäljare/serviceverkstad i Sverige.

På så vis slipper du oroa dig för servicekostnader de första åren och kan helt och hållet ägna dig åt att köra!