FÅNGAR OMGIVNINGENS BLICKAR. I ETT HISNANDE TEMPO.

Designen för BMW M6 Coupé.

FÅNGAR OMGIVNINGENS BLICKAR. I ETT HISNANDE TEMPO.

Designen för BMW M6 Coupé.

När man kör BMW M6 Coupé upplever man en perfekt
kombination av exklusiv bekvämlighet och sportiga prestanda. Men BMW M6 Coupé
är lika imponerande sedd från utsidan: Det dynamiska utseendet sträcker sig
från den kraftfulla fronten till den sportiga silhuetten med iögonfallande
20" lättmetallfälgar från M Competition-paketet (extrautrustning). Bilen kännetecknas även av
ett markant bakparti och det mäktiga ljudet från de två M-typiska dubbla
ändrören som får omgivningen att kippa efter andan.

FÅNGAR OMGIVNINGENS BLICKAR. I ETT HISNANDE TEMPO.Designen för BMW M6 Coupé.

När man kör BMW M6 Coupé upplever man en perfekt
kombination av exklusiv bekvämlighet och sportiga prestanda. Men BMW M6 Coupé
är lika imponerande sedd från utsidan: Det dynamiska utseendet sträcker sig
från den kraftfulla fronten till den sportiga silhuetten med iögonfallande
20" lättmetallfälgar från M Competition-paketet (extrautrustning). Bilen kännetecknas även av
ett markant bakparti och det mäktiga ljudet från de två M-typiska dubbla
ändrören som får omgivningen att kippa efter andan.

Read more

EXTERIÖRDESIGN.

BMW M6 Coupé ligger så nära vägen att den ger intryck av att kura ihop sig inför ett språng. Minsta lilla beröring av gaspedalen får motorn att suga i sig frisk luft genom de stora luftintagen i den aerodynamiska fronten. M6-emblemet på dubbelstavarna i njuren blänker till i solskenet. Däcken har redan fått fäste på asfalten. En enorm kraft pressar den sportiga karossen framåt. Blicken rör sig över bilens sidolinje: den matta ytan på lackeringen BMW Individual Frozen Red metallic (extrautrustning) framhäver de elegant utdragna linjerna. De välvda M ytterbackspeglarna och kolfibertakets konturer smälter in i bilens design på ett harmoniskt sätt. Tillsammans med det kraftfulla bakpartiet ger det bilen ett dynamiskt utseende. Den integrerade spoilerläppen och diffusorn ökar marktrycket och bidrar till en sportig känsla.

ÖKAR PULSEN.

Filmen om designen för BMW M6 Coupé.

ÖKAR PULSEN.

Filmen om designen för BMW M6 Coupé.

INTERIÖRDESIGN.

Idealiska förutsättningar för att sätta nya rekord: interiören i BMW M6 Coupé ger dig en perfekt bas för att utforska gränserna. Och detta utan att du behöver avstå från lyxkänslan eller exklusiva material – det kompletta utbudet från BMW Individual finns tillgängligt som extrautrustning.
Föraren har tillgång till tekniska innovationer som BMW M Head-Up Display i fullfärg med M-specifik visning (extrautrustning). Förarplatsen, som är orienterad kring föraren, har en ergonomisk, läderklädd M-ratt med växelpaddlar som ser till att föraren och bilen blir till en enhet. Individuella inställningar aktiveras direkt med en enkel knapptryckning. Extrautrustningens M multifunktionsstolar, som t ex finns i exklusivt läder Merino fint narvat, ger ett optimalt sidostöd för kroppen även när du kör i hög fart i snäva kurvor. Detaljer som BMW Individual innertak Alcantara Antracit avrundar den dynamiska helheten på ett smakfullt sätt.

KOLFIBERTAK.

Som en del av det intelligenta lättviktskonceptet bidrar taket av kolfiberlaminat till att minska bilens vikt och sänka bilens tyngdpunkt. Den minskade belastningen på hjulen förbättrar bilens smidighet och dynamik i kurvor och utnyttjar däckens potential bättre vid acceleration och inbromsningar.
Kolfibertakets taklinje med distinkta konturer förstärker M-designens dynamiska linjer. Den synliga kolfiberstrukturen framhäver takets komplexa flerskiktskonstruktion som precis som vindrutan och karossen har limmats med en särskild limningsteknik.

M YTTERBACKSPEGLAR.

Den aerodynamiskt optimerade M ytterbackspegeln är sedan lång tid tillbaka ett av de främsta kännetecknen för den sportiga M-designen. Elegant separerad från karossen och med en antydan till dubbelt fäste är den både en designsymbol och ett precisionsinstrument, som fulländar bilens sportiga och aerodynamiska utseende från sidan.

HJUL.

Förutom 19" M lättmetallfälgarna Stjärneker 344, som ingår som standardutrustning, finns det dessutom tre 20" lättmetallfälgar tillgängliga som extrautrustning för BMW M6 Coupé: de smidda M lättmetallfälgarna Dubbeleker 343 med olika storlek fram/bak finns både i polerat och mattsvart utförande. De fem kraftfulla ekrarna utgör den perfekta inramningen för de beprövade M compound-bromsarna med blålackerade bromsok och M-logo. Ett tredje alternativ, som ingår i M Competition-paketet (extrautrustning), är de högglanspolerade M lättmetallfälgarna Dubbeleker 601 i Bicolor. Den sportiga designen med sju ekrar betonar den kraftfulla utstrålningen hos BMW M6 Coupé som bara väntar på att släppa lös motorns enorma kraft när du rör vid gaspedalen.

BMW INDIVIDUAL.

Det unika i varje personlighet visar sig oftast i de små detaljerna. Med en stil som är genuint exklusiv. Ge uttryck för din strävan efter perfektion. Med BMW Individual utrustning för nya BMW M6 Coupé.

Ett uttryck för din personlighet.

  • BMW Individual för exteriören

    En kompromisslös karaktär. Det är något som kännetecknar BMW M6 Coupé i den exklusiva lackeringen Frozen Red metallic från BMW Individual. Denna unika lackering ser till att bilen sticker ut från mängden. Den sidenmatta ytan ger bilen ett exklusivt utseende. Lika unika och imponerande är de övriga tolv BMW Individual-lackeringarna för BMW M6 Coupé. Till exempel lackeringen Brillantvit metallic med en exklusiv pärlemoreffekt som uppnåtts genom en särskild lackeringsmetod i flera lager.
    Oavsett vilken BMW Individual-färg du väljer kommer den att vara ett glänsande uttryck för din unika personlighet.

  • BMW Individual för interiören

    Lyx och perfektion sprungen ur övertygelse. Så kan interiören i BMW M6 Coupé med utrustning från BMW Individual beskrivas. En unik kombination utgör den avbildade helläderutrustningen Merino Opalvit och interiörlisterna Pianolack Svart med sin djupa lyster som tillsammans bildar en effektfull kontrast. De omsorgsfullt utförda kontrastsömmarna är i perfekt harmoni med de andra färgerna och bildar tillsammans med innertak Alcantara Antracit en tidlös känsla i kupéutrymmet med samma färgsättning som en pianoklaviatur. Övriga färger för BMW Individual läder Merino har också en unik karaktär: det finns ytterligare fem färger tillgängliga, från Platina och Champagne till Cohibabrun, som genom sin naturliga yta med öppna porer skapar en oöverträffad känsla av lyx. En känsla som kan förstärkas ytterligare med innertaket i alcantara från BMW Individual. Interiören avrundas på ett perfekt sätt med någon av de två ytterligare handtillverkade interiörlisterna från BMW Individual.