NJUT AV FARTVINDEN.

M TwinPower Turbo V8-bensinmotor.

Ingenjörerna på BMW M GmbH har under lång tid gjort sig kända för att utveckla motorer av högsta kvalitet. Tack vare de dubbla turboaggregaten är M TwinPower Turbo V8-bensinmotorn som gjord för en extremt sportig körstil. Det räcker att man nuddar vid gaspedalen för att man ska känna av den snabba och jämna prestandautvecklingen. Upplevelsen förstärks ytterligare genom den imponerande ljudkulissen från V8-motorn när suffletten är nedfälld.

M TWINPOWER TURBO V8-BENSINMOTOR.

Ett verkligt kraftpaket: M TwinPower Turbo V8-bensinmotorn är en av de mest kraftfulla M-motorerna. Motorn utvecklar en enorm kraft på 560 hk (412 kW) och 680 Nm tack vare det innovativa TwinScroll-konceptet och det går dessutom att stegra till 600 hk genom M Competition-paketet (extrautrustning).
Kombinationen av höga varvtal, turboaggregat och innovativ teknik som Valvetronic och direktinsprutning gör det möjligt. Motorns fulla vridmoment är tillgängligt redan vid ca 1 500 varv/minut och tillsammans med den nästan linjära kraftutvecklingen avtecknas ett imponerande effektdiagram – och ett leende på förarens läppar. M TwinPower Turbo V8-bensinmotorn bevisar att prestanda och effektivitet inte utesluter varandra. Tack vare den intelligenta BMW EfficientDynamics-tekniken och bromskraftåtervinningen uppnås en bränsleförbrukning på bara 10,3 liter för 10 mils blandad körning.